reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

elizka jak miło wróciłaś :-)
o katar teraz nie trudno miejmy nadzieje że Ci Mikusia nie zarażą.
dobra dziewczyny ja zmykam na wizyte, okaże sie ile moja ukochana waga pokaże teraz. do później buźka :*

reklama
Witam dziewczyny:) Przepraszam że dawno pisałam ale nie miałam neta w domu a teraz jestem u rodziców na parę dni:)
Byłam u ginekologa:) ciąża rozwija się prawidłowo i na usg widziałam już bijące serduszko;) Super;)
Do tej pory nie mam objawów ciąży:p Dopiero dzisiaj zwymiotowałam ale nie wiem czy cos mi zaszkodziło czy jak;p
Kwaśnego też mi się nie chce jesć ale za to słodycze wcinam;p i mam ochotę ciągle na jakies owoce, jogurty i ciastka;p za czym nigdy nie przzepadałam;)
I mam pytanie do was. Czy przy drugiej wizycie tez są jakieś badania na samolocie? Bo ciała bym pojsc z mężem żeby zobaczył bobaska na usg:) Co tam u Was ? U mnie tak gorąco że nawet jak siedzę to cała się pocę.

Firanka z dobra rada, milam ten wozek przez miesiac, fakt z wygladu jest naprawde swietny ale w praktyce porazka. W momencie gdy wieziesz dziecko i zawiesisz 2 reklamowki z zakupami na raczkach, przednie kola sie wykrzywiaja, a po miesiacu byla porazka kola wogole byly juz nie do uzytku. Wiec szczerze odradzam :)

Tak wogole dziendobry. Ide sie troszke polozyc z moim dzieciem ;)

Witam dziewczyny:) Przepraszam że dawno pisałam ale nie miałam neta w domu a teraz jestem u rodziców na parę dni:)
Byłam u ginekologa:) ciąża rozwija się prawidłowo i na usg widziałam już bijące serduszko;) Super;)
Do tej pory nie mam objawów ciąży:p Dopiero dzisiaj zwymiotowałam ale nie wiem czy cos mi zaszkodziło czy jak;p
Kwaśnego też mi się nie chce jesć ale za to słodycze wcinam;p i mam ochotę ciągle na jakies owoce, jogurty i ciastka;p za czym nigdy nie przzepadałam;)
I mam pytanie do was. Czy przy drugiej wizycie tez są jakieś badania na samolocie? Bo ciała bym pojsc z mężem żeby zobaczył bobaska na usg:) Co tam u Was ? U mnie tak gorąco że nawet jak siedzę to cała się pocę.
U nas zawsze było u gin tak, że wpierw wywiadzik, potem badanko na samolocie a potem jak się już ubrałam to doktorka prosiła męża jeżeli byłam z nim:) On do czasu wołania przez ginkę siedział w poczekalni:) Badania na samolocie miałam co wizytę, ale nie mam pojęcia jak jest na NFZ.

Mam mojego ukochanego chomika:) jest cudowny:p

hej dziewczyny, ja wstałam dopiero o 13, bo męczył mnie potworny ból zatok, dobrze, że Malwinka spała wtedy kiedy mamusia i dała mi pospać :-) mamy dziś z mężem przygody, poszedł wyrzucić śmieci i jak wrócił to drzwi nie mógł otworzyć, musiałam walić w nie i rozwalać zamki młotkiem, a i tak skończyło się na wizycie ślusarza z łomem i drzwi/zamek do wymiany :D akurat dopadło nas to w najgorszym finansowo momencie, jeszcze nie dostaliśmy becikowego, szczepionka do kupienia, bo jutro mielismy szczepić a do tego nowe rachunki do zapłaty, w tym m-cu za gaz /płacimy raz na 3 m-ce/. no nic, poszedł kupić zamek, zobaczymy co z tego będzie, bo drzwi teraz drogie są z tego co patrzyliśmy w Internecie ;/
Justysia ja przez całą ciążę nie byłam badana na samolocie, tylko na pierwszej wizycie i przy porodzie :-) nie licząc badań takich jak cytologia posiew itd. a jak byłam na takich badaniach to mąż był zapraszany po do gabinetu:-) zawsze mozesz powiedzieć, że chcesz zawołać męża, ja tak zrobilam i nawet przed badaniem wszedł jak byłam u innej gin niż mój i siedział za parawanem.
vegas jaki w końcu chomiczek?
a mnie głowa dalej boli, chyba się połozę, chociaż dziwnie tak się siedzi samej w mieszkaniu bez drzwi :D

Vegas To pochwal się nim.
Elizka Zdrówka dla dzieciaczków. moje też chorują, a najmocniej Mareczek bo już piąty tydzień idzie kiedy on kaszle. Myślę że sporo udziału w tym ma nasza pogoda, raz upały a raz chłodniej. Dzieci się pocą i wystarczy że lekko wiatr powieje to już zaczyna się choroba.

U mnie rano tylko lekko popadało i po grzmiało i tyle. Do południa był chłodek lekki ale teraz znów jest upalnie.

a ja już po wizycie. dostałam skierowanie na USG i morfologie, mocz który ostatnio badałam w porządku tętno dziecka tez stanełam na wadze a tam tylko 700 gram w 4 tyg. kamień spadł mi z serca bo myślałam że ze 3 kilo to min bedzie.:):):)
vegas i jaki chomiczek w końcu imie już macie???
justysia ja chodze na nfz ale to zależy od lekarza ile razy bedzie badał na samolocie, bo mój to dziś stwierdził że nie bedzie mnie męczył...;-)

Witam:)
powiedzcie mi czemu motylek1135 usuneła konto?
nadrabialam ale nic nie doczytalam by cos sie stalo!

ps. mi wg kalendarza wyszlo ze powinna byc dziewczynka i jest dziewczynka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry