reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

My z D zawsze chcieliśmy mieć bobasa. Nawet czasami jak mijaliśmy jakąś parę z wózkiem to mówiłam "Kochanie zrób mi dzieckoooo..." :-) ale to chyba były po części żarty,bo gdy przyszło co do czego- oboje się wystraszyliśmy i test robiliśmy z trzęsącymi się rękami. Teraz kochamy swoje maleństwo, modlimy się żeby wszystko z nim było ok i nigdy w życiu nie powiemy że czegokolwiek żałujemy ;-)
ja jak zaczęłam przypuszczać że jestem w ciąży.. to myślałam ze jak na teście wyjdą 2 kreski to się popłaczę.. a tu wyszły dwie kreski a ja się śmiałam.. dopiero później zaczęło do mnie docierać co to znaczy..
zawsze kochałam i kocham i kochać bede dzieci.. :) zajmowałam się wieloma dziećmi ale to była praca.. której i tak nie traktowałam jako pracę..i zawsze sobie myslalam ze takie dziecko to coś pieknego..ale zajmować się obcym dzieckiem przez 8h ..a być przy swoim 24h na dobę to wielka różnica.. ;)

reklama
AnOola88 Noo...Tyle pięknego...Oby te mdłości mi przeszły całkowicie to dopiero zaczne cieszyć się dzidzią w pełni...A jutro idę do ginekologa... Znów te obawy żeby wszystko było ok...W sumie nie mogę się doczekać żeby znów zobaczyć USG i posłuchać serduszka...
paula3 To mieliście chyba tak jak My ;) Też uwielbiałam zawsze dzieci i jestem bardzo szcześliwa...Tyle że ja w sumieczekałam na pozytywny wynik...Ze względu na moją chorobę nerek bałam isę że mogą być problemy...:-(

AnOola88 Noo...Tyle pięknego...Oby te mdłości mi przeszły całkowicie to dopiero zaczne cieszyć się dzidzią w pełni...A jutro idę do ginekologa... Znów te obawy żeby wszystko było ok...W sumie nie mogę się doczekać żeby znów zobaczyć USG i posłuchać serduszka...
paula3 To mieliście chyba tak jak My ;) Też uwielbiałam zawsze dzieci i jestem bardzo szcześliwa...Tyle że ja w sumieczekałam na pozytywny wynik...Ze względu na moją chorobę nerek bałam isę że mogą być problemy...:-(
ja idę w piatek.. :)
myslę że już niedługo Ci te nudności przejdą.. mi z dnia na dzień słabły.. aż w końcu teraz mogę w pełni cieszyć się dzieckiem ;)
chociaż nie czując ruchów ciężko tak.. bo cały czas się boję że coś nie gra.. i w ogóle..
ale już w piatek się przekonam ;)

Pewnie niedługo przejdą Ci ja miałam do 13 albo 14 tygodnia

Ja was teraz nie nadrobie ale napisze tylko ze juz po szczepieniu Kacperek płakal tylko przy wpuszaniu szczepionki a jak go kłuli to tylko sie krzywił:-) waży 6900 i ma 67 cm:-D

umi ale masz kluska :D troche ci zazdroszcze, ze pracujesz :)

mamaola ja za to mam dwie biedrony blisko siebie :p

karolina ja tez uwazam ze 16tki planujac ciaze w tym wieku to raczej nic dobrego nie robia...ale! pod warunkiem, ze sa to takie dziewczyny, ktore mieszkaja z rodzicami i tak naprawde nie maja za co utrzymac dziecka. Zauwaz, ze Twoj przypadek byl inny...ty mialas chlopaka, doroslego w dodatku wiec nikt ci nie moze zarzucic bezmyslnosci i tego ze zwalasz wszystko na swoich rodzicow - wrecz przeciwnie. W ogole na podstawie tego co piszesz - przynamniej w moim odczuciu - uwazam, ze jestes bardzo rozsadna i dojrzala dziewczyna jak na swoj wiek :) wiec nie odbieraj posta anooli osobiscie :)

co prawda dziewczyny dopiero jestescie w ciazy, badz macie bardzo malutkie dzieci ale ja na przyklad w ogole zapomnialam juz o tym, ze zaszlam w ciaze w wieku 19 lat, na chwile obecna to w ogole jakas abstrakcja dla mnie :D zobaczycie, ze kiedys tez bedziecie mialy takie odczucia jak dzieci juz beda mialy po kilka lat :)

anoola obrazic kogos mozna niekoniecznie bezposrednio zwracajac sie do niego......

AnOola88 Właśnie pierwsze miesiące są takie niepewne i chyba kazda z Nas dopiero przyzwyczaja się do nowej roli i rozmyśla jak to będzie...Ale kiedy już się dzidzia urodzi to powinno być cudownie ;) :-D A z mdłościami to już się modle żeby do wesela przeszły....
Pauluś89 Mam nadzieje bo są też takie przypadki że do 6 miesiąca mdłości męczą...A tu za miesiąc wesele... Do tego stres dojdzie i już w ogóle z ubikacji nie wyjde ;/
paula3 Ja mam termin na 2.02.2010 ;) Ale zobaczymy jak to wyjdzie ;) A Ty?

Nie nie mam pojęcia właśnie jutro idę do gin. :-D Ale wydaje mi się że chłopak..Jakieś takie mam przeczucie i w ogóle tak Nam wyszło we wróżbie z obrączek ;) A co do wieku też się Nam sprawdziła wróżba..Wiek w którym wychodzi się za mąż...W sumie nie wierzę w zabobony ale akurat z obrączek większości w rodzinie się sprawdziło...

reklama
Ja jednak bardziej wierze w termin moj wedlug usg bona 3 aparatach i 3 lekarzy pwoiedzialo ze to raczej termin an 30 pazdziernika niz na 18 ... Wiec dzis jestem jeszcze w 27 tygodniu i 5 dniu i moja malutka wazy 1100 gram:) serduszko pieknie puka zero rozwarcia plyny okej wszytsko dobrtze:)

Do góry