reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Napisałam Snoopy że nie może sie denerwować bo mała to wyczuje, i że życzymy jej aby może pierwszy w życiu dzień matki spędziła w domu z małą... Odpisała juz bardziej optymistycznie Już sie uspokoiłam i i mała też leży pod tą lampą jakby na jakiejś plaży dla modelek dyła ;) Jarek tak sie zmienił że mam wrażenie że to obca osoba! Lata usługuje, sam by chciał wszystko przy sasetce robić ale jeszcze sie troszke boi ;) ale na łapki bierze sam i nie trzeba już mu mówić co i jak, a dziś to nawet na mnie wrzasnął że źle ją trzymam ;) kocham go ;) buziaki
Tak więc Snoopy już sie nam uspokoiła... Żółtaczka u noworodka to żadna nowosc najważniejsze że pozatym wszystko jest ok no i że J. tak sie niemi opiekuje...

A ja sie zdrzemnęłam w dzień i w nocy pewnie znowu spać nie bede mogła... No ale M. też sie wyspał w dzień to chociaż sama siedzieć nie będe chyba że zaraz znowu zaśnie ;) A wy dziewczyny to sie normalnie opierniczacie ;-)

reklama
Hello!!! Ale tu stypa od kilku dni ;/ dzisiaj wymieszałam Nicole herbatkę upakajającą z ruminakową i śpi tak jak zawsze tylko spokojniej i lepiej :)

Hej młode mamy:)
Pierwsza sprawa gratulacje dla snoopy urodzenia dziewczynki...
druga sprawa by snoopy sie nie martwila bo napewno bedzie wszystko dobrze :)
Taka lektura mnie czekala ale przeczytalam :) i jestem mneij wiecej w temacie:)W sumie nie wiem co dokladnei mam pisac dzis jestem rozbita kompletnie...czeka mnei w srode juz 7 pogrzeb w tym roku 2008...kolejny znajomy do pisaku;:)sad:
[*] swieczke mu dzis zapale... by bylo mu razniej dotrzec do nieba w tej dzisiejszej drodze:(...pozdrawiam moze jutro cos napisze co u mnie pa

witam kobietki, nio w koncu sloneczko do nas zawitalo, czeka nas piekny dzionek, moj P robi sniadanko, ja niedawno co wstalam, a dzis mamy o 15 wizyte u lekarza, ciekawe co mi przepisze na ta moja infekcje...
netgirl normalnie zgadzam sie z Toba w 100% zarowno jak i w pierwszym to i w drugim poscie... ja sama mialam pewne watpliwosci co do mmalzenstwa, a teraz to jest normalnie cudnie:-)
firanka tez uwazam ze za czesto poisz mala herbatkami, nie wiem nie mam dziecka, ale jeszcze niedawno moja siostra cioteczna byla malutka i ciotka jak juz to dawala jej tylko glukoze do picia, moze lepiej zapytaj sie lekarza??? nie chce sie wtracac do Twoich metod wychowawczych, po prostu sie martwie...

hmm tez sie balam powiedziec rodzica:/ glownie z powodu ze mieli inne plany co do mnie z moim chlopakiem mieszkalam 5 miesiecy i zaszlam w ciaze mialam 20 lat ciaza od poczatku byla zagroszona tesciowie dowiedzieli sie jak wyladowalam z pracy w szpitalu i nie wrocilam do domu-oni to spokojnie przyjeli :) pozniej przyszla kolej na moich rodzicow -specjalnie pojechalismy do nich (360km) wiec musialam im w czasie tej wizyty powiedziec czajilam sie kilka dni:-p az wkoncu zeszlam do mamy jak byla w piwnicy i ot tak jej powiedzialam-a ona na to "tak myslalam tylko nie mowcie jeszcze ojcu bo musze go przygodowac to tej informacji" po dwoch dniach podchodzi tato do nas i mowi"czemu ja sie zawsze o wszystkim dowiaduje ostatni" a pozniej sie zaczela wieksza burza :/ ale to juz inna bajka

a u nas to zupelnie inna bajka, z moim mezem znalismy sie ponad 4 lata jak bralismy slub, slub wzielismy jak skonczylam szkole, chociaz moi rodzice i ciotki i wujki chcieli wczesniej:-), nasze malenstwo bylo zaplanowane, i udalo nam sie za drugim razem, a dokladnie zrobilismy go w walentynki:-), moj tatus to juz od dawna krzyczal ze chce wnuka bo jego rowiesnicy juz dawno maja i tylko on nie ma:-) teraz jezdzi w delegacje i jest w domku tylko na weekend, i on jak przyjedzie to uwaznie obserwuje z usmiechem moj brzuch:-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUŚKI!!! DZIŚ NASZ DZIEŃ:-).
Do tego właśnie się umówiłam z moim nowym obiektem westchnień :-p idziemy zrywać bez dla mojej mamusi w końcu jutro jej święto ! :-) a ona uwielbia bez :-) i w ogóle cała promienieje !
Myślałam że taka tragedia mnie spotkała a teraz okazuje się że od bardzoooo dawna nie byłam aż tak szczęśliwa i zadowolona z życia :-)
Kochana, trzymam kciuki i czekam na dalszy rozwój wydarzeń;-).
Niestety nie mam wesołych wieści od Snoopy... Małą naświetlali całą noc i i tak sie nie poprawiło... Snoopy jest załamana bo mają jej małą do inkubatora zabrać...:-( Ale trzymajmy kciuki...
To gdzie oni ja naświetlali? Hania była kilka dni naświetlana w inkubatorze, więc się dziwię..
Witajcie! Naprawdę, nie ma sie czego wstydzić, będąc młodą mamą.
Witam nową mamę:tak:. I chcę podkreślić, że nikt tu z obecnych mam i ciężarówek nie wstydzi się ciąży czy posiadania dziecka. Wręcz jesteśmy z tego dumne:tak:.
a Ty ania zywa nie psuj sobie nerwow, nie pisz do niego bo to zabawa bez konca...zwracaj sie do niego w sprawach waznych ... ale co z paszportem dla Hani???
Kochana, nie piszę już, nie wchodzę mu niepotrzebnie w drogę a paszport mam gdzieś, wizyta w Anglii nie ucieknie, a skoro on nie chce widzieś się z Hanią to nie dam mu nawet do tego okazji. A i po ostatnim incydencie nie mam ochoty na widywanie go w ogóle. Na paszport jeszcze przyjdzie czas, nie pali się, a może kiedyś jego z goda w ogóle nie będzie mi potrzebna;-).
Firanka, co do tych herbatek to dziewczyny mają rację. Hania była karmiona butlą prawie od urodzenia, więc musiałam jej dawać pić, ale była to głównie woda albo woda z glukozą. Herbatki zaczęłam wprowazać jak Hania miała kolki, a i tak później z nich zrezygnowałam, bo wydawało mi się, że miała po nich jeszcze większe wzdęcia, problemy z prykami i nadmierna ilość gazów. Także zastanów się jeszcze raz nad tym:tak:. Teraz Hania pije te herbatki granulowane, owcowe, ziołowe, pełen wybór, ale odradzam stosowanie ich w nadmiarze u niemowlaczka:tak:.
A ja dziś w pracy do 17, wczoraj spędziłam miłe popołudnie z HAnia i znajomymi na świeżym powietrzu, zdjęcia może wrzucę jutro, bo dziś z pracy nie mam jak, ale kilka umieściłam na naszej klasie:-D:-D.
Życzę miłego dnia wszystkim!

Witam:)

Nio troszke miałam do nadrobienia.

W konbcu u nas sie pogoda poprawiła i wszystko było by gites gdyby nie wiało:) Wrociłam przed chwilka od lekarza. I wszystko wporzadeczku:) Infekcja wyleczona na szczescie:) Serduszko dzidziusia mocno i prawidłowo bije:) Wszystko pozamykane wiec na szczescie dzidzi sie nigdzie nie spieszy:) Na gimnastyke w skzole rodzenia moge uczeszczac wiec tez bardzo dobrze:) Nie wiem cyz pisałam, ale szkole rodzenia z moim K zaczynamy od 10 czerwca:):) A jutro na usg nie moge sie wrecz doczekac:):)

Femma nio to super ze u Ciebie tak dobrze sie układa. Po burzy zawsze wychodzi słonce:) 3mam kciuki by nic sie nie zepsuło:)

Snooopy napewno za niedlugo wyjdziecie ze szpitala i bedziesz ze swa coreczka w domku:) Juz niedługo:)

Faktycznie. Mamusie Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Mamusi:):)

Witam nowe mamy:)

całuski:)

reklama
Angel, no to dobrze ze z Tobą i z dzieckiem wszystko w porządku. A swoją dorgą to już niecałe 2 miesiące Ci zostały;-). A która teraz w kolejce do rozpakowania?
Ale tu dziś pustki, a ja sama siedzę w pracy i nikogo nie ma:-(.

Do góry