reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ta minka mówi "i co tylko tyle" :p hehe ja chce Alexowi za tydzień dać spróbować soczku jabłuszkowego tle ilew smoczku sie mieści i zobaczyć co on na to :D

reklama
elizka przychylam sie do zdania clio:-p:-) ja tu widze ze on jeszcze chce:-p

a ja małemu dawałam nowosci od 4 miesiaca bo on na modyfikowanym był i strasznie nie lubił jedzenia ze słoiczków bo kilka takich zakupiłam, a jak sama robiłam muz jedzonki to jadł az mu sie uszy trzesły:-p ale musiało byc takie zeby przez smoka leciało bo z łyzeczki nie chcial jesc

jestem dziewczyny juz:)
podlaczyli ,mi przed chwila neta.
mam terach chwile bo julka bajki oglada a Kacperek jeszcze spi...
katarek dzis juz gesty nie leci sam co chwile jak ostatnie 2 dni... dzisiejsza noc byla duzo lepsza ale ta przedwczoraj koszmar. psikam julce woda morska oczyszczam nosek i zakrapiam nasivinem. dodatkowo msaruje pod noskiem mascia majernakowa i duzo pomaga naprawde.
jeszcze kilka dni i bedzie po katarku:::::::::::::)
wypiore oglucone pieluchy hehe uwielbiam ten moment jak zgenamy sie z katarkiem. na noc wieszam mokry recznik na kaloryfer i spi nawet nawet....

to julki guz po upadku w nowym mieszkanku:D

tu kiepkso widac.. nawet guza nie widac i aparat rozjasnia zdj.. wszytsko dookola bylo czerone a juz dzis jest zielone z odcieniami zółtego czyli schodzi:D

Spoznione zyczenia dla Martyni! nie mialam jak wczoraj napisac. pakiet internetowy w tel skonczyl mi sie na koncie 1.26zl wiec musialam poczekac do dzis:)
STO LAT MARTYNKO KOCHANA:):)

HBdayFromUsBalloons1.gif

Ostatnia edycja:
Ja zupki sama robie zazwyczaj, ale tak ze 3-4 słoiczki pozniej mam zawsze kupione w lodówce jak mi sie nie chce robic :-p hehe
No to zdjecie Mikiego było zrobione na poczatku jedzenia, takze pojadł sobie łobuziak, potem dojadł cycem i spi sobie:-) a ja zaraz biore sie za te ciuchy bo od rana o tym pisze a jeszcze nie wzielam sie za to :-D

DAffi faaaaaaaaaaaaaaaaajnie ze juz wróciłas do nas... bez Ciebie tak tu nudno i pusto.... :-D
A guzek małej na szczescie mały:-) ;-)

Ostatnia edycja:
Daffi Ale fajnie, że już przed świętami macie mieszkanko zrobione. Teraz tylko szczegóły i już będziecie mieli full wypas ;-)
Dużo zdrówka dla Julki:tak: I jak najmniej takich przygód z meblami;-)
Spóźnione, ale najlepsze życzonka dla Martynki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beacia na początek pewnie przydadzą ci się pampersy 2-5kg, ale mała paczka, bo dzieci bardzo szybko z nich wyrastają, a laktator przeważnie w szpitalu się nie przydaje. Ktoś zawsze może ci go dowieźć w razie takiej potrzeby.
Eliza Wszystkiego najlepszego dla Mikołajka. U nas pierwszy posiłek nie z cyca niezbyt zasmakował, ale następne już pochłaniała Emilka jak szalona. Dziś będzie jabłuszko z gruszką:-)
Miki widzę już rządzi pilotem :-) i bardzo lubi zupki:tak:
No fajnie tak urodzic przed swietami, ale patrzac na to z perspektywy karmiacej matki, lepiej urodzic po swietach, to sobie jeszcze pojesz potraw a tak to niestety za duzo nie bedziesz mogla zjesc....:dry: :tak:
Ja nie musiałam trzymać na szczęście diety, bo małej smakowało wszystko to, co mamie:-) Więc dieta była tylko w szpitalu (ale za to aż tydzień), a potem to już wszystko wcinałam;-) Oby tylko poród nie wypadł np.23-24ego, bo wtedy święta w szpitalu będą...
Patrycja Jak zdrówko Kubusia?
Hellol witam się po weekendzie Chlone nadal po piątkowym striptizie Ohh impreza zajebista mężczyźni rewelacyjni Wszystko z klasa i kultura Ohh na następny pojde zapewne tez :))
Szalona:-D:-D:-D Też by mi się przydało dla odmiany wyjść jakieś nagie ciacha pooglądać, bo mój to trochę tłuszczykiem obrósł :-p Ale przynajmniej jest się do czego przytulić i ile ciepła daje:-):-):-)
Heh ja mam termin z usg na 3 stycznia a z om na 9. I wole stycznia dotrzymać. Panicznie się boję tego co będzie potem :dry:. A jak K nie wyjdzie?? Co ja zrobię z dwójką dzieci?? W dodatku moi rodzice pracują i ja od 7 do 15 jestem sama w domu. A do teściów nie mam zamiaru wracać i mieszkać z nimi jak mojego męża nie ma. Na opiekunkę niestety mnie nie stać. :-(
Na pewno sobie poradzisz, kobiety są silne, ale trzymam kciuki, żeby jutro się okazało, że twój mąż wychodzi i będzie z tobą juz niedługo:tak:
clio Fajnie, że się chrzciny udało. U nas też ksiądz o kasie nawet nie wspomniał, ale że już sobie 100zł na tę okazję przygotowaliśmy, to wrzuciłam je do kościelnej "skarbonki"

Dziś dzień nadrabiania na necie, bo przez 2 dni czasu nie miałam, więc obiad wyciągnięty z zamrażalnika. Dobrze, że tam kotlety mielone ostatnio schowałam :-)

Ech, o tym sprzątaniu piszecie, a mi się zabrać za porządki nie chce:-( Meble już się robią białe, niedługo słońce przestanie wpadać przez okna, podłogi brudne, a mi się nie chce za to zabrać... Teraz co drugi dzień mam jakieś zajęcia na uczelni i przez to mi czasu brakuje. Aż się boję iść do pracy, ale w końcu będzie trzeba się ruszyć z cv i podaniami, bo teraz jeszcze wpłynęła mi zapomoga z uczelni, ale to już ostatnia kasa, jaką dostałam. P. dopiero od stycznia będzie miał stałą pracę i wypłata dopiero w lutym, więc w sumie dobrze by było, gdybym jeszcze w grudniu do pracy poszła, żeby w styczniu choć malutka wypłata była.

No ja juz ciuchy wreszcie ułożyłam... ;] jeszcze tyle za malych mam... gdzie ja to upchnę... :/ i letnie ciuszki....;] trojka dzieci a maja wiecej ciuchów niz ja z mezem razem.... :-p

koniczynka no ja na szczescie tez diety nie musialam trzymac wogóle:-) jem wszystko teraz i jest super:-) :tak: a u nas chyba zupka smakowała tak bo wreszcie cos innego jadł. Jak ja jadłam swoj obiad a Miki byl na kolanach to on strasznie chcial bym cos mu dawala, patrzyl sie na mnie, za kazda łyzka która do niego nie wedrowała;-)

a jajuż z pracy wróciłam :) ach jak mi tego brakowało :D

Daff ja teraz widze tego guza aj ślad jest ale otoczka to chyba jak tęcza kolorowa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam sie i ja wieczorkiem ;) mialam noc nie przespana wiec Wiki teraz odsypia od 22w nocy do 6rano zero snu niedawno sie obudzilam juz nie tylko na karmienie ale i musze sprzatac ;)
dziewczyny od kiedy mozna dziecku podawac sloiczki i zupki juz?nie wiem czy dobrze slyszalam ,ze od 2miesiaca??
u mnie nudy i jestem wsciekla nie bierzemy tego mieszkania bo 600funtow trzeba na wejscie dac a ja taka kwota nie operuje i pewnie nie bede operowac wiec idziemy na dol do mieszkania tylko je urzadzimy sobie jak sie sasiad wyprowadzi i bede miala neta;-)
i Wikusia bedzie miala swoj pokoj w koncu ;P
podaje jej te kropelki nasosal na katar i powiem wam ,ze pomagaja ale i tak ide z nia do lekarza bo to chyba katar alergiczny jest ciagle kicha i ogolnie takie jakies przeczucie mam zeby jej testy zrobic bo ja to na tego jej kokosa w rozku mam uczulenie i cale rece w krostkach smaruje je swoja mascia i pije wapno ale hmm chyba nie pomaga bo az czerwona na buzi jestem :wściekła/y:

reklama
eve najwcześniej od 4 msc jej enzymy trawienne sobie z tymmogą jeszcze nie poradzić :( ja Alexowi w poniedziałek dam soczku jabłkowego spróbować i będe czekała na reakcje :) ładna ci Wiki jazdę w nocy zrobiła ale loozik ja w tym czasie też byłam załamana a teraz jest super :) daje jej jeszcze 2 tygodnie :) i będziesz spała w nocy 3h przerwa jedzonko 3h jedzonko to jest jak najlepszy prezent :D ja odetchnęłam z ulgą i wreszcie miałam siły na cokolwiek :D

Do góry