reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Nie, to nie szczescie, po prostu mała musiała sie nauczyc butelki... znalezlismy sposób i poszło łatwo:tak: Mi kazda połozna i pielegniarki mówiły, ze lepiej nie podawac butelki, bo wiele dzieci rezygnuje z cycusia (co widze w rodzinie) wiec lepiej nie ryzykować, gdyz jest to niepotrzebne:tak: A z reszta jak dziecko nie chce butelki to mozna juz 6miesiecznemu dziecku dac niekapek...

A ze smoczkiem tez odradzaja przy karmieniu naturalnym dawać w 1 miesiacu zycia, bo to inna technika ssania niz cycusia i dziecko ma problem z jedzonkiem pozniej...

Z reszta ile mam, tyle opinii:tak: U nas wszystko ładnie poszło, bez smoczka, bez butelki i mała ma sie dobrze;-)

reklama
Asiowo-kochana madrze piszesz i masz racje...ta rozmowa nie dotyczy wyzszosci cyca nad butla ani dopajania bo nie od dzis wiadomo ze jak cyc to tylko cyc i nie trzeba dopajac....a do butli dziecko albo sie przyzwyczai albo mozna kubeczek zaproponowac....jednak Layla jesli nie karmi cycem to podaje mleko ze strzykawki?!a do ssania palec....poprostu wydaje mi sie to nie logiczne....w takim wypadku moze spokojnie podac butle...i pisalysmy ni eo dopajaniu tylko o herbatce koperkowej bo malego boli brzusio....

juz sie nie wtracam...nie moj interes....

Black-Darusiowi tez brokula nie smakowala,teraz nie dwno dopiero zaczol ja jesc....

Mamaola... a ja myslałam, ze Layla karmi naturalnie:confused: i o to ta gadka...
Jak sztuczne to tylko butelką przeciez...:szok: jak strzykawką? nie rozumiem... Przeciez to meczarnia dla dziecka... :baffled: Przeciez jak nie cycus to tylko butelka... po to one są! i herbatka z kopru włoskiego jest najlepsza na brzuszek...:tak:

Asiowo-no wlasnie??!!uff juz myslalam ze jakas dziwna jestem,Layla troche cycem troche ta sztrzykawka karmi(chyba??) :-)a swoja droga wlasnie probuje mlodego od smoka odzwyczaic i idzie jak po grodzie....

No to ja nie rozumiem o co chodzi...:confused:;-)

A ja ze smokiem nie mam problemu, bo mała miała smoka z cycusia zrobionego:-D Wieczorem jedynie czasem palec se do dziubka włozy zeby zasnąc...:-pale to jest słodkie:-pale przynajmniej ja mam spokój i ze smokiem latac nie musze:-p Powodzenia! Wyslijcie smoka do smokowej wrózki:-)

Mlody ma cztery smoczki i zawsze gdzies tak skitra ze jak potrzebuje to sobie wyciagnie....:confused::baffled:czasem wieczorem uda mu sie bez smoka zasnac ale w ciagu dnia to nigdy....no i zaczynamy spowrotem "akcje nocnik"bo juz jak kupala sadzi to sie chowa w kacik:-)

Dziewczyny mi również o to chodziło. Skoro nie cyc to czemu nie butla... Nie ważne, nie mój interes.

Apropo karmienia to mam problem z Julką, wychodzą jej jedynki dolne i mimo smarowania żelem nie chce mi butli łapać, jak tylko butla dotknie dziąsła to jest straszny płacz. Oj musimy się namęczyć żeby zjeść :-(

Ja mkne sobie herbatkę zrobić, bo mdłości mnie dopadają, a wczoraj pomogło.

Black... a próbowałaś dać małej Viburcol N? Takie czopki homeopatyczne...
U nas zdziałały cuda przy ząbkowaniu... nie szkodzą, a moga tylko pomóc.. czasem na efekt czeka sie 2-3 dni, ale ja mysle ze warto... moze spróbuj:tak:

reklama
Do góry