reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kolia - Ja nie kupuje książek bo mnie na to nie stać, choć wszystkie te które przyczytałam i szczególnie mi się spodobały chciałabym mieć na własność. Takto to albo siostra coś podrzuci albo korzystam z biblioteki miejskiej.

reklama
no wlasnie bibioteke kolo mne jest bardzo slaba wiec przestalam tam bywac a do mista mi sie jezdzic nie chce:zawstydzona/y: i tez wszystkich, ktorych przeczytalam nie mam choc marzy mi sie taka mini bibioteczka z uzbieranymi przezemnie ksiazkami:blink:

femme no chyba nic się nie stanie jak nie kupisz książki. ja tam nie lubię takich "zasad";-)

kurde a mi ostatnio cały non stop się dzieje. "jak nie urok to sraczka". cały czas mnie piersi bolą i nie wiem czemu:baffled:

Pomysł z naklejkami szałowy, myślę, że to da radę. Innych nie mam, moją Majulę sadzałam na nocnik jak tylko zaczęła sama siedzieć, wtedy jeszcze uciekać zbytnio nie umiała, choćby nawet chciała.. ale nie chciała i do teraz ładnie siedzi.

Mi organizm pomógł w rzuceniu palenia:) po prostu wraz z nudnościami i bolesnością pierski pojawiła się niechęć do fajek mimo, że miałam nerwowy okres-matura!!!! a potem wystarczył test już wiadomo było skąd to:)))

Mam pytanie czy, któraś z was miała doświadczenia typu-który lekarz ginekolog lepszy był dla was na kasę chorych czy prywatnie-jeśli zmieniałyście

Ja w pl chodzilam na KCh a tu chodze prywatnie i jestem zadowolona z obu panow :)) To chyba zalezy od lekarza w sumie :))

ja mam lekarza na kasę i jestem bardzo zadowolona:tak:

a co do mojego egzaminu to przedstawiłam zwolnienia lekarskie z mojej nieobecności ale to nic nie dało na szczęście koledzy wziął moją stronę i chcąc nie chcąc głupio jej było mnie nie dopuścić skoro cały rok jest za mną i mnie dopuściła ale z ogromnym bólem serca...

Noo to superr ze pozwolila Ci zdawac :) Widac ze jakies serce tam ma :p

motylicja z tym że moja babcia na trzeźwo też tak mówi.. A dziś jeszcze mnie wkurzyła bardziej ze sie upiła..
Wkurza mnie to no bo mowi że kupila dla małego to tamto, a cały czas przypomina ze mozna było usunąć że ma żal do siebie ;/ a mnie to tak wkur*** bo to tak jak teraz kocha swoją córke i by powtarzala ze mogła ją usunąc.. to by było inaczej ;/ A ja nie chce zeby ktokolwiek o moim dziecku tak mówił. Tym bardziej że jej powtarzam to za kazdym razem, a ona nadal swoje ;/ Patologia ;/

Dziś znalazłam mieszkanko za 800zł +opłaty 70m2 w tym 3 pokoje, kuchnia, łazienka, taras i oddzielne wejście (bo domek jednorodzinny to jest, i góra jest zajęta a cały dół wolny ;)) i tak sie wlasnie zs Patrykiem zastanawiamy, bo w sumie jest okazja, ale z drugiej strony nam starczy jednopokojowe, mniejsze o połowe 30m2 spokojnie nam by starczyło

Noo mieszkanko superr I za male pieniazkii :)) Ja bym sie skusila na takowe :)

ten babsztyl pewnie nie ma dzieci:dry:

no dziewczynki, palenie jest zle ale jakie pomocne i przyjemne. Dzieci tylko szkoda. A ktoras z was w ogole jest z Warszawy? I jak to sie stalo, ze dwie z was z tąd żyją w UK;-)?

Ja do Damiana przylecialam do IE i jestem zadowolona w sumie :) Wszedzie trzeba pracowac Bo bez pracy nie ma kolaczy I wcale nie ma tak ze musisz zyc tylko praca i praca ... W przynajmniej u nas To tez zalezy od czlowieka jak prosperuje tymi pieniazkami :) Ale ja jestem w sumie zadowolona Mam duzo znajomych na miesice sie znam jak na kieszenii :) I z jezykiem rowniez nie ma problemow :) Ale ogolnie marzy mi sie Egipt i zlote piaski :))

witam dziewczyny napisałam tak wielkiego posta to mi go skasowało ;/...
a wiec po skrócie jestem chora mam przepisany bioparx migdała mam tak opuchniętego ze ohohoho nie umie jes pic a tym bardziej mowic .....:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
co do palenia to przed ciaza paczka na dzień lm linki miętowe:) w dniu w ktorym sie dowiedzialam ze jestem z ciazy wypalilam z 3 fajki mój mi połamał cala paczke( pamiętam ze o to płakałam:-D jak na poczatku zreszta o wszystko) i powiedzial abym sie nie wazyla:-p:-p potem 2 dni po cichu pokurzylam pare na dzien potem mnie odrzuciło nie mogłam siedzieć nawet z palacymi a po miesiacu po urodzeniu malej nie wytrzymalam i pale teraz ale nas wszyscy pala tesciowa tesc i moj ale na klatce alb na balkonieze wzgledu na Amelke:):-):-) i ja po kazdym paleniu zuje gume zeby jej nie chuchac i myje dokładne rece zeby nie smierdzialy jak bede jej dotykac, jestem przewrazliwona ...
dzis mlodej dalam jedzonko ze słoiczka pomimo ze pisało ze od 4 msc :-D:-Ddelikatna marchewka z jabłkami zjadła prawie wieksza kolowe 2 3 jak mucila .. a jaka tęczowa kupka:D:D:D:nerd:
madzia moja babcia tez jest fanem Radio Maryjia a najbradziej rydzyka kurde pamiętam kiedys spalam u niej w bb i o 4 rano chyba mnie budzi bo jest modlitwa do matki boskiej cos tam w bramie ooooo jeeeee myslalm ze ja zjem a najgorsze ze sle kase na rydzyka apotem placze ze nie ma na lekarstwa :dry::dry: ae i tak jest kochna :-D dobra uciekam bo mala spi po spacerze a moj M zaproponowal mi masazzzzzzzz:zawstydzona/y::szok: trzeba korzystac a dzis to nawet mi upiek banany w ciescie kokosowym (MUSZE SIE Z NIM CZĘŚCIEJ KŁÓCIĆ:))
CIAO:*

Zdrowka zycze kochana :)) Noo i gratulacje za pierwsza teczowa kupke i zjedzony sloiczek :))

witam mamuski, nie wiem czy juz sie pytalam, ale na wrazie czego pytam jeszcze raz: mozna dolaczyc do mlodych mamus??

Zapraszam serdecznie :)

Musze się pochwalić zaliczyłam dziś egzamin na 5:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
jeszcze tylko 2 we wtorek i w czwartek trochę się boje bo dużo materiału ale może jakoś dam radę

Brawo ! Tylko tak dalej Samych sukcesow zycze :)

jkestem jestem :tak:
mam 20 lat (rocznikiem 21) i 31.12.2009 urodzilam synka, i pomimo tego ze to wpadka to nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo,
tata dziecka jest moj chlopak,inie jestesmy malzenstwem - jeszcze:-p
narzie niestety mieszkamy osobno bo on konczy teraz szkole( jest rok mlodszy) i jak widac sytuacje mamy troche niefajna, ale wierze ze niedlugo to sie poprawi:happy2::tak:to tak na wstepie:cool2:

Ahh tam nawazniejsze ze wam sie dobrze zyje I sadze ze ten papierek slubu za duzo nie zmienia Tylko moze jedynie spowodowac problemy w zalatwianiu tam spraw urzedowych czy koscielnych Ale w milosci potrzebny nie jest :))

ja też w marcu skończę 21 latek;-)

No a ja we wrzesniu :))

no ja narazie w dorobku mam 7+ "życie" mam plan przeczytac wszytskie i pewnie dawno juz bym to zrobilam gdyby nie to że 30 zł trzeba zostawić w księgarni a na razie ja nie zarabiam a jak bym co miesiąc P mówiła, ze chce ksiazke to by mnie zabil:-p

Hej a czemu nie sciagniesz sobie z neta ksiazek ? Ja zawsze sobie sciagam Nawet takie ksiazki ktore sa juz przetworzone w programie i same sie czytaja Na kompa wrzuce czy na fona ... Wole sobie ksiazke sciagnac i wydrukowac bo taniej niezle wychodzii Oczywiscie w zaleznosci od ilosci stron ... Ja ogolem czytam horrory etc i psychologiczne ksiazki :)

U nas zadne nowosci ... Pogoda wstretna urzedy i urzedy ... Mialam dzis interview Jutro na nastepne spotkanko zmykam ...

Zycze milych snow :))

Dobranoc wszystkim mamom:-) (śmieszne słowo)
Ja właśnie obejrzałam mój film ze studniowki....:-D Nie ma to jak taniec taniec....
JA CHCE JUŻ NIEDZIELE:dry:

Femme ja tak raz zamowilam ksiazke przez internet ;/ To nie dosc ze ksiazki nie przyslali to wyslali mi sam rachunek za ksiazke 45 zł i iles tam groszy, i to upomnienie ! Że nie zaplacilam za ksiazke jeszcze ktorej nie mam. Probowalam sie skontaktowac emailem z nimi z nie mam ksiazki to ciagle dostawalam ta sama odpowiedz po prostu mieli juz napisany jedem email i chyba kazdemu wysylali nie wazne czego sprawa dotyczyla a stwierdzilam ze numeru mojego nie dostana i dzwonic nie bede. Porazka jakas naciagacze jak sie patrzy. Oczywiscie pewnie przyjdzie kolejna kara ale nie maja potwierdzenia odbioru ksiazki przez nikogo wiec wydaje mi sie nie moga wyludzac ode mnie kasy, niech sobie z poczta rozmawiaja gdzie maja ta ksiazke. I niech poczta im placi...

Motylicaja no spoczko zlamalas noge, ale em tzn co? Siebie tez 9 dni nie mylas?

witam z rana noc była spokojna maleństwo spało od 22 do teraz:-):-):-)
mam strasznie dużo materiału do nauczenia się na dzisiaj i nie wiem jak ja to ogarnę ale M jest w domu to małego popilnuję i jedzonko zrobi może będzie dobrze

Pozdrawiam serdecznie moje rówieśniczki ciesze się że tyle nas tutaj:-D:-D:-D:-D

kasie jejciu ile ty sie uczysz ;P
Ja to mam ferie odkad chora jestem plus 2 tygodnie no i nic nie robie, umarla bym jak bym musiala sie uczyc teraz. No nic, ale mnie tez to czeka, jak urodze bede miala jeszcze pol roku szkoly plus matura ... ciekawe jak ja zdam ;/ Co jak co zdac moze zdam ale na pewno nie matme. O jak by mi sie amnestia przydala wtedy ;p

No nic lece dalej sprzatac , chora jestem powinnam lezec ale nie moge lezec spokojnie widzac ze balagan jest takze sprzatam ;D a potem bede lezec obloznie chora :D
Milego Dnia ;*

reklama
ja mam 2 egzaminy w przyszłym tygodniu i też już będę miała ferie o ile wszystko zaliczę dlatego muszę się teraz przyłożyć ale teraz robie przerwę na spacerek z małym nareszcie jest cieplej i można wyjść na chwilkę:-):-):-):-):-)

Do góry