reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

czesc dziewczyny... w zeszłą niedzielę rano dowiedziałam się, że jestem w ciazy... planowalismy ja z moim mezczyzna od roku (wtedy po osmiu latach z diety wegetarianskiej przeszlam na miesna), a starania zaczelismy w grudniu wiec dlugo nie czekalismy na efekty:))) jestem najszczesliwsza przyszla mama na swiecie, a jesli chodzi o wiek to w czerwcu bede miala 21... ale pragnelam dziecka juz po skonczeniu 18... moja rodzinka baaardzo sie cieszy, ale przyszlej tesciowej jeszcze nic nie powiedzielismy... troche boje sie jej reakcji choc z jej synem jestem juz blisko 5 lat:) mam nadzieje ze przyjmie to tak jak moja mama... pozdrawiam

reklama
acha, no i zapomnialam dodac, ze ciesze sie ze jest nas (mlodych przyszlych mam) az tak wiele... a mowia ze w polsce mam niz demograficzny:pPP

Dagulinkova również ci gratuluje :)

Widze, że jesteśmy w troszke podobnej sytuacji :) Ja będę miała 21 lat w listopadzie. I z moim chłopaczkiem jesteśmy już od 6 lat razem ;D Ja też już od jakiegoś czasu chciałabym miec dzidziusia :) Co prawda aż tak usilnie się nie staramy, ale liczymy na wpadeczke kontrolowaną :)

Witam przyszłe mamusie :)
mammy18 wczytałam sie w twojąwypowiedz z zapartym tchem i ciesze się że w końcu zaczyna ci się układać.Ja jestem z moim obecnym facetem którego znam od ponad 5 lat ale przez te lata czasami nie było łatwo bo jak to mówiła jego matka musi się wyszumiec ale prze to moim kosztem.W końcu zrozumiał przy kim jest jego miejsce.Nie długo wychodzi z woja,cieszy się ze zostanie tatusiem bo bardzo tego pragnął mimo naszego wieku.Rocznikowo mamy po 21 lat ale okazał się dojrzałym facetem i za to go szanuje :)
I nie wyobrażam sobie życia z innym ;)
Pozdrawiam cieplutko

Witam Dziewczyny !!
Moja mała Rybka zaczęła swój żywot w moim brzuszku kilka dni po moich 19 urodzinach.
Z moicm chłopakiem planowaliśmy dziecko, ale jeszcze nie na teraz. Już po jakimś roku związku wiedzieliśmy, że my już zostaniemy razem i jak będą się nazywać nasze dzieci :D
To, że czekam teraz na Malucha nie było planowane (tzn. wydawało nam się że tego dnia to raczej nie ma szans- ale potem okazało się, że oboje intensywnie myśleliśmy, że bardzo byśmy chcieli)
Rodzice dowiedzieli się o ciąży pod koniec 5 miesiąca, bo chcieliśmy najpierw pozałatwiać wszystkie inne sprawy- szkoła, egzaminy, Piotra praca. Płakałam wieczorami myśląc, że nie zdążymy z tym wszystkim itd.
Jedyne czego żałuję teraz to to, że tak długo nie gadałam z rodzicami, bo okazali się kochani, wyrozumiali- pomogli nam z remontem, meblami, ślubem cywilnym (na który uparł się głównie mój chłopak), mama i teściowa dają mnóstwo dobrych rad i troszczą się o nas, tata dzwoni, pyta o badania itp.
Teraz z utęsknieniem czekamy na Janka- jeszcze 5 dni do terminu i jak czuję jak się rusza, jak mąż całuje brzuszek to wiem, że dobrze, że jest.
A! I oczywiście dużo mi pomogły dziewczyny z mojego wątku Przyszłe mamy: luty 2006, które zawsze mówiły, że będzie dobrze i podtrzymywały na duchu w trudnych chwilach.

Wszystkim życzę wytrwałości. Uściski

przeczytalam dokladnie wszystko co napisalas mammy18 i.............jestem pod wrazeniem twojej szczerosci!!!!!!!
oczywiscie w pozytywie :laugh:
miło sie czyta gdy ktos zdaje sobie sprawe ze swoich błedow,a gdy je popełnił potrafi sie sam przed soba przyznac do tego :)

i ciesze sie ze to napisalas,mimo ze moglas zostac 'osądzona' :p przez inne internautki

juz wczesniej chcialam ci to napisac,ale jakos siakoś wyszlo

podziwiam cie dziewczyno i trzymaj tak dalej
jestem z toba i pisz co tam u ciebie

pozdrawiam

Dziewczyny wiecie co ja proponuje zeby zrobic listę która kiedy rodzi czy chłopiec czy dziewczynka i wkleimy go w pierwszym poscie Asi co wy na to??

reklama
Do góry