reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

layla mamaola dobrze pisze jedz indyka, ryz, marchew, ziemniak, koperku tez mozesz np do ziemniakow...wykonczysz sie inaczej :)

mamaola teraz to fajne dania robia dla dzieci 1-3 w takich duzych trojkatnych opakowaniach...chyba hippa...nie pamietam :) lasagne, spaghettii czy cos tam...dosyc niedawno to wprowadzili :) moj igor jak skonczyl rok to powoli zaczal dostawac "normalne" jedzenie..jak mial 1,5 roku to jadl tyle co ja a czasami i wiecej... heh :)

black tez mi sie wydaje ze jesli jest napisane ze bez konserwantow to bez konserwantow....ale konserwanty swoja droga a tu chyba chodzi o to ze warzywa sa brane te pierwszogatunkowe itd....przebadane pod wzgledem skladu...ale nie z tych typowo ekologicznych upraw tylko "zwyklych"...wiec mieszcza sie w normach ustawowych dotyczacych zywienia niemowlat...trzeba by bylo sie w przepisy zaglebic zeby zobaczyc czy na zadna "chemie" nie pozwalaja czy tez tylko w jakis tam ilosciach okreslonych...teraz to za samo slowo na etykiecie "bio" placi sie dodatkowo...jak kiedys byla moda na produkty light tak teraz na bio...i ci co maja na tym zarabaic zarabiaja..a wcale bym sie nie zdziwila jakby te dania byly pakowane w sloiczki z tych samych "garow" ;)

Ostatnia edycja:
reklama
mamaola a cos z mlecznych?ja bez mleka nie przezyje:( ziemniaki jem normalnie,tak jak marchewke. ale tyle to chyba troche za mało, ja bardzo osłabiona jestem:(

KingaMZ ja juz po woli rady nie daje:( te serki to była moja jedyna dobra rzecz...myslisz ze mały po tym gorzej sie czuje?

Black-kalafiorek i brukselka troszke pozniej...okolo 8 miesiac...

Layla-niestety nic pochodzenia mlecznego,mleko-sery-jogurty niestety nie mozna..mi jeszcze polozna mowila zeby np.cieleciny tez nie jesc....bialko jaka kurzego tez jest nie wskazane....wiesz gotuj sobie rosolek z ryzem,marchewka i pietruszka,mozesz indyka pieczonego,ziemniaki pieczone gotowane,z owocow to jablka sliwki np.w kompocie,staraj sie mieska sporo jesc i pij sporo wody....kasza gryczana,jeczmienna,jajka przepiorcze ale jakos ja nie jadlam no i rybke mozesz ze dwa razy w tyg...

Ostatnia edycja:
BlackWizard załamałas mnie teraz:( ja w ciazy mnóstwo tego chłonełam...

mamaola dziekuje:* a biszkopty?frytki ale nie smazone a na blasze w piekarniku bez tłuszczu?

Layla-takie frytki to spokojnie mozesz ...a co do biszkopta to sprobuj na poczatek jednego i obserwuj synka czy go brzusio nie boli....ciezko mi powiedziec....no i oczywiscie bez soli i pieprzu ale ziola spokojnie mozesz stosowac....

dorom5 Alanek śliczny. ;* ;)
Black co u Ciebie, jak sie czujesz. ? ;* kiedy wizyta?
Asiowo co u Ciebie?

u nas straszna pogoda i dzis z mala nie wyszlam .. tzn ok 18 zrobila sie ladna pogoda , ale juz za pozno bo mala spala . ;)

reklama
BlackWizard ale szybko!kiedy sie zaczeły pojawiac?

mój mały dostał leki,zjadł sporo i usnał...mam nadzieje ze mu pomoga,ma takie gazy ze nie chce mówic co sie stało jak przebierałam go i nózki mu podgiełam do góry...ja sie musiałam kąpac cała...

Do góry