reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Netgirl to trzymam kciuki za dwie kreseczki i podwojne fasolki:-D:-D podziwiam Cie, ze tak szybko chcesz druga dzidzie:tak:
ja o tym zaczelam myslec dopiero jak Lena skonczyla chyba z 8 miesiecy.. wczesniej nawet nie chcialam o tym myslec.. caly czas okropny porod byl ze mna.. ale teraz nie ukrywam boje sie jak dibali porodu ale chyba na 98% bede miala wlasna polozna wiec powinno byc git:-D:-D

Polna ja tez trzymam test nawet 2:-D:-D i nawet dzis je ogladalam:tak::tak: ah pamietam ten dzien jakby to bylo dzis:-)
Aha i co do listy to zgadzam sie z toba:tak:fajnie by bylo miec taka:tak::-)

Femme niezle sie porobilo.. niestety faceci maja jakis taki "zmysl" ze pojawiaja sie w najmniej oczekiwnamy momencie.. poprostu pewnie zauwazyl Co stracil, ze potrafisz zyc bez niego, znalalas sobie kogos i teraz zobaczyl, co stracil..

A ja wlasnie zaczynam "wolny wieczor" :-D:-D Lena spi tylko cos sie budzi, bo dzieciaki pod oknem dra sie strasznie:wściekła/y::crazy: ahh

reklama
Amy wlasnie wrocilysmy z pola,zrywalysmy truskawki i teraz powolutku powolutku szykujemy sie do sppania ;-) ale znajac Luske usnie przed 21 :-)

Basia Heh a Ala wlasnie oglada bajke i jakos nie wyobrazam sobie zeby usnela teraz a jakby nawet usnela to pewnie wstalaby kolo 6 :baffled: ale ja juz sie zrobilam wygodna i wole Ja troszke przytrzymac a potem dluzej pospac :happy:
zreszta ile razy Twoja Lenka spi w dzien i jak dlugo ?

Miska nie no chcialabym juz byc w ciazy ale nie chce ryzykowac ;-) a na macierzynstwo nigdy za pozno ,zreszta jak synek(bo drugi bedzie synek:-)) skonczy roczek to wtedy postaramy sie o 3 i to by bylo chyba na tyle :rofl2:

Lena spi raz w dzien od ok 9.30 do 12.. ale wiesz to zalezy.. dzis np spala od 10 do 11.15 dokladnie:tak: a klade ja tak wczesnie, bo obojetnie czy pojdzie spac o 21 czy o 18.30, 19 to i tak wstaje przed 6:-D wiec ja wybieram wolny wieczor:tak: zreszta ona tak szaleje w dzien, ze sama pada po kapieli;-)
a ile Ala spi w dzien??

Oj roznie,czasami to zyczy sobie 2 drzemek dziennie , zazwyczaj o 10:30 do 12 a potem przed 15 do 16 czasem 17 !! a jak spi raz dziennie to klade Ja 13 i spi do 15 a potem i tak zasypia przed 21 ,a rano wstaje miedzy 7;30 a 8 czasami o 9 :happy:
z Niej to straszny nerwus :-(

Lenka tak miala przed roczkiem:-)tzn chodzi mi o drzemki.. po roczku chyba stwierdzila, ze juz duza dziewczynka z niej i za chiny nie polozy sie drugi raz:-Dmi to pasuje..
a co do wczesnego wstawania, musialam sie przyzwyczaic niestety, co zrobic.. choc ona jest cwana, bo lezy cicho dopki sie nie ruszamy. Jak juz zobaczy, ze zaczynamy sie wiercic do daje o sobie znac, ze juz nie spi:-D
A tak poza tematem to chyba same na forum jestesmy:-D;-)

A mi Ala bzikuje , za nic nie chce zjesc kolacji :crazy:
a Twoja Lenka pije jeszcze mleko ? bo ja daje Ali tylko rano ale i tak nie wypije wiecej niz 100 ml !!

Pije jeszcze:tak:ale na spiocha:tak: wypija wtedy okolo 200 ml.. dajemy jej zageszczane.. amoze sprobuj smakowe jej dac.. nie wiem jakie Alusia pije ale my mamy Bebiko i jej smakuje ..

Na spiocha to pila jak nie miala roczku a teraz to jak sie budzi i Ja przewine to wtedy daje butle,ale wypije tylko wtedy jak siedzi kolo mnie i sie opiera omoje kolana ! My tez pijemy Bebiko i zageszczam kaszka smakowa-probowlam rozne smaki !!
ale chyba czasami tak dzieci maja ze kiedys mowia STOP i za chiny ludowe nie beda pily ,tak bylo z dziecmi mojej siostry-posmakowaly normalnego jedzenia i nie chcialy pic mleka !! nie wiem jak dlugo Ala jeszcze bedzie pila,ale chcialabym by pila tak do 2 roku :happy:

no Lena pierwsze takie STOP jak miala 3 m-ce.. nie chciala i koniec. to byl wredy koszmar:wściekła/y:
kurcze budzi mi sie co chwile.. ahh:crazy:

reklama
A moja zasypia :happy: siostra jeszcze przywiozla Dawida i spi w pokoju rodzicow a tamci sie bawia dalej na weselu :blink:
musze zaraz zabrac sie za truskawki ale nie chce mi sie :rofl2:

a Lena budzi sie w nocy ?

Do góry