reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

a ja proszę o przeczytanie w zamkniętym mojego posta i jakąś radę ... wiem że ciągle tylko marudzę no ale co ja na to :/ w sumie nie mam nikogo prócz was z kim mogę tak szczerze pogadać ;/

reklama
Mika ja ostatnio czytałam że aceton itp mają w sobie jakiś składnik który do nas trafia przez węch który może zmniejszyć płodność dziecka które jest w brzuszku... Tym bardziej jeśli chodzi o chłopczyków... Może to były zmyślone rzeczy ale jak M. to usłyszał, i że włosów farbować nie można i że paznokci malować też nie bardzo to mi zabronił... Ale może chociaż do naturalnego kolorku wróce... Co do pazurków to zrobiłam raz, ale tak mi to moją płytke zniszczyło że powiedziałam sobie nigdy więcej i zapuszczam swoje które i tak jak tipsy wyglądają bez malowania (mimo że do końca gomnazjum obgryzałam:-p)
Famme ja palenia w ciąży nie rozumiałam nigdy i nie zrozumiem mimo że zawsze myślałam że jak wpadne to bede kopcić jak smok... ale psyhika tak podziałała że przestałam potrzebować papierosów... Miałam dużo stresów na początku (bardzo dużo!) ale jakoś udało mi sie dzidzie przed tym chronić... Dla mnie gadanie że nagłe rzucenie zaszkodzi dziecku jest tak samo głupie jak to że lampka wina jest wskazana w ciąży na lepsze krążenie... Nie mówie że cie potępiam no ale nie rozumiem tego poprostu...
Nadiha ja też robiłam test za testem i to już było dużo po oczekiwanym okresie a mimo wszystko 3 mi wyszły źle więc spokojnie... napewno sie malucha doczekacie :-)
A tak wogóle to was coś ostatnio opętało... Tyle produkujecie że masakra... Jak sobie wieczorkiem usiąde to mam na jednym wątku 6str... spokojniej troszke:rofl2:

miskahxc mój Alan jakoś sam się przemógł z sikaniem, bo na początku było tak,że wcale nie chciał usiąść na nocnik(ani kibelek), ale nocnik zawsze stał w pokoju. Jak miał 19 mies to ściągnął spodnie(ale majtek niestety już nie:-D:-D:-D) siadł na nocnik i nasikał. Oczywiście został wychwalony itd no i od tego czasu już sika na nocnik.
femme fatal ja tez stopniowo rzucałam palenie, ale bardzo mało przez całą ciążę wypaliłam, tylko jak musiałam. Ale niestety jak skończyłam karmić to wróciłam do tego:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ona_mika w Polsce są tabletki dla karmiących o nazwie cerazette.
ania_zywa współczuję. I trzymam kciuki, żeby Hania szybko wyzdrowiała. Najgorzej jak dzieciaczki choruja, bo tylko sie muszą biedactwa męczyć:-(

KasiaF87 - :/ ja nie rozumiem tego że nie farbujesz włosów nie malujesz paznokci itp... :/ patrząc tak na ciąże to wszystko może zaszkodzić mamy beznadziejne powietrze pełne spalin dużo beznadziejnych rzeczy w jedzeniu itp itd... to co zamknąć się w domu i jeść przeciery ? :-p jak dla mnie trzeba przestrzegać takich głównych zasad i starać się o jak najlepsze samopoczucie to jest najważniejsze :-) ... ale każdy ma swoje jazdy :-)

ilona172 - ja też pewnie wrócę do palenia bo po prostu to lubię... ale na pewno nie będę palić przy dziecku :-)

Famme Fatal ja poprostu jestem zdania że przez te kilka miesięcy można sobie niektórych rzeczy odmówić... I nie chcem testować na swoim dziecku rzeczy które niektórzy uważają za szkodliwe... Paznokcie mam ładne bez malowania, a włosy i tak farbowałam a chciałam wrócić do naturalnego kolorku, i teraz wyglądają jakbym pasemka miała :-) tak samo z kawą... zawsze ja piłam ale teraz jej nie potrzebuje, bo mi teraz szczeście i uśmiech na twarzy daje każdy kopniak mojej dzidzi i fakt że robie wszystko żeby było wqszystko było oki :-)

Ale i tak boli mnie to że niektóre kobiety dbają o siebie, starają sie a mają chorowite dzieci, a te które piją, palą (notorycznie) i ćpają to maja zdrowiuśkie dzieci które pozucają i katują... Gdzie tu sprawiedliwość?

No wlasnie gdzie tu sprawiedliwosc :/ Na swiecie chyba nigdy nie bylo nie ma i nie bedzie sprawiedliwosci !! Ja jestem poporstu tego zdania ! Tyle jest matek co porzuca dzieci a , tyle jest co pragna a nie moga miec !! Tyle dzieci w domach dziecka , ja tego czasami nie ogarniam :/

reklama
Mika - to pokaż nam to arcydzieło :-) a pale naprawdę rozsądnie o ile można tak powiedzieć bo to że pale nie jest rozsądne ale naprawdę to są malutkie ilości :-)

Do góry