reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Daffi a u nas lekarka nic nie mówiła o żadnym bilansie. Kazała przyjśc w styczniu jak Mycha będzie miała 13 miesięcy. Wówczas szczepienie i badanie. Z Małą nigdzie nie poszłam bo po śniadaniu była śpiąca i usnęła szybciutko i jeszcze śpi.

nam tez kazali przyjsc jak maly skonczy 13 mis na szcsepieni a wczesniej nie. Ale ostatnio powiedziala pielegniarka zeby przyjsc po 14 miec bo ta szczepionka co bedzie bardzo obciaza organizm i ze lepiej miesiac pozniej.

reklama
Ixi a ja tak sobie mysle o Tobie i wiesz co mi sie wydaje ze ty nawet 38tyg nie dotrwasz. jesli zdejmuja ci krazek za 2 tyg to mozesz ale nie musisz od razu zaczac rodzic.
ja pisalam juz kiedys ze lezalam w spzitalu pod katem zatrucia ciazowego i byla ze mna dziewczyna ktora przy pierwszej ciazy miala krazek i jak zdjeli jej to po 4 czy 5 godzinach zaczela rodzic. a drugim razem co lezala ze mna to zdjeli jej zostawili na noc nic sie nie dzialo wypuscili do domu i wieczorem spowrotem byla bo zaczela rodzic.

vegas
ja dzis robie zeberka pieczeniowe buraczki i ziemniaczki;p

hejka babeczki widze ze postow...mase.....z 30 stronek....:) hehe

witam NOWE MAMUSIE i gratuluje wam:)

Daff-biedna Juleczka.....:(

u mnie pogoda go BAni.....pada....i zimno...

mysle co by tu na obiadek zorbic??

Daffi Ty mnie nie strasz :eek: chciałabym, żeby od razu po ściągnięciu przyjęli mnie na oddział.. a tu kicha:/

Ale mnie brzuch boli :( zjadłam już dwie nospy i nie wiem co teraz..

kochana ja ci enie strasze tylko pisze jaka sytuacja byla z moja kolezanka szpitalna;p
tak jak ty byla wczesniej w spzitalu bo skurcze do porodu miala i zatrzymywali. po zalozeniu krazka jeszcze skurcze sie pojawialy.. miala duzo odpoczywac.
i po sciagnieciu w mig sie rozpakowala.
a ty skurcze tez niestety mialas i dosc mocno cie atakowaly.

ciekawe jeszcze jak tam misia92 cos jej dzis nie widze... chba ze w szkole jest.

Dziewczyny byłam w piatek u ginekologa z wynikami badań moczu. Lekarz stwierdził że mam podwyższone leukocyty. Mam 6-9wpw i muszę zrobić badanie na posiew moczu. Czy wy tez tak miałyście?? Czy to jest normalne w ciąży? Martwię się trochę bo nie wiem co to może oznaczać. Miałam też robione usg i maleństwo ma już 7,91 długosci od głowki do tyłeczka:) I ogólnie mowił że jest wszystko w porządku. Ale jak możecie powiedzcie mi coś z tymi leukocytami.

heja laseczki witam sie z polski :) goraco pozdrawiam zaniedlugo wracam i bede na codzien na razie po prostu nie mam zbytnio czasu na kompa :p korzystam z chwil spedzonych z rodzina :)

buziaczkujemy :*****

Hej dziewczyny,

Dzięki za smsy :-) Na razie siedzę w domu ;-) Ojciec powiedział, że jak wróci to mnie zawiezie i zrobi "burdel", żeby mnie w końcu przyjęli:rofl2::-D

Justysia Odnośnie leukocytów
Stwierdzenie dużej ilości leukocytów przemawia za istnieniem leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Jest ono wynikiem przenikania krwinek białych do moczu w jakimkolwiek odcinku układu moczowego. Najczęstszą przyczyną są ostre i przewlekłe bakteryjne zakażenia układu moczowego. Po stwierdzeniu znacznej ilości leukocytów dla potwierdzenia istnienia zakażenia konieczne jest wykonanie posiewu moczu i wyhodowanie w pracowni bakteriologicznej bakterii odpowiedzialnej za zapalenie. Więc posiew i lekarz. Wszystko do wyleczenia ;-)

Ixi tylko Ty nie zacznij rodzić wcześniej niż ja :tak: Przez te wczorajsze posiedzenie na Izbie nie wpłaciłam Ci za kolczyki. Sorry

reklama
Dziewczyny byłam w piatek u ginekologa z wynikami badań moczu. Lekarz stwierdził że mam podwyższone leukocyty. Mam 6-9wpw i muszę zrobić badanie na posiew moczu. Czy wy tez tak miałyście?? Czy to jest normalne w ciąży? Martwię się trochę bo nie wiem co to może oznaczać. Miałam też robione usg i maleństwo ma już 7,91 długosci od głowki do tyłeczka:) I ogólnie mowił że jest wszystko w porządku. Ale jak możecie powiedzcie mi coś z tymi leukocytami.
nie martw sie w ciazy czesto sie to zdarza:) ja akurat nie mialam ale moje kolezanki czesto :) dostaniesz leki i przejdzie:)
Hej dziewczyny,

Dzięki za smsy :-) Na razie siedzę w domu ;-) Ojciec powiedział, że jak wróci to mnie zawiezie i zrobi "burdel", żeby mnie w końcu przyjęli:rofl2::-D

Justysia Odnośnie leukocytów
Stwierdzenie dużej ilości leukocytów przemawia za istnieniem leukocyturii, tj. zwiększonego wydalania krwinek białych. Jest ono wynikiem przenikania krwinek białych do moczu w jakimkolwiek odcinku układu moczowego. Najczęstszą przyczyną są ostre i przewlekłe bakteryjne zakażenia układu moczowego. Po stwierdzeniu znacznej ilości leukocytów dla potwierdzenia istnienia zakażenia konieczne jest wykonanie posiewu moczu i wyhodowanie w pracowni bakteriologicznej bakterii odpowiedzialnej za zapalenie. Więc posiew i lekarz. Wszystko do wyleczenia ;-)

Ixi tylko Ty nie zacznij rodzić wcześniej niż ja :tak: Przez te wczorajsze posiedzenie na Izbie nie wpłaciłam Ci za kolczyki. Sorry

i dobrze jedz ,niech cie przyjma i wywoluja,ja tez sama polazalam na 3 dzien po terminie i powiedzial ze nie wyjde:) przyjeli mnie no i 2 dni pozniej tulilam Alana:) a tak to bym pewnie dluzej z brzuchem pochodzila:)

Do góry