reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

włąsnie EWI co tam sie dzieje ze masz humor zrypany...?

Kurcze przepieprzyłam zupe, jak zrobic by byla mniej ostra??? :szok: prócz dolewania wody...:dry: bo chce tego uniknąć...

reklama
Napisalam takiego dlugiego posta i sie nie wkleil, dlatego teraz w wielkim skrocie:

Elizka wspolczuje mialam podobna sytuacje dosyc niedawno i przy tym chamka dentystka oszukala mnie. Nie powiedziala mi ze leczy mnie kanalowo, i po wszystkim zazyczyla sobie 250 zl a wchodzac do gabinetu mowilam ze chce na NFZ tak sie z nia klocilam ze zeszla na 150 musze jej jeszcze 100 doniesc bo nie mialam kasy bo jeszcze biala plomba 100 czyli w sumie chciala 350
Daffi mala jest urocza jak tak sobie drepcze.
Vegas super czapka milo na Was sie patrzy.
soso trzymam kciuki, ja rowniez mialam objawy ciazy glownie w nocy.
Laski jak wy mozecie narzekac na nadmiar snu ja to marze o pospaniu tak do 10.
Misia, lolkak co do cyckowani slyszalam ze nie powinno dziecko ssac piers dluzej niz 15 min ale nie pamnietam dlaczego...

Juz nie pamietam co mialam napisac.
Witam nowe(jak dla mnie) mamusie ja Was pamietam jak przyszlyscie(beacia i soso)

Martwi mnie moj Kubus juz wam pisalam ze nie che jesc, jeszcze teraz mu jedynki gorne ida. Myslicie ze powinnam isc do lekarza jak on np ma dni w ktorch zje pol sloiczka obiadku czy zupki(130g) i tylko cyca ostatnio jego rekord to byla kaszka wypita na sniadanie 70ml potem jeden sloiczek i na kolacje jogorcik.
Nie chce jesc :( robilam mu juz nawet sama amu ale nie, jedyna rzecz ktora prawie zawsze zje to jogurt waniliowy oczywiscie dla niemowlat.
Poradzci mi cos, bo wariuje wydeje mi sie ze go zaglodze.

A ixi odezwala sie tu po porodzie?? Czy jeszcze nie.
kochana co do niejadkow to naprawde niemartw se ja sama osbociscie mam jedneg w domu moja corka do jakegos czasu nic ne ruszala chuda jakpatyk bylam z nia u lekarza to powiedzial m ize jest dobrze ze je tyle le on sobe zyczy a nie tyle ile my wic mysl ze nie masz sie czym martwic teraZ moj mala ma 2.5 latka i js lepiej ale wczesiej makabra wec glowa do gory

ewi kochana co sie dzieje biedulko z tobaaa

elzka jaj uz glosuje na malegooo

dafiii to mialas pobutke u mojej to byl standart jak ne zleciala zl ozka to nei bylonomalne hehhehehe powawzniemowi bpo moja mala sp ze mna wec jak bya mniejsza co chwile lecala to juz samnawet siep odnoila wracala na lozko bo kwestia wprawy heheheheh ale twoja jest mniejsza to co i nnego jak sobe mysle jak biedna plakala to az przykro sie robiii

a moja to potrafilam sie rano obudzic nie raz a ona pod lozkem spala czasem sama schodzila i klada sie izzasypiala nie wiem czemu

Ostatnia edycja:
dziewczyny mega dużo piszecie. Mam duuuże zaległości. Nie wiem co u was, czasu mi brakuje na czytanie ,tym bardziej że na neta mało i na krótko wchodze.
To powiem co u mnie w skrócie
Michaś jak mial pół roku stanął na nogi, po ok 3 tygodniach nauczył sie siedzieć, jak go posadze to siedzi twardo. Od kilku dni z pozycji siedzącej łapie sie za szczebelki i sam wstaje. No sam usiąść z pozycji leżącej to strasznie mu ciężko to idzie, kładzie sie na bok ręką odpycha i po 3000 razie usiądzie hehe.
Ogólnie je mało bo 150 ml kaszy 3razy dziennie i wciskać próbuje w niego jakieś inne jedzenie no ale sie scwaniłam i zmielone na pył biszkopty do kaszy mu dodaje, jest smaczniejsza i treściwsza a jemu tak smakuje ze czesciej je :p
Wszystkie szczepionki juz miał, kolejna dopiero w marcu ;p w grudniu tylko na bilans.
Co jeszcze moge powiedzieć, jak mu sie nudzi to mnie wola "Maa mmm maa" hehe i mowi "ałaaaał" (oznacza ze coś mu sie podoba)
Jeszcze 2 tyg temu myslalam ze raczej niekontrolowane te jego gadanie, ale teraz jak go coś rozśmieszy to zawsze tak mowi :p

Jeśli chodzi o mnie. Świetnie, jestem w związku jestem na stażu :) chodze do szkoły ( codziennie teraz siedze w książkach) 5 grudnia egzaminy sa a mega dużo mam do nauki z biologii (przez pol roku calą ksiazke z nami przerobila!)
Pozew do sądu napisany (adwokat za calą sprawe o DNA i alimenty zażyczył sobie 2000 zł) ale jest świetny i warty tej kwoty!
Czekam teraz na termin rozprawy! :)
Szukam pracy jeszcze jakiejś dodatkowej (chciałabym jakiegoś dzieciaczka do opieki )

Moooże w następne wakacje wyprowadze się od rodziców :) Możliwe że dostanie mieszkanie J. i z nim sie wyprowadze tam.

O moje uczucia jesli chodzi? To powiem tak ,zakochana nie jestem, ale ufam J. i chce dać mu szanse. Jeśli coś nie wyjdzie to trudno. Trzeba ryzykować inaczej nie poznam życia :)

Ixi czyżby już urodziła??
Asheara co u Ciebie słychać? Jak Damianek?
Umi jak ciociny skarb rośnie? Zdrowy? Rozrabia?

Elizka jak dzieciaczki? Czytałam coś wyżej że chyba ząbkuje Miki.. Mój nawet jednego zęba nie ma! Kiedyś myślalam ze to ząb a to pleśniawka i tyle.. :(

Oo a co słychać u Ewi ?
Kingusi ?

Tesknie za wami Mamuśki :)
I powiem szczerze że za brzusiem też.... Chciałabym za rok postarać się o drugie.. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Normalnie jestem tak zazdrosna o wszystkie kobietki z brzusiami.. ;)

Ja lece ktoś musi obiad zrobić i posprzątać a zaraz Michał rozrabiaka wstanie i nic nie zdążę zrobić! :)

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE! I CAŁUJE DZIECIACZKI ;*

Artystka chloopaka masz przecudownego:)))
Pozdrawiam was wszystkie z lozka znowu:))) mowie wam urodze za 7dni i zbieram sily teraz na ciezki porod:((
Nic mi sie nie chce...

Ewi trzymaj sie :*
Eliza zaglosowane, w zupie nie pomoge bo gotowac nie potrafie...:/

artystka heeej:-)
ale dawno cie nie było u nas.......
u moich brzdacow oki, wlasnie zdrowiejemy a miki maruda ze hoho...:dry: zwalam na zey bo co innego jak jest oki?

u nas tez pogoda do dupy.... pada...
a do gina jade na 15:30. ;]

Artystka... fajnie że sie odezwałaś :):):) Ciesze sie że Ci sie układa :):)

u mnie Kuba śpi a Seba patrzy na bajki.... Mnie cos głowa rozbolała i jak na złośc nie mam tabletki żadnej.. :/// Ale jak tylko obiad zrobie położe sie to pewnie mi przejdzie...

Paulqa... mam nadzieje że ten poród nie bedzie aż taki straszny :) trzymam kciuki

reklama
artystka:-) witaj:-) widze ze Michaś rosnie jak na drożdzach:-) eh jak ten czas leci, a nie dawno jescze w ciazy chodziłaś:-)

Do góry