reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Czesc dziewczyny

Pisze dopiero teraz gdyz od rana jezdzimy w prawo i lewo. Bylismy u rehabilitantki poniewaz maly urodzil sie z kreczem a teraz sie okazalo sie ze ma lekka asymetrie... i juz coraz lepiej!!!

Ona_ mika To twoj tez bedzie Alanek !!! fajnieeeeee. Chociaz dzis jak patrze na malego to on bardziej przypomina Jasia albo Oskarka. Alanek wybralismy przed jeszcze przed porodem.
A z tym kąpaniem nie martw sie- nie jest zle!!!!! polecam ksiązke Zawitkowskiego "co nieco o rozwoju" mi bardzo, bardzo pomogla! A bylam kompletnie zielonaaaaa!!! Nie mam problemu z przewijaniem i innymi. Szczerze polecam, szczegolnie ze jest od razu z płytą

Włoski na brzuszku teraz mi mniej odrastają, ogolnie po porodzie wydaje mi sie ze sie zmienila gospodarka hormonalna w moim organizmie:-D

reklama
dzień dobrydziewczyny:) mamna imie kasia mam 19 lat i spodziewam sie dzidziusia:D nie byl oczywiscie planowany, kiedy zrobilm test bylam zalamana, w szoku i caly czas plakalam...a teraz kocham swoje malenstwo i mam nadzieje wierze ze wszystko bedzie w porzadku...obecnie czekam na wyniki matur :p jestem w 19 tygodniu ciązy.Własnie powiedzcie mi czy ten kalendarz na glownej stronie dziala dobrze.wpisuje tam date ostatniej miesiaczki i wychodzi ze jestem w 20 tygodniu i 5 dni ciąży a moj ginekolog wyliczyl ze to 18 /19 tydzien...pozdrawiamy:* i jeszcze jedno- mam suwaczek na pulpicie a tu nie umiem go ustawic- wyswietla mi się"uszkodzony plik"..nie wiem co z tym począć<bezradny>

Grrry.. tak sie naprodukowałam i wcieło mi posta:wściekła/y:
Teraz nie pamiętam co pisałam no ale mniej więcej...
Jeśli chodzi o włoski na brzuchu to uważam tak jak Ania że jak sie zacznie golić to już trzeba będzie zawsze bo odrastają ciemniejsze i twardsze... Ja mam jaśniutkie (jestem blondynką może dlatego) więc praktycznie ich nie widać... Nio ale mam nadzieje że to na chłopaka (oczywiście obojętne jaka płeć byleby zdrowe no ale wiecie) nawet w sklepie jak coś kupuje to instynktownie mnie ciągnie do chłopięcych :-p
Dzisiaj oddałam krew i mocz do badania... Masakra, dobrze że M. szybko prace skończył i że ze mną poszedł bo bym nie doszła spowrotem do domu... Nie dosć żę taki upał to mi krew pobrali i jeszcze naczczo... No ale teraz sie modle żeby wyniki były dobre bo coś mnie ostatnio prawa nerka pobolewa (chyba to nerka) no ale mam nadzieje że to dzidzia tak sie układa bo zawsze tylko tak z 2godz po wstaniu potem spokój...
Co do tej brązowej lini na brzuszku to kiedy ona sie tak mniej więcej pojawia?
Kasiu19 witam w naszym gronie... Napisz więcej o sobie, co z tatusiem itp... Jeśli chodzi o sówaczek to na naszym forum jest specjalny wątek z pomocą na ten temat... Zajrzyj :) a jeśli chodzi o ten kalkulator to mi też wychodzi zawsze tydzień do przodu... Wczoraj sprawdzałam i jest tam coś nie tak... Najlepiej policz sobie sama il tygodni minęło od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i masz wszystko jasne :-)

Snoopy, nie zagłodzę, On uwielbia takie jedzonko, mówię Ci :-)
Witaj Kasiu!! Pisz jak najwięcej i jak najczęściej :-D

Ostatnia edycja:
KasiaF87 jeżeli boli Cię nerka (obojętnie która i tak Ci się wydaje że to nerka) to nie bagatelizuj tego tylko idź z tym do ginekologa. Im wcześniej tym lepiej, gdyż możesz tak jak ja mieć zapalenie dróg moczowych i zastój w nerce i wylądować w szpitalu.. Rzeczywiście ten ból to zazwyczaj dlatego że dzidzia uciska na nerkę, ale przy zastoju to poważna sprawa.. No a nie leczone jest podobno grożne.. Nie chcę straszyć, ale nawet jeżeli to nie to co ja miałam to i tak lepiej dmuchać na zimne.

Kaska19 witam nową mamusię. Napisz coś więcej w wątku "poznajmy się". No i zaglądaj i pisz często.

Wiecie co Wam powiem... ciągle mamy dylemat z wybraniem imienia!! :szok:
Nie wiemy, czy "Lena" czy "Hania" czy "Anita", a jak chłopiec (bo nagle się może okazać, że faet będzie :tak:), to "Filip" a może "Kacper", ehhh... codziennie myślimy i to wcale nie jest takie proste :rofl2:

Galareciu ja tego nie bagatelizuje ale mój gin przyjmuje 2razy w tyg i już za późno żeby na ten tydzień sie z nim umówić a wizyte mam w poniedziałek więc musze przeczekać niestety...

Witam kobitki, i nowe mamusie, kurcze u nas znowu upal, przydaloby sie troszke tego deszczyku w koncu, wlasnie gotuje makaron, bo ma byc spaghetti, ulubione jedzonko mojego mezusia.
KasiaF87 moj gin tez przyjmuje 2 razy w tyg, i przez to zawsze musze tydzien wczesniej badania robic, i tez mam wizyte w poniedzialek:-)

reklama
Do góry