reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

baska - ale z niej juz duza panna, do tego śliczna ;D kurcze pamietam jak moja siostrzenica taka byla jeszcze nie daawno a teraz juz ma prawie 8 lat i chłopaki jej w glowie pewnie ;D

Ja ot jestem taka leniwa niemilosiernie .... nie chce mi sie chodzic na zaden areobik ani nic, mam wykupiony karnet na basen ale nie chce mi sie lazic bo jest o 20, a o 20 jest ciemno i zimno, a jak samochodu nie mam albo jak chlopak mnie nie zawiezie to ja do autobusu tym bardziej nie wsiąde... po prostu nie mało debili kreci sie po tym miescie a basen jest w srodku malo bezpiecznego parku i przejsc przez niego o zmroku to tylko dla tych naj odwaznijeszych albo tych 2x2 co sie nikogo nie boja. Niestety ...
...ale przydalo by sie schudnac do slubu kurde ;d a ze raczej pewnie jeszcze przytyje wiec pewnie bedzie pulpet w ladnej sukience , koszmar :D ach no coz ;d

reklama
Hej Mamusie ;-)
Jutro moje 1 badania nie bardzo wiem czego się spodziewać bardzo bym chciała zobaczyć tą fasolkę naszą :tak: ale nie wiem czy robią tak wcześnie USG. Z tego co piszecie lekarze sa naprawdę rózni mam nadzieję że moja gin okaże się spoko ;-) jestem bardzo podekscytowana :-) a z tematem wózków to dobrze ze piszecie bo oglądamy co nieco z nudów i jest tego masa a jak zobaczyłam cenę prawie 4 tys to zwątpiłam ...:baffled::confused: fakt wózek wielofunkcyjny ale ceny oszalały:dry:

Clio ja mialam taki i tez nie narzekalam.. ale ich juz nie produkuja, bo wyuscili nowa serie.. a placilam za 3w1 chyba niecale 1200zl OKAZJA TANIO IMPLAST DRIVER 3XL (890236735) - Aukcje internetowe Allegro - moze nie najwyszych lotow ale bylam z niego bardzo zadowolona:tak::-)

Madzia teraz to mozesz sie zapisac na gimnastyke dla kobiet w ciazy - aerobi to bym Ci odradzala a i do basenu lekarze moga sie przyczepic, bo wiesz rozne choroby tam "plywaja";-)

Polna wiem o co Ci chodzilo..:-D;-)

femme- zajebista terenówka:p:p:p haha,ale uśmiałam::-D:-D ja też mam zajebistą terenówkę, ale ostatnio tak szalałam ,że koło pękło na takie zaspy sie nie nadaje:dry::-D:-D:-D
następnym razem kupię taki , bo moje wszystkie wózki muszę sprzedać, z a dużo tego:tak: Może kiedyś będzie ten nastepny raz:-p

umi- z psychologi radzenia soboe ze stresem, i tak się cholera zestresowałam,że dupa blada będzie chyba 2:-D

baska- ja myślałam ,że Ty masz z góra 20-21 lat ;)

anetka
- ja mojego Ludwika gubię zawsze z sanek:-D Już 3 razy mi wyleciał:dry: Ja mam takie zwykłe tylko z oparciem:-p

baska moja mala tez ma taki dres tylko na roczek i bez zamka ...

dziewczyny zakupilam nowa klawiature !!!!!! z tamta nie dawalo rady tyle c ja sie nawu***lam masakra
dzis zaliczylam matme 3
polski 4
angielski 4 - chodź wogole nie umie
francuski 3 :D:D:D
baska a co do krzeselka to chodzi ci o takie siedzonko i mocuje sie je do taboretu albo wlasnie krzesla bo cos takiego posiadam dostalismy od Cioci Amelki

clio a co do usg ty w ktorym jestes tyg?? u mnie w 9 tyg bylo widac juz serce bijace:) a co do badan to pewnie mocz krew przeciw ciala rozyczkowe grupa krwi czy nie macie konfliktu serologicznego odczyt wassermana i dalej nie pamietam;/

anetka - kilka jest dobrych, a wiekszosc na niedlugo :) Jeszcze raz dziekujemy. I tak sie odwdziecze potem, mam Twoj adres jako nadawce na paczce :D nic nie poradzisz!
clio - tak ja mowi niunia90 ale spokojnie, na to wszystko dostaniesz dopiero skierowanie.
niunia90 - nawet nie musisz mowic, ze kupilas nowa klawiature. to widac odrazu!
Ty zdajesz teraz 3 klase?
baska - tez myslalam, ze jestes ciut mlodsza :-p A Lenka o rany, laska z niej bedzie. A jakie wlosy, jak z reklamy :shocked2::shocked2::shocked2:
pola - radze sobie dobrze :tak: ucze sie zaocznie, wlasnie skonczylam sesje egzaminacyjna i same 5 i 6 poza historia - 2 i wosem - 3. P stracil prace, ale mam nadzieje ze szybko znajdzie cos nowego - jakos sobie radzimy.
Ty uwazaj, zebys Ludiego naprawde nie zgubila, wracasz do domu a tam dziecioka nie ma :szok: :-D
madzia - dobrze slyszec, ze nastroj sie juz polepszyl. Planujecie slub? When?

A ja, jestem zmeczona.. wlasnie wrocilismy z urodzin ojca laski. Nawpierdzielalam sie tyle ciasta, ze nie moge sie pozbyc bolu zebow :dry:
ale za to jest plus - pozyczylam od niej pas VIBRO THERM czy jakos tak :-p taka sauna z wibracjami. Ciekawe czy takie masazyki pomoga moze cos na moja malo jedrną skore po ciazy? Zobaczymy :dry:
Moze ktoras z Was uzywala takiego czegos?

W ogole wraz z poproawieniem humoru wyładnialam calkiem, mam sliczna cere, wlosy i w ogole jeszcze troche to wpadne w narcyzm;p
No i zadnych objawow ciazowych , nic co by wyraznie dokuczylo, no jedynie troszke brzuszek mi nabral ksztaltu lekko, nie jem duzo bo nie mam jeszcze tak ze musze ciagle cos jesc, a brzuszek widze ze mi odbil troche bo w pasie w spodniach mam ciasniej ; ) fajnie ...

Mnie się niestety cera nie poprawiła - a wręcz pogorszyła :baffled:
Co spojrzę w lustro widzę kolejnego syfa :dry: a wraz z nim dziwne przebarwienia :szok: Madzia kiedy ślub? ? ? :-) Chwal się :-)

Hej Mamusie ;-)
Jutro moje 1 badania nie bardzo wiem czego się spodziewać bardzo bym chciała zobaczyć tą fasolkę naszą :tak: ale nie wiem czy robią tak wcześnie USG. Z tego co piszecie lekarze sa naprawdę rózni mam nadzieję że moja gin okaże się spoko ;-) jestem bardzo podekscytowana :-) a z tematem wózków to dobrze ze piszecie bo oglądamy co nieco z nudów i jest tego masa a jak zobaczyłam cenę prawie 4 tys to zwątpiłam ...:baffled::confused: fakt wózek wielofunkcyjny ale ceny oszalały:dry:

Zależy w którym tygodniu jesteś :happy2: Ja na pierwszym badaniu u gina byłam w 7 tc. Wtedy widziałam już serduszko :) Biło 140 razy na minutę ahh wspaniałe uczucie :happy2:

a jak z tymi badaniami na co mam się przygotować i czego wymagać ewentualnie :sorry2:

Gin zalecił mi: morfologię, grupę krwi, badanie ogólne moczu, glukozę, wr, toxo Igg i toxo Igm. Jak na razie to tyle, a ile Nas jeszcze czeka? Nie mam zielonego pojęcia :no:

dziewczyny zakupilam nowa klawiature !!!!!! z tamta nie dawalo rady tyle c ja sie nawu***lam masakra
dzis zaliczylam matme 3
polski 4
angielski 4 - chodź wogole nie umie
francuski 3 :D:D:D

Niunia widać, że nowa klawiatura zakupiona ! jeju aż miło czyta się Twoje posty ;-)

Mało się u Was udzielam, ale chciałabym się udzielać jak anjwięcej. .. Pewnie żadna z Was mnie nie kojarzy, ale co tam, uparcie bede pisać ;-) Na razie to jakoś brak weny ... Zamartwiam się czy wszystko z Maluszkiem ok. Jutro o 19 mam wizytę także proszę trzymajcie kciuki :tak:

reklama
baska201 ale Lenka jest śliczna ! ;-) ładne oczka ma

clio87 mi lekarz robił usg juz na pierwszej wizycie, czyli w 6 tygodniu, tyle że USG dopochwowe, więc myślę, że powinien zrobić ;-)
ja tam bym takiego drogiego wózka nie kupiła.. Zuzka swoim pojeździła 4 miesiące, chcieliśmy przejść na spacerówkę, ale okazało się, że tamta od wózka wielofunkcyjnego mi się nie podoba za bardzo bo jest duża i ciężka, więc kupiliśmy nową, więc myślę, że nie opłaca się tak dużo wydać, bo nie wiadomo ile Ci posłuży, chyba że będzie miał fajną i małą spacerówkę :-p

Asheara to fajnie, ciesze sie ze chociaz cos pasuje :tak:
ja mam pas wibracyjny, ale chyba nic nie daje, nie wiem musze znowu zaczac uzywac :-)

Shiraa no my sie nie znamy, bo dawno mnie tu nie bylo, udzielaj sie jak najczesciej :tak:
a za wizyte trzymam kciuki ;-)

Moja Niunia od rana jest marudna :dry: w nocy wyreczyl mnie moj P i to on do niej wstawal, super bo juz bym chyba nie dala rady..
Kurcze jak nie bylo tych zebow to nie bylo a teraz kilka na raz idzie :dry:
poza tym dostalam okres i jestem wsciekla, bo boli mnie brzuch, a chce w koncu pocwiczyc!!:wściekła/y:

Do góry