reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dziendobry
U nas pochmurno, przed chwilka wrocilismy z playgroup, czas do zjedzonka zrobic i moze sie mlenstwo na troszke do lozeczka polozy.

reklama
daffi fajny ale ja już bym wolała żywego takiego jak vegas cobie włansie zakupiła..;-) tye że ja nie mam głowy do opiekowania sie zwierzatami,chociaż może teraz w przypływie instynktu macierzyńskiego kto wie hehee. mam dwa kwiatki na parapecie i zapominam je podlac raz na tydzień a co mówić dopiero o zwierzakach. ale od kiedy jestem w ciąży podlewam moje kwiatki w miare regularnie i jesden zakwitł pierwszy raz od 5 lat wiec cos w tym jest ...;-);-);-)

HEjka )

Ja miałam chomiczka ale mi zdechł 1,5 roku temu, czy 2 lata już nie pamiętam. Miałam też rybkę, ale zdechła, no i kiedyś duże akwarium ale mój brat myślał że mają zimną wodę, włączył grzałkę na noc i je ugotował ;]

A teraz czekam na moje Maleństwo i ciągle czekam na poniedziałek i USG.

Ciągle mamy załatwienia ze ślubem. W niedzielę przyszli teściowie przyjadą na obiad i będziemy menu ustawiać w restauracji.
I jeszcze tyle rzeczy na głowie...

kiniorek z przygotowaniami jest zawsze mnóstwo zachodu... niestety trzeba sie napracować żeby ten dzień był wyjątkowy...:):)
ja też mam USG w pniedziałek i nie moge sie doczekać bo ostatnie maiałm 4 czerwca ...:baffled:

nazwaliśmy chomika wreszcie - Morfeusz;D
Młoda usnęła niedawno, czas na relax - net, czipsy, sok jabłkowy;) Ostatnio strasznie źle się odżywiam - kiełbaski, czipsy, Cola, pizze;) Dobrze, że nie tyję. Póki co;p

vegas nie jest tak źle pomyśl ze są ludzie którzy prawie całe zycie tak jedzą.. masakra. ja włansie ide odgrzać sobie gołąbki a później moźe K przyjedzie, zobaczymy.
a Morfeusz świetne imię, tylko zeby to na pewno był ON bo jak sie później okaże że to samiczka to ja nie znam żeńskiej odmiany tego imienia ;-);-);-);-)

hehehe:) wiesz - przywykłam do homo niewiadomo zwierzaków. Jak wiecie mam kanarka. Ma on 4 lata i na pewno jest samcem. Brałam go z hodowli. Śpiewa, pierzy się, to co typowy kanarek:) By mu smutno nie było to po pół roku jego pobytu u mnie, postanowiłam znaleźc mu koleżankę;) W zoologicznym kupiłam mu samiczkę. Nazwałam Shilla. Wszystko super, na wstępie co prawda nieźle się żarły bo dałam je do wspólnej klatki, ale po godzince cisza i lubią się. W czas godowy /marzec, kwiecień/, czekam z gniazdeczkiem dla nich w nadziei, ze może będą mieli małe ptaszki? Ale 2 lata minęły a tu dalej nic. W kolejny rok więc nie czekałam na cuda, zresztą teraz wiem, że po co te małe ptaszki, same problemy jakby nie było. O czym chcę pisac - zastanowiło mnie dlaczego moja samiczka kanarzyca śpiewa? I to głośniej od samca Emilka? Dlaczego teraz jest niemal łysa z pierzenia, przecież samiczki się nie pierzą? Te pytania zadaję sobie już od noo może 2 lata będzie, jak nie 3. Bo pytałam hodowcy i mówił, że samice nie śpiewają, nie pierzą się, dlatego idzie je po tym odróżnic od samców. I tak sobie myślę czy w sklepie zoologicznym kanarzyca była mała i skoro nie śpiewała to myśleli, że samiczka i za samicę ją sprzedali? Czy to jednak samiec. No samce kosztują 100zł a samice 30. Różnica wielka. Jeśli się pomylili to na ich szkodę a ja mam w takim razie Shillka:p Kto wie:)

Co do chomika Mój mówi, że to chłopiec.

Misia
Mała odcmokuje przez sen, tak a propo komentarza na nk
:p

Ostatnia edycja:
Ja mam 19 lat i to 20 tydzień ciąży, jestem prze szczęśliwa faktem że czuję moje maleństwo. Brzuszka jeszcze nie mam za dużego, jak tylko troszkę podrośnie to wstawię zdjęcie na pewno ;) Płci jeszcze niestety nie znam a ciekawośc mnie zrzera dosłownie, chciała bym dziewczynkę (Amelia) ale czuję i wszyscy mówią że to będzie chłopak (Oskar), a jak będzie okaże się już niedługo bo w najbliższy poniedziałek ;) Będę pisać co i jak, czekam na wiadomości na priv, zna ktoś może jakiś fajny i w miarę niedrogi sklep z fajnymi ciuszkami dla ciężarnych kobiet?

Vegas fajne imię dla chomika:-)
kinderniespodzianka witaj:-) podoba mi się Twój nick bardzo:tak: a jeżeli można to zapytam jak ojciec dziecka, równie szczęśliwy?
jeżeli chodzi o zwierzaki, to ja kocham psy:-)
próbowałam na ciemieniuchę oliwki+szczoteczki- to działa! dzięki dziewczyny:-)

reklama
Vegas ty masz kanarka na 120%:-p moja mama kiedys kupiła kanarka który nie spiewał, tzn spiewał w sklepie zoologicznym ale jak przynieśliśmy go do domu to przez ponad miesiac nic z siebie nie wydobył:-p mama poszła go wymienic do tego zoologika babka go wpuszcza do klatki a ten spiewac zaczął... Brakowało mu odbiorców płci żenskiej u nas:-p ale potem mama sie zlitowała i wzieła mu kolezanke ( kolezanki nie sa tak kolorowe jak samce, nie spiewają i nie pierzą sie:-)) tak wiec daje sobie głowe uciac ze to 2 samce:-p Poza tym żadko sie zdarza ze samiec z samiczka sie piorą:-p

A swoja droga przypomniało mi sie ze kiedys miałam niezły zwierzyniec w domu jednocześnie królika, psa, ryby, 2 papugi faliste i żółwia stepowego.

kinder witamy:-)

A ja muszę poinformować ze jutro mnie niema jade na USG nereczek z młodym!! Trzymajcie kciuki za jakąkolwiek poprawe

Do góry