reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Właśnie się dowiedziałam,że taty dzisiaj nie będzie przez cały dzień. Wyszedł rano i ma wrócić późnym wieczorem. A my chcieliśmy dzisiaj im powiedzieć o dzidzi. Myślicie że powiedzenie tego tylko mamie to też dobre wyjście? Tylko co potem z tatą, kto mu powie? eh

Ja o swojej ciaży powiedziałam(wyciageła ze mnie:-D ) mamie. sama przyszla do pokoju i sie zapytała. Coś widocznie juz czuła. i to ona poszła i powedziała tacie... miałam jeszcze wtedy 17 lat. to był luty. a w czerwcu 18nastka moja... było ciężko ale daliśmy radę. nie bój sie. jakos to bedzie :)
Bosze ja ten czas leci :-D moje szkraby już takie duze. no i trzeci brzdąc tez juz niedługo sie wykluje... juz nie nadążam normalnie... :-D

A tak pozatym to witam was :-D
Świeta szybko mineły, przejadałam sie troszke ;-) mały kopie, wierci sie i wogóle chyba ma coraz ciaśniej :-)
NO i pogoda sie popsuła... ehhh

artystka przepoj małego koperkiem, pomasuj mu brzuszek, lub daj zwykłej przegotowanej ciepłej wody łyzeczke i powinno mu pomóc. No i jesli karmisz piersią powoli próbuj i przyzwyczajaj malego do takich dań... ;-) dwie łyzli tp dużo, trzeba było jednego dnia spróbować ze dwa kęsy. i mały juz by w mleku wyczuł tą sałatke. i jakby nie płakał to nasteonego dnia wiecej troszke;) i pamietaj jedengo dnia jedz tylko jedną nową rzecz. zeby potem wiedziec od czego brzuszek mógł boleć...
Ja to szczerze nie oszczedzałam nigdy po urodzeniu się i dziecka:-D uwielbiam jeść a zup nienawidze.... :-) na szczescie jedynie troskze Daniel mi marudził jak cos zjadłam nie takiego ale szybko dawał sobie z nim rade;-)

Ide coś na obiad zrobić... :-)

reklama
Witam Was!

Rany, co to były za święta :D Tak sie najadłam! :D
Czy to możliwe, że mdłości ustępują już w 7 tc? Bo w piątek to jak ręką odjął.. od tego czasu nie mam żadnych i jem co popadnie.. wreszcie mam apetyt, bo już schudłam 1,5 kg... :)

A jak u Was święta?

Artystka Biedny mały...No i Ty nic nie spróbowałas w swieta... Zrób tak jak Elizka mówi z tą łyżeczką wody przegotowanej :) podobno jak byłam mała, to mama mnie tak "wyleczyła" z problemów brzuszkowych...

Elizka i ixidixi zrobilam tak, dałam małemu juz, ale to nie pomogło. Tzn wydaje mi sie ze przed kupą musi sie wysilić i tyle ;P Bo zawsze przed kupą tak ma...
Dopiero teraz usnął mi a od 4 do 6 nad ranem tańcował, usnął i o 8 jak wstał to do tej pory dawał czadu ;P a teraz wreszcie śpi a ja wreszcie zjadłam śniadanie.
A ja go przepajam herbatką z kopru wloskiegoz bobowita, albo herbatką rumiankową z hippa ;) Bo za dużo mi je. Poza tym od godziny 10 do godziny 12.30 na cycku byl.. Cały czas jadł.. I z jednego i z drugiego... Pokarmu juz nie mam jakby teraz znowu chciał zjeść. To taki glodomor że szok.. Je i je i je..
Mama moja teraz w pracy jest, ale kupiła mu sztuczne mleko, w razie czego zeby w domu bylo bo z dnia na dzien coraz wiecej je ;/ a ja mleka mam naprawde duzo, ale on wlasnie mega duze ma potrzeby.

Spadam szybko sprzatac i sie ogarnąć bo położna dzwoniła ze ma przyjść...

Elizka21 herbatka koperkowa to jest chyba od 1 miesiąca życia... ale możliwe,że można dać wcześniej maluchowi, tylko, że nie wszystkie dzieci chcą to pić... ja osobiście mam herbatkę z HIPPa rumiankową od 1 miesiąca ale na razie stoi nieruszana...

artystka ja to małą kładłam i się "bawiłam" z nią jak nie mogła kupki zrobić a widziałam ,że stękała i się prężyła to masowałam jej troszkę brzuszek (zgodnie ze wskazówkami zegara) i nóżki jej zginęłam :)) trochę ćwiczonek jej robiłam hehe... ale jej szybko przechodziło i zrobiła zawsze tą tzw. "jajecznicę" w pampersiaka hehe

mała_mi88 i jak tam reakcja mamy ???

ixidixi fajnie, że jesz dużo! i tak trzymaj, dzidzia musi rosnąć!!!!!!!!!! :)))) bierz ze mnie przykład, hahah :) ja urodziłam klocuszka 4275g ;)

a z mdłościami to ja się męczyłam cały 3 miesiąc ciąży do końca 3 miesiąca mi przeszło już jak wchodziłam w 4 miesiąc ciąży :p

a no i po świętach... :)
żurek zjadłam bardzo smaczny z jajeczkiem i białą kiełbaską, mmmmmmmm pycha!

wstawię Wam zdjęcie po ciąży :p swoje
i drugie jak z małą terrorystką śpimy hehehehe :D

Kingusia koperkowa z Hippa jest od 1 tygodnia:) a więc od urodzenia.
Śliczne fotki
Artystka nie chcę Cię załamywać ale na piersi to pediatra niby zaleca wprowadzanie nowości w 6 miesiącu życia... Mój na butli więc niby po 4 miesiącu ale już wcina bo lekarka zezwoliła bo bezkolkowiec jest:)
A i dawaj mu dodatkowo pić jeśli będzie chciał między karmieniami.
A co u nas... Aluś to już 7,5 kg i 70cm chłopa:))))
Pcha piąchy do buzi, ślini się na potęgę, próbuje siadać.

A i miałam się wyżalić.
Moja teściowa gdy usłyszałą, że mój Artur jej kasy pożyczyć nie może bo ma wydatki związane z Aleksem i wogóle to powiedziała, że jakby na dupę nie wchodził i dzieciaka nie robił to by problemu nie miał. Wkur..ł się na maksa i powiedział jej, że wnuka już nie ma!!!!!

Ostatnia edycja:
ixidixi mdłości jeszcze mogą podobno powrócic do tych 3 miesiecy ciąży... ;-) ale ciesz sie póki ich nie masz :-D

kingusia jak dziecko ma sie męczyc to i wczesniej się podaję cherbatkę koperkową;-) ja też polecam "wode koperkową" w takiej szklanej buteleczce jest w aptekach. tyle ze ona juz jest od 1 miesiaca chyba...
Ale własnie masaże i wogóle na brzuszku kładzcie maleństwa to powinno im być lepiej;-)

kingusia tez malemu nozki do gory biore bawie sie z nim, ale wiesz mimo wszystko ciezko mu zrobić! A kurde jak mu tylko pampersa zdejme to sra dookola na pokoj! :p hehe Juz na moja mame kupke zrobił, na mnie zrobił. Moją mame to ze 4 razy obsikał.
A co do herbatki koperkowej moze i jest od 1 miesiaca. ale ponizej 1 miesiaca nie robi sie z półtorej łyżeczki jak tam pisze tylko ja robie mu z pół łyżeczki i jest słabsza i uwielbia bo calą butle 100 ml wypija i ze 4 razy malo sie nie zakrztusi tym tak to pije i musze mu przerywać hehe ;P
A rumiankowa z jednej lyzeczki każa robić (bo po 1 miesiacu zycia jest) a robie mu z pół łyżeczki ;)

A co do kaszek i tych innych.. Ja jakoś jak bylam mala to mi mama bardzo szybko wciskała normalne papu i jadłam aż mi sie uszy trzęsły a teraz jestem zdrowa i nic mi nie jest ;P zobaczymy zreszta bo albo moj synus je bardzo dużo (za dużo!) alboo ja mam mniej pokarmu i dlatego tak by ciagle chcial cycka.
Dziś polożna ma przyjść to zobaczymy co mi poradzi ;p
Bo moge miec duzo ale nie treściwego tego mleka

asheara ja juz mam :p mama wnukowi probuje kupić wszystko co sie da :p Jak najęta robi zakupy i wymysla co tu jeszcze by sie przydało.. Kołdre Michaś ma ,ale mama nie, mama chce mu od siebie ze sklepu kupił komplet za 100 zł. No bo ta jest zła kołdra! ;p Odbiło jej i dziadkowi ;]

OOOooo wlasnie taką kupe zrobił ze aż bombelki na nogach czułam xD

reklama
ja z mdłościami mecze sie do dzisiaj.. tzn. teraz juz troszke mniej ale co 3-4 dni jeszcze występują...

Ooooo matko :/ Współczuję.... Mam nadzieję, że jednak u mnie znikną wcześniej, bo póki co połowę doby spędzam w WC ;)

A co do zapachów.. To chyba najgorszy to był barszcz biały i kiełbasa w czasie świąt ;)

Do góry