reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ahhh, jak milo to slyszec, bo juz myslalam ze z nami cos jest nie tak xD....

edyta teraz poki maja w co patrzec to niech mi patrza ---> po porodzie to tam chyba mega kanion zostanie, nie warto w takie cos patrzec a tym bardziej juz nie wlozy palca tylko pewni cala dlon:D:D:D:D:D:D!!!! hahaha....
a pomysl co ma powiedziec taka babcia po 50-stce jak sie rozkracza na samolocie do badania, albo co ma powiedziec taki ginekolog :D:D:D:D:D!!!!!!!!

reklama
edyta_lodz- ja nie zapomne jak trafilam na oddział bedac w ciazy bo dostalam mocnego krwawienia mojego D. wyprosili a mi kazali sie rozbierac ja tak stoje i sie pytam "ale, ze co? ze tak przy wszystkich?" xD no wiec przyszla pielegniarka zaslonila mnie parawanem i kazala usiasc na fotel do badania..wiec sobie usiadłam jak taka cnotka..na co lekarz "wiesz kochana nie koniecznie umiem badac nie widziac niektoroch Twoich czesci ciala.." nie zapomne tego wstydu i zazenowania jak musialam sie polozyc na tym fotelu..i te Jego paluchy..a w ciazy nie powinno sie robic badania ginekologicznego..wpychal je na wszystki strony i gniotl strasznie moj brzuch..pozniej jakies cos wkladal..bylam tym tak zawstydzona pozniej juz sie mocno zdenerwowalam tym co On robi i ta pielegniarka co stala nade mna i oczyskami swoimi wywracala ze myslalam ze zaraz jej wypadna na podloge xD
Nastepna wizyta odbyla sie prywatnie w zupelnie innej atmosferze..co prawda zmienilam lekarza prowadzacego ale tez na prywatnego i czuje zupelnie inny komfort idac do Niego, nie stresuje sie ze siadzie i bedzie sie gapic "tam" i mnie macac za piersi jak co niektorzy ..:[

zaskoczona współczuję CI tych przeżyć... a czemu badanie ginekologiczne to w ciąży nie powinno się robić?! przecież gin musi włożyć rękę, pomacać czy wsio ok i takie tam... ja mam takie badanie co miesiąc...

jestesaniolkiem- naprawde? mi lekarz powiedzial ze takie badanie nie powinno byc przeprowadzane kiedy jest ciaza zagrozona (tak jak moja-znaczy byla zagrozona teraz jest wszystko ok ;)), chyba ze we wczesnej ciazy prawidlowo sie rozwijajacej..ale jak widac ile ludzi tyle teorii ;))
Ale czy moze mi ktoras odp. na moje pytanie dotyczace szkoly rodzenia..? bylabym bardzo wdzieczna;))

edyta_lodz- to czyzby moj lekarz byl inny..? xD ja teraz do tego co chodze to ani razu mi nie robil badania ginekologicznego..jedynie cytologie..

reklama
zaskoczona ja do szkoły rodzenia nie chodzę i nie chodziłam ale z tego co słyszałam to są takie zajęcia... chociaż moim zdaniem to zależy od szkoły... zapisując się na takie zajęcia musisz po prostu zapytać o program aby zaspokoić swą ciekawość... istnieją również szkoły rodzicielstwa które prowadzą tylko takie zajęcia...
wracając do bólu przy porodzie... z rad moich starszych doświadczeniem koleżanek i kuzynek powiem Ci tyle... jeżeli chcesz urodzić szybko i bez dużego bólu musisz uważnie słuchać położnej i wykonywać jej polecenia... :) mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłam :)

Do góry