reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kiniorek ja próbne na szczęście zdałam z angielskiego jestem zadowolona naet bardzo bo nie spodziewałam sie tak dobrego wyniku z polskiego tak sobie ale gdyby kto inny sparwdzał mi wypracowanie a nie moja wychowawczyni ti bym miała wiecej punktów no i matme to zdałam ale minimalnie bo 34% ;-) jeszcze mi z WOSu nie oddała... z tym ze ja na podstawie wszystko bo z rozszerzeniem bym chyba nie dała rady...

Michaś jest pół na pól butelka i cysio tyle ze ja mam coraz mniej pokarmu albo mi sie tak tylko wydaje. jak jestem w domu cały dzień to bym wolała zeby jadł tylko moje ale az tyle to nie mam ...;-) Misiałek jak uśnie tak 19-20 to budzi sie koło 24. potem o 3 i potem o 5 no chyba ze uśnie troche póżniej albo jest bardzo zmęczony to rozkałda to sobie na dwie pobudki. czasem od 4 potrafi jeść do 5.30 a wtedy ja już wstaje sie szykować do szkoły i jest masakra czasem o mało nie śpie na nudnych lekcjach... ale powoli mój organizm sie przyzwyczaja do małej ilości snu...

reklama
misia mój Lexsio to samo :D dzisiaj go przetrzymałam kąpiel po 19 potem zabawa hustawka i tam mi kimnął :/ ale po 20 min wstał zabawa 21 papu i śpi :D zobaczymy o której wstanie :p
Daff nowe focie Julci widzę ;>

misia Już masz dużego chłopa:tak: Całkiem nieźle sobie radzicie mimo braku czasu :tak: A niedługo koniec szkoły, to jeszcze lepiej będzie:-)
Moja studniówka taka sobie była, ale ogólnie liceum to nie były czasy, które jakoś nadzwyczajnie dobrze wspominam. Nie było źle, ale jakoś przeleciały mi te lata bez entuzjazmu i nawet nie mam zbyt wielu wspomnień z tego okresu. Wcześniejsza i późniejsza szkoła 1000razy przebiły liceum :-)
kiniorek Jak będziesz się czuła na siłach, to chodź do szkoły nawet do dnia porodu:tak: Ja miałam egzamin w wyznaczonym dniu porodu:-) Byłam z niego zwolniona, ale pojawić się musiałam, żeby donieść papiery z praktyk tej babce. Hehe, trochę się przeraziła, jak się zapytała, na kiedy mam termin i usłyszała, że na dziś :-D:-D:-D
eve do palenia już wróciłaś? A słoiczki od 4miesiąca dopiero.
patrycja90009 Smutne...:-(
beacia Coraz bliżej do wyjścia malucha:tak::-) Ale to on zdecyduje ostatecznie, kiedy się zechce pokazać:-)
femme dobrze, że mała nie odjechała sama tym samochodem :-D
Daffi Jula z Kacperkiem urządza sobie zapasy?:-D

Ale nas dziś zasypało, a przy tym temp. ok.0stopni, więc zima idealna :-) :-) Tylko z wózkiem ciężko mi się przedzierało;-)
We wtorek byliśmy w kinie na "Wyjście przez sklep z pamiątkami". Bardzo fajna komedia dokumentalna:-D
Niedługo święta, a ja ani porządków nie zaczęłam, ani prezentów nie kupiłam. Zaczynam się trochę denerwować, że się nie wyrobię. Doba powinna być dłuższa...

a ja mam pytanie do ciebie:) Hania i Daniel juz nei maja pieluch??? jak tak to jak ich odzywczajalas?
Ehhh odzwyczajac to ja kilka razy odzwyczajałam. Najpierw próbowałam jak mieli 1,5roku... i dałam sobie spokój bo chodzili zasikani... ;] i tak co miesiac próbowałam. Hanie to akurat mama moja nauczyla jak bylam w szpitalu z Danielem co ze schodów spadł:-) i to było w styczniu 2 lata temu:-) i w dzien ładnie siku i kupke robila ale na noc pampers byl grany do skonczenia przez hanie 3 lat bo niestety nie trzymala dobrze. a Daniel tez tak samo mial lat co hania (2) sie oduczyl tyle ze w lutym tego roku, i na noc do tej pory pampers jest grany bo niestety łóżko by zgniło.. :no: (czyli oboje mieli 2 lata i 3miesiace jak sie oduczyli :tak:) niewiem jak go oduczyc, ale najpierw musze sie wziac za oduczenie picia w nocy dopiero potem pampek:dry:
Z Mikim bede tak samo robic:-) zobaczymy. ale najlepiej jak juz widzisz ze jakis czas dziecko nie sika w pieluszke, czyli po zalozeia pampersa widzisz po 2h ze jest on suchy, tz ze dziecko trzyma mocz i nie siusia caly czas:tak: kiedys danielowi zdjelam pampersa to chodzil i sikał wszedzie! :no: mówie wam tragedia:dry: i to latem bylo:-D wiec 2 lat nie mial skonczonych.
Jak cos to pytajcie to odpowiem bo niewiem co was dokładniej interesuje bym napisała:-p
Czesc dziewczyny,mam na imie Justyna i mam 3 miesieczna corke.Mam 19 lat i nadzieje ze sie tu milo dogadamy.
Pozdrawiam ;)
Witamy napisz cos wiecej o sobie:-)

Hej z rana.
A u mnie sypie snieg co chwile:dry: do tego po drzewo nie chce mi sie isc, a huk, rodzice pojechali na targ i im powiedzialam zeby kupili mi worek wegla:-D juz chyba im ze 100zl wiszec bede ale oddam im dzis (podobno rodzinne ma byc juz) lub z wyplaty meza;]

reklama
hej. jestem i dziś..;-)
co do karmienia piersią to ja bym chciała jak najdłużej ale teraz Misio je tylko jak wróce ze szkoły a potem w nocy 3 razy .
kiedy wsze dzieciaki zaczeły przesypiać całe nocki???
Misia jeżeli chodzi o Sebusia to ok 2 miesiaca zycia.. spał mi bardzo ładnie.. A Kuba heh do tej pory liczbe przespanych nocek moge policzyć na palcach jednej reki :dry::dry:
Czesc dziewczyny,mam na imie Justyna i mam 3 miesieczna corke.Mam 19 lat i nadzieje ze sie tu milo dogadamy.
Pozdrawiam ;)

Witam :-)

Hej... u mnie nocka w miare.. Kuba wstał 2 razy....Pogoda koszmarna u mnie.. wyjśc z domu by sie chcialo tym bardziej że Kubie katarek mija... a tu halny wieje:no::-D:-D

Do góry