reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Femme- no to może juz mojemu nie długo wyjdą, ma strasznie obrzmiałe dziąsełka;-) a i byłam na blogu Ninki, fajna sprawa taki blog no i Nina jest śliczna:-):tak:

Layla- no teraz jest ciepło i juz niedługo wyjdziesz na spacerek:tak: Ja musiałam 3 tyg czekać:dry:, ale nawet nie wietrzyłam od razu pojechałam na 30 min:-p;-)

Olena- właśnie nie ma co się zastanawiac, co jest lepsze ,a coco gorsze ,bo lekarzami nie jesteśmy i mało wiemy:tak: Pozostawmy takie rozważania specjalistom którzy przeprowadzaja badania nad tym:tak: Każdy rodzić może wybrać i koniec kropka:tak:;-)

Asheara- nie słyszałam o imieniu Kir,ale Cyprianek ładnie:-):tak:

Asiowo- nikt nie powiedział,że robi się krzywdę, ja tam uważam że każdy robi co chce:tak: Ja byłam szczepiona zwykłymi i żyję więc na bank zwykłe nie są złe:tak: Życzę ci żeby dolegliwości się szybko skończyły, ale już niedługo bedziesz się tylko cieszyć urokami ciąży:tak:

reklama
Mam strasznego dola non stop sie kluce z moim cholapkiem i wcz9raj sie znowupoklucilismy a o co o to ze go porpsoilam zeby miseczki umyl po Mikim aon wtedy ze ja go wykorzystuje. On uwaza ze ja nic nie robie takiego. Tylko ze nie mieszkamy razem wiedc rano jak sieMiki budzi o 5 to jestem sama pozniej nie chce isc spac a pozniej juz apozno ze bym poszla spac wiec tak w dzien wdzien o 5 pobudka wracam ze szkoly jak bym nie byla zmeczona to i takmusze sie zajmowac nie tozebym narze3kala ale jak szlysze zenic nie robie i go tylko wykorzytuje o on Mikego kompie czasmi go nakarmi i sie znim pobawi av Miki dziajw nocy non stop sie budzil wiec prawie w ogole nie spalam padam na twarz a on zemna gada tylko na gadu gadu bo mowi ze ma zajefcie. Zaslania sie tym ze szuka pracy moze wyda wam sie egoistyczne zenarzekam ale mawolne wiecmamnostwo czasu zeby szukac ta prace ale on teraz tez musi i tylko dzisaj przyjechal na chwile bo zdecydowlismy sie zalatwic ten chrzest nie przy wital sienie pozegnal tylko jak gdyby nighdy nic gadal sobie pozniej mnie odwizl ipojecheal. Czy ja naprawde jestem egoistyczna? przeoraszam zesie tak rozisalam i tylko o sovie ale musialam sie wyzalic:-:)sad::hmm::frown:

femme fatal, domikcw , madzia90 - Jeszcze nie wybralismy tak ''oficjalnie'' imienia. Mi się podoba Cyprian i Kir, ale mojemu kochanemu jakos nie :( Tylko, ze tak jest z kazdym imieniem. Albo sie kojarzy z jakims znajomym, albo znow cos innego, i w sumie kazde jest nie takie :p

ładne imionka :-) mi się podobają dla dziewczynki Amelia, mój eM sie zgadza a dla chłopaka Wiktor, narazie nic nie mówiłam ;-)

Kinga, Layla mi w szpitalu mówili że nabiału i pomidorów broń Boże

jak przyszła połozna to sie okazało ze kurna nic nie moge:/ dajcie spokoj,nabiału mało,rzodkiewka nie,soki z marchwi nie,nic z tego co lubie:/

a z ta burzą ze szczepiniami to przepraszam;) ja tu nie mówiłam nawet która lepsza,to raczej kwestia bólu,ja mam niski próg i jakos przejmuje ten ból na siebie,debata odnosnie wyzszosci jednych szcepień nad drugimi to temat rzeka,a reakcje na nie to kwestia zawsze osobnicza,a ja nie szczepiłam malucha jeszcze wiec wybór przede mna

Olena262 nie wiem własnie ile czekac na spacerek:

pola997 no własnie czekam czekam i czekam na spacer;)

kolia moze to napiecie,zmeczenie?kurcze nie wiem:(

Umieram. Z Julką mdłości miałam tylko rano a od jakiegoś czasu teraz trzyma mnie całymi dniami i wieczorem się nasila. Zwariować idzie. Nigdzie wyjść nie mogę, czasem już nawet z Julką na spacer nie wychodzę bo co chwilę wymiotuje :baffled: Mam nadzieje, że szybko mi minie ten okres :dry:

Layla
na pewno możesz ryż, makarony, ziemniaki, marchew, mięso - na początek najlepszy jest drób i jagnięcina. Z owoców na początku lepiej zrezygnować, bułek też się nie zaleca. A tak po za tym to pieczywo każde, wędliny. Ja w tym okresie zajadałam się drobiowymi kiełbaskami :tak: Ale z drugiej strony po 1.5 tygodnia głodzenia się miałam dość i dorwałam się do gołąbków a Julce nic nie było, a niby kapusta taka szkodliwa i wzdymająca :confused: Wszystko zależy od dziecka ;-)

Asheara
ja też chce synka, oddawaj :-p:-p:-p

Black na mdlosci polecam Ci kanapki z miodem, zobaczysz ze od razu lepiej sie poczujesz..ja przy synu mialam mdlosci caly czas...tylko jak spalam to nie czulam...i to mi bardzo pomoglo.

Layla problem wlasnie tkwi w tym ze co lekarz i polozna to inna teoria...co do szczepien, kazdy wybiera to co uwaza za stosowne. Ja nie uwazam ze jak sie bierze bezplatne to krzywde sie dziecku robi czy cos...u moich dzieciakow kilka kluc to bylby koszmar, poza tym jak pisalam juz, ja chcialam szczepic jeszcze na Hib, a to tylko w skojarzonych jest.

ale mnie dzisiaj sloneczko wzielo....szkoda ze tylko jedna reke heh..ale tak to jest jak sie bokiem siedzi do slonca ;)

aha Layla...a do kiedy czekasz na spacerek? w zasadzie to juz mozesz zaczac werandowac i isc na spacerek, teraz tak cieplo ze nie musisz czekac...co innego jakby byla wiosna, jesien czy zima...

Hej kochane . ;) u nas dobrze wczoraj byłyśmy u mojego K mamy na urodzinach . :) Mała jest grzeczniutka, gada sobie godzinami i coraz mniej śpi na dniu, za to w nocy daje się wyspać. ;)

Black współczuje ja jak byłam w ciąży z Łucją nie miałam mdłości itp. , jedyny minus jaki był w tym okresie to straszny ból pleców, i okropna zgaga.
Layla ja małą szczepie tymi płatnymi , nie dlatego ze uważam ze zwykle są gorsze , ale tylko z tego względu że jest mniej kłóć. :)
Asheara Gatuluję synka :) ja w kolejnej ciąży chciałabym gośćić w brzuszku synka ;)
kolia ja też czasami tak mam.. prosze czasami Krzyska np jak mala nie chce usnąc to żeby wyszedł z nią na spacer , on " sam nie ide" dopiero jak powiem mu ze chcialabym odpoczac i wogole to idzie, chociaż ostatnio to sie zmieniło i czesto wychodzi z nią sam zebym mogla posiedzieć. Wkurza mnie tez to ze jak przyjdzie i np juz raz ją w tym dniu karmil i prosze Go zeby on nakarmil , to on ja juz dzis karmilem.. Wnerwiające, ale tak juz a tymi facetami jest..
madzia90 Imie Amelia jest ładne, ale nie dałabym dziecku tak na imię , dlatego że u mnie w miescie za dużo tym Amelek już jest.

reklama
Do góry