reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

madzia90 - U mnie niestety też paskudna pogoda i dzeszcz pada praktycznie cały czas.

Czytałyście na babbyboom ten artykuł o przesądach w czasie ciąży?
Przesądy w ciąży - BabyBoom

haha ale się uśmiałam z tymi przesądami :-D

ale to "nikt nie powinien ci niczego odmawiać, bowiem w domu zalęgną mu się myszy - więc wykorzystuj czas – a nuż trafisz na kogoś, kto w ten przesąd wierzy?"
jak będę w ciąży to będę próbować ;-)

reklama
layla gratuluje!!! a tak sie zastanawialam co sie z toba dzieje...a imie faktycznie PRZESLICZNE wybralas :D (ja mam synka igora...a corke urodzilam o 23.05;p) co do pologu....mi tez trzeba bylo ksiazkowych 6 tyg zeby dojsc do siebie...dlugo czasu trwalo zanim zaczelam normalnie chodzic i siadac...

layla a cieli Cie czy popekalas??? bo ja mialam malo szwow i w sumie zle mi bylo tylko siedziec, polecam Ci tantum rose, mi pomogla, a i z tym nawalem pokarmu uwazaj zeby nie dostac zapalenia

layla a cieli Cie czy popekalas??? bo ja mialam malo szwow i w sumie zle mi bylo tylko siedziec, polecam Ci tantum rose, mi pomogla, a i z tym nawalem pokarmu uwazaj zeby nie dostac zapalenia

lepsze jest zwykle szare mydlo, nawet lekarze i polozna mi mowila w szpitalu ze tantum rosa nie dosc ze drogie to gorsze w porownaniu do zwyklego szarego mydla...kupilam, sprobowalam i faktycznie....duzo lepiej sie po nim czulam i odnosilam wrazenie ze jakos szybciej mi sie to goilo bo po kilku dniach uzywanai duzo mniej mnie bolalo...

Layla-Gratuluje ślicznego synka....strasznie przypomina mi mojego Darusia bo tez tyle wloskow mial....a co do pologu to ja go strasznie znosilam,bylam cieta-duuuuzo szwów,jeszcze potem wdalo sie zakazenie tak ze ja dochodzilam do siebie prawie trzy miesiace.....a siusiu robilam pod prysznicem no stojaco:zawstydzona/y::baffled:nie mowiac o grubszych sprawach:zawstydzona/y::baffled:trauma jednym slowem....chodzilam jak kaleka.....trzymam mocno za Ciebie kciuki....buziaki dla Synka

Witam!Ale się dziś nalatałam- lecz było warto mam nowy tv i aparat,aby robić fotki synkowi jak się już urodzi. Potem siedzieliśmy u teściów do poźna.
Ledwo się ruszam.I zaraz idę spać.
Co do tego szarego mydła to nawet lekarze polecają mydło Biały Jeleń:)Mnie to też trochę zdzwiło,ale wiele osób to stosowało i się sprawdza. Ale zresztą jak kto woli.

mnie strasznie szwy ciagna,nie siedze,nie moge stac,do tego piersi ciezkie i obola le,obkladam kapusta maly ssie ile moze,boje sie zapalenia:(co robic jeszcze:(

reklama
layla zdejma ci szwy to sie o niebo lepiej poczujesz, tylko pamietaj zeby isc w dniu w ktorym ci wyznaczyli zdjecie, bo jak pojdziesz pozniej to moze sie okazac ze wrosly i beda musieli jeszcze raz ciac zeby je wyjac....i znow zszywac. Z tym mydlem to chyba niedawno doszli do wniosku ze sie sprawdza, bo jak syna urodzilam to nikt mi o nim nie wspominal ;) zimne oklady na krocze przynosza mega ulge (sprawdzone osobiscie hehe). W niektorych szpitalach to zaraz po porodzie daja lod zeby kobieta sobie przylozyla...co do piersi...to cieple oklady ktore rozluznia piers, pozniej odciaganie mleka laktatorem (ja w miedzyczasie kiedy sie sciagalo to masowalam piers zeby wiecej/lepiej szlo) i oklady z kapusty (tylko musi byc zimna i rozbita zeby ten sok sie uwalnial - ma dzialanie przeciwzapalne). No i ja spalam tylko tak zeby nie uciskac piersi bo z jednej strony jak byly ucisniete to z drugiej zaraz jakies zastoje mi sie robily, co bolalo i nie bylo przyjemne... :( pomijajac ze dlugo spalam w staniku z wkladkami bo inaczej to by bylo cale lozko zalane, a nie marzylam o mlecznym lozku ;p

Do góry