reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

matosia my się nie kłócimy i nie przeszkadza nam to ze ona będzie miała dziecko, tylko chodzi o to że jedne z nas uważają że jest spora różnica miedzy 16 a 19-nastolatką .. ;]

reklama
Witam :tak:

mamaola nic sie nie stalo , mialas prawo sie zdenerwowac - jest 3 modow a zadnego tu nie ma !! ja wszystko wytlumaczylam wiec chyba wybaczycie :zawstydzona/y:

matosia i mnie tez zabierzcie :-) zazdroszcze :tak: a wiecie juz gdzie lecicie ?
My cieple kraje planujemy dopiro jak skonczymy budowe domq wiec to bedzie za jakies lata :sorry::confused2:

My zostajemy w domu na wakacjach , moze w miedzy czasie bede jezdzila z Ala dotakiego domu kolo Lezajska albo na jakies male wycieczki do Lancuta albo skansenow :rofl2::-)

o KURCZAKI:szok: Ostatnio pisałam wczoraj rano a tu 7 stron, i to jakie miodziki napisane:szok: Szkoda że tu taka bomba wpadła:-(a było tak miło:tak: Mam nadzieje że się poskleja spowrotem ten wątek. witam nowe mamusie;-)

Hej dziewczyny po dłuższej nieobecności znów jestem...Pozdrowionka dla wszystkich mamuś przed 20 i 30 bo przecież nie o wiek tu chodzi tylko o nasze dzieciaczki... No i witam wszystkie nowe dziewczyny...

Olena gybys byla tu rok temu to zobaczylabys jak bylo na MM :tak: i odkad tu jestem takich BOMB jak wczorajsza bylo kilka , to jest nie uniknione na takich forach :no::sorry:

editwil o wiek tez chodzi :-pbo wybacz nie widzi mi sie zeby pisalu tu mamusie ktore maja 27-30lat a nawet wiecej :sorry:

Witam.
Ostatnie pare dni mało się udzielam. Ale ciąża mnie wykańcza. Nie wiem jak będzie wyglądac mój poród-jeśli od miesiąca ledwo funkcjonuje.
Wczoraj czytałam Waszą rozmowę, każda podchodzi do tego tak emocjonalnie. Myślę,że to nie sprawa wieku ma tu znaczenie,lecz nasze doświadczenia. A czytając ten wątek jakiś czas, wiem, żę są naprawde różne.
Ja wiem,ze mam zupełnie inną sytuacje, niż większość rówieśniczek. Od 4 lat mieszkam sama.
Wcześniej wychowywałam się u ciotki- która jak tylko sie usamodzielniłam , przestała się interesować moim życiem. Moja najbliższa rodzina mieszka 400 km stąd.
Nie mam wsparcia rodziny, no chyba, że mojego przyszłego męża- i uważam,ze wcale nie wiek jest przyczyną tego,ze uważam decyzje o dziecku za odpowiedzialną. Ale to, że sami dajemy sobie radę i nie potrzebujemy niczyjej pomocy. Wiem,ze nie będzie łatwo...

Wiem,ze niektóre mogą się ze mna nie zgodzić. Ale uważam,ze posiadanie potomstwa przez 16 latki nie jest odpowiedzialną, świadomą decyzją. I lepiej,gdyby taka młoda matka miała jeszcze wsparcie kogoś bliskiego. Nie uważam,ze będzie ona złą matka, lecz to,ze sama nie zapewni dziecku tego co powinna.
Myślę,ze ciężką decyzją jest sprowadzenie na świat dziecka, przez tak młodą osobę. Po to jest ten wątek, aby nie osądzać- a tylko wyrażać swe opinie. Każda z nas wyłączając komuter i tak musi sobie radzic sama. A to miejsce powinno wspierać.
Ja czuje się odpowiedzialna za swoje dziecko a jednocześnie pełna obaw. Czasem wątpie, czy dam z siebie wszystko. Mimo,iż nie jestem nastolatką, mam swoje obawy-jak każda przyszła matka. Bo teraz już nie będe żyć tylko dla siebie,lecz żyć dla swojej rodziny. I tu nie można zawieść.
Zyczę mamom przyszłym i obecnym spokoju i radości z macierzyństwa:)

polna_n nasz wyjazd to niespodzianka ma byc i wszystkiego dowiemy sie dopiero 2 wrzesnia czyli w dniu wyjazdu :) a mozemy cie zabrac jak zmiescisz sie do ktorejs z walizek to wskakuj pojedziesz za darmo :p a tak wogole zazdroszcze ci budowy domku. a juz sie budujecie czy dopiero macie w planach

maagda masz racja roznica jest znaczaca :)

lenka87 rany u ciebie to juz lada moment malenstwo oze przyjsc na swiat, trzymam kciuki za latwy porod :) a czemu tak zle sie czujesz? czy to kwestia samej ciazy czy moze cos jeszcze? najleoeij teraz lez sobie i wypoczywaj :)

Ostatnia edycja:
Matosia- ja od 3 tygodni ledwo funkcjonuje. Bóle pachwin, bóle kręgosłupa, skurcze też się zdarzają-ale nie utrzymują sie dłuzej niz 3 h- dlatego jakos w szpitalu nic nie było. Raz miałam przez 7 h non stop-myślałam,ze to to-ale było co 7 minut.
Już naprawde nie daje rady- niewiele jestem w stanie zrobić sama. Czekam,aż minie termin i chce się zgłosic do szpitala.
I tu pytanie dla mam,które miały wywoływany poród- po jakim czasie po terminie się zgłosiłyście do szpitala???

Matosia- zabierzcie i mnie- bo ja od siedzenia w domu na głowę dostaje- chciałabym jakieś krótkie wakacje-ale sobie na nie poczekam jeszcze trochę...

Lenka masz duzo racji !! jak to ktoras napisala dziecko ma dziecko :sorry: a w tym wieku to j myslalam o szkole i kolezankach i dopiero w liceum zaczelam myslec o chlopaku :zawstydzona/y::-)

Ale juz to pisalam , kazda ma swoje zycie i robi z Nim co chce !!
Urodzi w wieku 16 lat , fajnie bo dziecko to sama radosc , dar od Boga i niestety odpowiedzialnosc :tak: no ale jestem pewna ze kiedys przyjdzie taki czas ze bedzie myslala mimo ze kocha swoje dziecko ze zrujnowala sobie zycie ..kolezanki zyja pelna para a Ja siedze przy dziecku.. :sorry:

No i Trzymam Kciuki zeby porod byl szybki i sprawny :tak:

matosia aaa chyba ze to taki suprise :-):tak:fajnie ze masz taka siostre ;-)
ja dostalam od swojej maszynke do miesa ,narzute na lozko i robota kuchannego :rofl2::-D
My juz domek mamy wybudowany , pozostalo wylacznie pomalowanie scian , na gorze polozyc panele i wykonczyc lazienke na gorze no i meble a tu wciul kasy pojdzie :confused2:

reklama
Ja właśnie pranko robię, zuzia właśnie drzemkę ma więc mam chwilkę.
lenka87 kochana jak szybko przeleciał ten czas:szok: jeszcze niedawno pamiętam jak miałaś 38 dni na sówaczku a teraz już 1:szok: Trzymaj się kochana i życzę szybkiego i pomyślnego rozwiązania:tak: Będziesz napewno świetną mamusią, masz racje powinnnyśmy się wspierać:tak: Pamiętaj że jak się dzidziuś urodzi to zawsze nas możesz pytać o wszystko. Napewno doradzimy.
polna_N masz rację, każdy z nas ma swoje zdanie, każdy może mieć np zły dzień czy jakieś problemy, przez które drobnostka doprowadzi do kłutni. Ja kiedyś też się uniosłam na ciebie, jak zwróciłaś mi uwagę na temat postów ale przeprosiłam i jest ok:-) mam nadzieje;-)
editwil witaj:-)

Do góry