reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi - Trzymam kciuki by wyniki tego badania moczy wyszł dobrze. Co do krwawienia to już nie pamiętam dokładnie ile u mnie trwało ale więcej niż 3 tygodnie.
Za życzenia oczywiście dziękuję. Co do stolika to rzeczywiście jest fajny tylko strasznie głosne dźwięki wydaje i skrzeczące więc głośniczek został zaklejony i jest już lepiej.

Layla - Ja tam lekarzem nie jestem ale mi to wygląda na grypę żołądkową.

Black - Dziękujemy za życzenia.
Oby ten Twój sposób na wymioty zawsze skutkował.

pola - Karmisz Synka piersią czy butlą?
Zazdroszczę tak udanego wieczoru panieńskiego. Lubię muzykę z tamtych lat :D

reklama
Layla-przepraszam ze tak sie wtrace ale czemu jest zakaz pdawania butli???ja nie karmilam piersia i juz w szpitalu podawalam malemu mleko z buleki...

umi krwawic mozna do 6 tyg...niestety :) tez mnie to wkurzalo, w dodatku wlasnie tyle to trwalo :(

layla woda koperkowa (gripe water) jest dobra (buteleczka kosztuje jakies 12-15zl) daje sie tylko jedna lyzeczke dziecku, co jest ulatwieniem jak dziecko nie chce wypic calej herbatki....u mnie tak bylo. Tylko nie jestem pewna czy przypadkiem to nie jest dopiero jak dziecko ma miesiac skonczony....teraz w ogole jakies wirusy kraza cos wlasnie na krztalt grypy zoladkowej...moj maz najpierw zalapal..pozniej ja z igorem..lucja na szczescie sie nie zarazila...ostatnio uslyszalam od kolezanki ze ona z corcia tez to zalapaly...wiec chyba wy tez sie dorobiliscie...szybkiego powrotu do zdrowia!

Black to super ze znalazlas sposob na wymioty...ilez mozna sie meczyc. Oby Ci szybko przeszly...sliczna masz coreczke :)

Olena to starajcie sie o nastepne :D

pola taka impreza to raz w zyciu sie zdarza, wiec super ze sie wybawilas!

ja to w koncu wzielam sie za siebie i codziennie chodze na silownie... :D

mamaola pewnie dlatego ze z butli latwiej leci i dziecko mogloby nie chciec juz jesc z piersi...tylko z butelki. Polozne i pediatra nie gadali ci nic ze nie chcesz karmic piersia? teraz to wszyscy nastawieni na karmienei piersia i w neiktorych szpitala to strasznie nekaja kobiety w tym temacie :| a nie daj boze wlasnie jak z butelki karmi od urodzenia to wytykana palcami jako ta wyrodna - koszmar.

Ostatnia edycja:
KingaMz-hmm moze i tak....ze mnie zaden specjalista czy cos ale moze malec ma potrzeba ssania bo to wiadomo uspokaja i dlatego tak sie denerwuje....łyka powietrze no nie wiem....nie nic mi nie mowili....a do dluga historia czemu nie karmilam,teraz zaluje ale juz trudno,poza tym mam gdzies gadanie o wyrodnych matkach-kocham swoje dziecko nad zycie a czy wykarmine butla czy cycem...najwazniejsze ze zdrowe

Umi-jestem dobrej mysli zeby badania wyszly jak najlepsze....trzymam kciuki....

panistepelek-dopiero teraz zerknelam na zabaweczki Klaudi-swietne....ma sie czym bawic dziewczynka....

Black-no to super ze masz sposob na mdlosci:-)

Ostatnia edycja:
mamaola moj Igor to mial ogromnaaa potrzebe ssania tego samego dnia jak go urodzila to dostal smoczek bo bez tego to zaplakalby sie na smierc....heh :) moja szwagierka jak urodzila to tam w szpitalu panowal terror smoczkowy. Piguly zabranialy dawac smoczka, nie wazne placze nie placze nie i koniec... heh jakby ktoras mi zabronila to ja bym jej powiedziala gdzie jej miejsce ;) masz racje milosc jest w matce a nie w cycku. Ja chcialabym przestac karmic mloda ale ona z niczego sie nie napije...no troche ze szklanki czy przez slomke ale to takie mimimalne ilosci :( i to tylko woda lub sok, mleko modyfikwone odpada, chyba jej nie smakuje a juz przetestowalam wszystkie... :(

panistepelek nie strasz:( podejrzewałam grype,ale goraczki nie mam i szybko przeszła...mąż zdycha jednak dalej:(

mamaola tak jak mówi Kinga,do miesiaca zycia u dziecka wykształaca sie odruch ssania,dajac butelke lub smoczek zaburza sie to...dla mnie tez to było straszne,ja miałam poorane brodawki do krwi,nawet nakładek nie pozwoliły mi stosowac na brodawki,mały wciaz chciał ssac,nie odchodził od piersi,kazały dawac palca...wiec siedziałam z palcem godzine czasem dwie:/

layla mysle ze nakladki spokojnie mozesz stosowac, jesli Igor bedzie chcial przez nie pic. Moj Igor to od urodzenia ssal smoka, jadl z cycka jak jechalam do szkoly to z butelki i bylo mu wszystko jedno z czego - byle dostal jesc...od urodzenia bardzo dobrze ssal. Z łucja juz tak nie mialam...nie umiala ssac i troche minelo czasu zanim sie nauczyla, a o nakaldkach moglam zapomniec..jak tylko je nakladalam to ona w ogole nie chciala jesc...a jak sciagalam to od razu probowala...nie toleruje zadnych butelek :(
dawanie palca to troche malo higieniczne dla mnie :>

KingaMZ rece sie myje,wiec w sumie nic małemu nie grozi...mały znów mi sie pręży,mama go uspokaja...ech chyba ja musze isc...

layla niby sie myje, a pozniej i tak dotyka klamki od lazienki ktora wszyscy dotykaja itp...hehe ;) a podawalas ta herbatke koperkowa? szkoda zeby sie meczyl niepotrzebnie...

aaa wlasnie mialam sie pytac, a od czego jeszcze dziecko moze miec kolke oprocz jedzenia?

reklama
Do góry