reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

fikusek jak by to powiedziała moja polonistka "do lania wody bardziej", a tak w ogóle to lubiłam zawsze konstrutywne dyskusje nawet jesli miałoby sie okazać że nie mam racji, lubie z takich rozmów cos wyniść:-)
lolkak to tak żeby ci sie nie nudziło postarałyśmy sie

dokladnie w takich dyskusjach,mozna zobaczyc rozne poglady ludzi na dany temat:) co nie ukrywam ze jest ciekawe:)Warto zawsze wiedziec jak cos spostrzega inna osoba:)

A tak etraz z innej bajeczki:
Co powinna zawierac aptecz taka dziecieca???Syropki na kaszel Alan ma,na temp sie konczy,Nsivin mamy,ale czy cos jeszcze trzeba? Okres zimowy sie zbliza wiec wydaje mi sie ze warto sie zaopatrzyc:)

reklama
fikusek syropek na kaszel taki do apteczki to moze prawoslazowy i na szybko bedzie a jak sie pójdzie o lekarza to wtedy jakis lepszy na pewno przepisze, jakis syropek ziołowy uspokajający, ja mam maść taka dla dzieci rozgrzewającą cos takiego jak dla dorosłych VIK czy cos w tym rodzaju, maść majerankowa pod nosek na katar hm i kropelki do noska ale piszesz ze masz, poza tym jakies witaminki na pewno

fikusek syropek na kaszel taki do apteczki to moze prawoslazowy i na szybko bedzie a jak sie pójdzie o lekarza to wtedy jakis lepszy na pewno przepisze, jakis syropek ziołowy uspokajający, ja mam maść taka dla dzieci rozgrzewającą cos takiego jak dla dorosłych VIK czy cos w tym rodzaju, maść majerankowa pod nosek na katar hm i kropelki do noska ale piszesz ze masz, poza tym jakies witaminki na pewno

no witaminy mamy,raz na tydzien daje mu fiolke oscillococinym na zalecenie lekarza:) a syrop mam wlasnei prawoslzowy,flegamine,i pulneoto mu zostalo po chorobie:) Zastanawiam sie jeszcze nad wapnem... stosuje ktos?

fikusek ostatnio jak byl przeziębiony to mu dałam, tzn katar i kaszel i w sumie dosc szybko mu przeszło tzn kaszle do teraz albo raczej pokaszluje a nie kasze, no i wysypki, ale że on miał tylko raz wysypke to tylko raz na to wapno stosowałam

fikusek ostatnio jak byl przeziębiony to mu dałam, tzn katar i kaszel i w sumie dosc szybko mu przeszło tzn kaszle do teraz albo raczej pokaszluje a nie kasze, no i wysypki, ale że on miał tylko raz wysypke to tylko raz na to wapno stosowałam

to tez kupie:)

Alan spi mi juz 2,5 godz:) chyba zaczne zbierac sie na te zakupy bo nie wiadomo kiedy ksiaze wstanie:D

FIKUSEK - no widzisz i to jest to dla mnie to jest bez znaczenia ochrzciłam bo takie mamy czasy że taka wiara przeważa i tak jest łatwiej później i tak po prostu wszyscy chrzczą to i ja ochrzciłam nie przywiązuje do tego większej wagi do kościoła nie chodzę nawet na religię już od podstawówki nie chodziłam bo powiedziałam że mnie to nie interesuje w ogóle kościół jego zasady mnie do wiary na tyle zniechęciły ja zawsze powtarzałam nauczycielką że jak będę miała ochotę porozmawiać z bogiem czy coś to zrobię to osobiście a nie będę się spowiadała obcemu facetowi ... i tu wychodzi jacy są księża że osobie takiej jak ja nie praktykującej udzielili chrztu bez problemu wiedząc że do kościoła nie chodzę bo nigdy mnie tam nie widzieli a innej której zależy na tym nie udzielą ...śmiech na sali.

Co do apteczki to ja mam syrop lipomal jest super na wszystko :-) a tak to się nie znam bo mi mała nie choruje :-p muszę jej teraz jakieś witaminki kupić tylko

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobitki noo teraz mam troche spokoju bo Wiki spi jej rozpiescilam ja z Marcinem zeby usnela trzeba ja bujac jak jej sie oczka przymykaja to dopiero hopa do lozeczka a w nocy nie wiem czemu w lozeczku zadko kiedy chce spac i spi ze mna bo placze ;/ kurde uroki maciezynstwa z takiego zlotego dziecka zrobil mi sie djabolek ;D
co do infacolu podaje go malej przed karmieniem pol dawki bo ma cos twarde kupki i nie wiem czemu w czwartek idziemy na badanie sluchu do szpitala to przy okazji wejde do lekarza i zapytam czy to dobrze bo brzusio jej masuje ciagle bo bez drapania to lobuzira nie zasypia albo po tylku musze ja miziac albo po plecykach albo po brzusiu ;/
dzis spokojna nocka bo Wiki spala z nami wiec sie jej dobrze spalo
co do moich antybiotykow to mam je na infekcje nerki a mi nie pomagaja zadne inne tylko tenkorex w capsulkach 250mg sa bardzo dobre ;)

Do góry