anne
Fanka BB :)
Witajcie młodziutkie przyszłe mamusie:-) Tak sobie pozwoliłam zajrzeć do Was,choć wiekowo w porównaniu do Was jestem już stara,mam 34lata,1sze dziecko urodziłam w wieku 22 lat i właściwie nie wiem jak to jest być mamą w wieku 16lat,mogę sobie jedynie wyobrazic,że jest trudno-zwłaszcza na początku i zwłaszcza gdy się nie ma wsparcia ze strony rodziny.Ale powiem tak: nie ma co gdybać w takiej sytuacji,gdy już się to stanie i nawet jeśli rodzina nie jest zadowolona-a pewnie nie jest,to nie rozumiem rodziców,którzy odwracają się od swoich córek w tym momencie.Wiem,świat się wali nagle,ale to tylko w naszych głowach się wali,a tak naprawdę światu z tego powodu nic się nie dzieje i wtedy sprawdza się miłość do swojego dziecka,które popełniło błąd,ale trzeba mu pomóc i być z nim,bo wtedy bardzo nas potrzebuje.Tego,co się stało nie da się cofnąć,trzeba patrzeć przed siebie i zrobić wszystko by było teraz już dobrze.
Ja pomogłabym swojemu dziecku,gdyby w młodym wieku zostało rodzicem,bo obwinianie,wyrzuty już i tak niczego nie zmienią,a to maleństwo nie jest niczemu winne i zrobiłabym wszystko,,co najlepsze dla tego malutkiego tworzącego się życia.Dlatego głowa do góry,nie poddawajcie się i bądzcie silne,fajnie potem mieć w sumie taką młodziutką mamusię,choć początki są tak trudne.Nie znaczy to,że pochwalam zachodzenie w ciąży w wieku 16tu lat,ale tez nie odwracam się od takich dziewczyn.
Ja pomogłabym swojemu dziecku,gdyby w młodym wieku zostało rodzicem,bo obwinianie,wyrzuty już i tak niczego nie zmienią,a to maleństwo nie jest niczemu winne i zrobiłabym wszystko,,co najlepsze dla tego malutkiego tworzącego się życia.Dlatego głowa do góry,nie poddawajcie się i bądzcie silne,fajnie potem mieć w sumie taką młodziutką mamusię,choć początki są tak trudne.Nie znaczy to,że pochwalam zachodzenie w ciąży w wieku 16tu lat,ale tez nie odwracam się od takich dziewczyn.