reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo-oj biedna...ja mialam mdlosci i wymioty przez caly drugo trymestr i niestety tez mi nic nie pomagalo...podobno choc sama nie probowalam imbir pomaga...

Black-daj znac czy Juleczce smakuja zupki :-)

Layla-niestety dzieci rzadza sie swoimi prawami i pewnie nie raz jeszcze przydazy sie taka nocka....a jesli chodzi o herbatki to koperkowa to podstawa kazdy od niej zaczynal a pozniej metoda prob i bledow rumanek,herbatka na trawienia,masowanie i takie tam....

reklama
Mamaola dam znać na pewno.

Moje dziecko odkryło do czego służą zabawki - oto efekt... Zdjęcia robione przez mojego męża starym aparatem, bo mnie nie było akurat :tak:

Załączniki

• Obraz 691.jpg
    Obraz 691.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 44
  • Obraz 692.jpg
    Obraz 692.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 43
  • Obraz 693.jpg
    Obraz 693.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 37
  • Obraz 696.jpg
    Obraz 696.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 38
Hej dziewczyny. U mnie weekend z mężusiem i córeczką:tak: Super było. Dzisiaj byłam u ginekologa i robiłam test ciążowy bo lekarz powiedział że jeśli się okaże że jestem w ciąży to muszę przestać karmić piersią, NIESTETY test wykazał brak ciąży:-( Szkoda bo ja już się psychicznie nastawiłam że będzie dróga dzidzia:-( W sobote byliśmy u babci mojego R było fajnie,a wczoraj cały dzień w domu.Zuzka właśnie drzemkę ma. Aha i chciałam wam jeszcze się pochwalić że ja ząbkuje razem z Zuzką bo właśnie wychodzi mi ząb mądrości (dopiero drugi hihi) :-D

BlackWizard ślicznie się twoja córeczka bawi:tak: Mam nadzieje że mdłości szybko ci przejdą
Layla dziewczyny mają racje co do herbatki koperkowej, ona jest od 1 tygodnia, kolki to nic dobrego moja mała miała, jak z nią poszłam do lekarza to mi powiedział że na kolki niemowlęce najlepsze jest to co w danym momencie rodzice wymyślą. Dobrze jest pomasować brzuszek, kłaść na brzuszek bo wtedy się sam masuje, musi dzidzia dobrze odbić, można wodę przegotowaną podawać, a jak nic nie da rady to chyba po miesiącu można podawać chyba kropelki infacol i espumisan, ale nie pamiętam dokładnie kiedy. Mojej małej coprawda to nie pomogło, ale innym dzieciom to skutkuje, mojej zuzi pomogły niemieckie kropelki Sab Simplex. Są rewelacyjne.:tak: A co do koncentracji, to po porodzie kobieta może mieć osłabioną koncentrację nawet do 6 miesięcy, ja też tak miałam:tak:

Witajcie po weekendzie. Nasza wczorajsza imprezka urodzinowa była całkiem udana. Obecnych było 12 osób, obiad z dwóch dań, tort i co nieco na stole. Atmosfera całkiem fajna no i pogda dopisała. Wstawie jakieś zdjęcia ale to jutro albo wieczorem jak "szwagier" mi prześle. Teraz pochwalimy się jeszcze dwoma prezentami.
LALKA AGUSIA ŚPIEWA POLSKIE PIOSENKI OKAZJA (634996161) - Aukcje internetowe Allegro

STOLIK EDUKACYJNY BAJECZNIE KOLOROWY DUŻO FUNKCJI (634837030) - Aukcje internetowe Allegro

Dziękujemy tym co jeszcze życzenia złożyły :)

Black - Fajnie córeczka się bawi. Teraz głownie gryzie i ogląda a za jakiś czas odkryje co do czego służy.
PS. Skończyłyśmy taka samą szkołę :p

Olena - Tym razem się nie udało ale następnym Kto wie, może test pokaże 2 kreseczki.

Layla - Jak sie dziś czujesz? Bo wyczytałam, że się chyba zatrułaś czy coś.

Pola - Napisz jak tam po imprezie :D

karolcia22 Witaj na forum. Przeczytaj regulamin i pisz z Nami jak najczęscie. Napisz coś więcej o sobie i Synku.

Asiowo, Black - Wspólczuję tych wymiotów, bo ja w ciązy mdłości miałam bardzo często ale razu nie zwymiotowałam.

Ostatnia edycja:
Witajcie ja dzis rano byłam w szpitalu z moczem małego i wyniki beda dopiero w srode mam nadzieje ze wszystko bedzie z nim w jaknajlepszym porządku. mam do was pytanie ile sie krwawi po porodzie bo mnie juz to zaczyna wkurzac a prawie 3 tygodnie mineło.

Layla Tak jak pisze Black herbatka z kopru włoskiego powina pomóc a jak mały nie chcialby jej wypic to mozesz pomieszac ją z herbatka z rumianku. ja daje co dziennie z rumianku i z kopru i nie mam problemu z kolkami. I jest to bezpieczne zostało wczesniej na mnie wypróbowane. Ale jesli wolisz zapytaj lekarza.
Black Biedna ja to sie ciesze ze mdłosci nie miałam eh ie doradze ci niestety nic bo nie mam doswiadczenia w tym temacie musisz to chyba poprostu przezyc
makunga Oj to naprawde przykre eh trzymam kciuki zeby im sie udało
Olena262 Czemu trzeba przestac karmic piersia jesli jest sie w ciazy bo ja niedouczona troche jestem. No to moze rozpocznijcie starania o kolejnego bobaska:-)
panistepelek a ja nie złozyłam bo nie wiedziałam ale teraz to zrobie spóxnione ale szczere Wszystkiego co najlepsze i ucałuj małą od e-cioci:-) A prezenty swietne stolik mi sie najbardziej podoba

Witam Was moje drogie.

Black- kurcze nie dobrze, że wymioty męczą:dry: Ja miłam mdłości ale nie wymiotowałam... Próbowałaś jakieś domowe sposoby na zwalczenie ich???

Layla- a lekarz nie dał ci leków na kolki Młodego? Mój może z 3 razy miał kolkę... Cały czas podajemy probiotyki i jak boli brzusio to esputicon... Mówił ,że kolki właśnie mogą być od róznych rzeczy....

Umi- ja krwawiłam 1,5 miesiąca..... Może coś podniosłaś, może nie dosypiasz. Musisz dużo, zdrowo jeść i będzie dobrze:tak:

panistepelek - chciałam złożyć życzenia Twojej córci ,ale juz to zrobiłam:tak::-p Ale ucałuj ją jeszcze raz!!!

Właśnie co do tych zupek, mój ma wysypkę po marchewce, po jabłuszku.... Po ziemnaczkach z dynią mniej.... Ale ogólnie po wszystkim.... Na buźce. Nie wiem czy to normalne czy nie... Ale chcę mu zacząć gotować zupki:-p:-)

Ja po panieńskim ,było super. Wybawiłyśmy się... hehe:-D:-p Najpeirw byłysmy u mnie, potem poszyłysmy do takiego klubu.... Muzyka była ok, lata 60,70.. Osobiście nie znoszę techna itp...:-D a i kupilismy spacerówkę taką lekką. Jest duża,ale bardzo lekka:p

Ostatnia edycja:
Odkryłam sposób na wymioty :-D:-D:-D Wypicie gorącej herbaty, a dopiero później branie się za śniadanie, mi po herbatce mdłości przeszły i mogłam normalnie zjeść :tak:

Panistepelek super prezenciki, ja również składam najlepsze życzenia :tak:

BlackWizard ja wiem ze koper pomaga,tylko nie mam pewnosci czy to kolka wzdecie czy urok maluszka...naprawde,bo raz spi ok,raz sie prezy,czuwa i spac nie chce ale nie płacze...a do lekarza i tak musimy isc,czeka nas 1 wizyta plus musze pokazac oczko małego,ma krople a tak ropieje ze szok:(

mamaola czasem masowanie pomaga,mały usypia wtedy...

Olena262 przeraziłas mnie z ta koncentracja,mnie sie obrona zbliza a ja wypełnic jednej małej ankiety nie moge bo zapominam:(

panistepelek dzis juz ok,ale na męża przeszło i on teraz mi umiera,ja nie wiem co nas dopadło:(

umi2 na pewno zapytam, ciekawa jestem ile mój maluch wazy bo mu sie takie fajne pucki zrobiły;p ja tez krawie, teraz juz co raz mniej,strsaznie mnie ta blizna swedzi a najgorszy jest ból kosci ogonowej:/

pola997 u lekarza z kolką nie byłam,moze małego tylko brzuszek boli?dzis odpukac juz lepiej..kupke zrobił,wprost na tatusia;p i spi jak zabity;p

reklama
BlackWizard to może spróbuje,tylko mój miesiaca jeszcze nie ma,u nas w szpitalu zakaz podawania butelek,tylko ze strzykawki po palcu...mleko gestsze jest a herbatka?

Do góry