reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Zuzka właśnie odsypia noc bo znów dała mi popalić:-( strasznie przechodzi to ząbkowanie:-( A ja nie mogę się przespać bo pełno roboty mam, pranie pościeli, obiad do ugotowania, chciałam jeszcze dzisiaj okna umyć jak mój R z pracy wróci:tak: Nie wiem czy mi czasu starczy.

Layla trzymam kciuki:tak:
Karinna witam i gratuluje:-)
BlackWizard współczuje wymiotów, ja przez pierwsze trzy miesiące ciąży czułam mdłości, ale na szczęście ani razu nie wymiotowałam.

reklama
Hej :-) mam chwilę czasu to piszę :)
Dorom i Umi chyba tak się zajęły dzieciaczkami, że nie mają czasu, żeby popisać, ale wcale się nie dziwię ;-)

Moja Zuzka ciągle chce jeść a mnie strasznie bolą piersi :dry: ten pokarm tak szybko wytwarza się na nowo, a piersi są twarde i bolące :-( Nie wiecie może jak sobie z tym bólem poradzić ?

Jak będę miała więcej czasu to postaram się napisać więcej. Przepraszam, że tylko tak o sobie, ale więcej nie zdążę napisać :-p

A tak tera z innej beczki pytanie do wszystkich dziewczyn, czy ojcowie waszych dzieci byli waszymi pierwszymi partnerami seksualnymi? Pytam bo mój R był moim pierwszym i jedynym i jestem ciekawa jak to u was było:confused:

anetka551 co do twardniejących piersi, to musisz mleko ściągać, bo możesz dostać zapalenia,za jakiś czas mleczko się ureguluje i nie będzie tyle nachodzić. co do bólu to też sutki ci trochę stwardnieją i nie będzie tak bolało:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anetka sciaganie mleka i oklady z rozbitych, schlodzonych lisci bialej kapusty - zobaczysz jaka ulge ci przyniesie to, ja to tak na kapuscie jechalam ze pozniej w domu to niezle wonilo hehe ale bez tego to bym zginela...przy pierwszym to mialam taki nawal ze w nocy to po 3-4 razy musialam wstawac sciagac.... :(((( w ogole bardzooo niemilo to wspominam, piersi mnie bolaly prawie do 5 miesiaca zycia syna....przez to doswiadczenie nie chcialam karmic corki...ale sprobowalam i na szczescie tego juz nie bylo...

olena odpowiadajac na pytanie - nie, ojciec mojego dziecka nie jest moim pierwszym partnerem seksualnym - i szczerze mowiac od zawsze wychodzilam z zalozenia ze nie zwiaze swojego zycia z tym pierwszym bo napewno kiedys bede chciala sprobowac jak to jest z kim innym, a zdrada dla mnie jest nie do przyjecia...wiec wolalam sprobowac wczesniej, zeby z czystym sumieniem poswiecic zycie jednemu :)

anetka- no,dziewczyny na pewno są zajęte maluszkami:tak: Musisz regularnie ściągac mleczko,ale też nie opróżniaj piersi całkowicie ,ponieważ będzie się jeszcze więcej produkować mleka. Tak ściągaj żeby było ci lżej. Mi się unormowało po około 3 tygodniach....

Olena- Mój G też był pierwszym hehe ;-)

Właśnie wróciłam. 3 godziny spacerku i padam z nóg :-) Ale się naplotkowałyśmy :-D

Galareciu
tydzień 6 ;-) No niestety zabawki fotograficzne troche kosztują, ja się czaiłam na aparat ponad dwa lata, dlatego teraz ciesze sie strasznie, że Grzesiek chce mi go kupić :-)

domikcw
dziękujemy :-)

Olena mój Grzesiek nie był pierwszy, był drugi.

Olena262 widziałam Twoją kruszynke:) <mam nadzieję, że się nie obrazisz> jest taka śliczna i cudna!! i taka już duuuuża:* gratuluje takiej śliczności:) a co do Twojego pytania to mój W jest moim pierwszym partnerem i na 100000% ostatnim. i choć nie mam dzidziusia to omały włos nie został pierwszym partnerem i zarazem ojcem:p:p
BlackWizard zaglądnełam na Twój profil i dziewczyno przyznaje, że masz talent! świetne zdjęcia robisz!! a i Twoje zdjęcia ze ślubu są urocze:)

Ostatnia edycja:
witam, jestem studentką pedagogiki i piszę pracę magisterską o młodych mamach. mam w zwiazku z tym prośbę czy może któraś z was nie zachciała mi pomoc i odpowiedziec na pare pytan dotyczacych ciązy. szukam dziewczyn, które juz urodziły. byłabym ogromnie wdzięczna. zainteresowanych prosze o kontakt urszula_zuk@poczta.onet.pl

witam, jestem studentka pedagogiki i wlasnie pisze prace magisterska o mlodych mamach. w zwiazku z tym mam prosbe czy moze ktoras z was nie zechcialaby mi pomoc i odpowiedziec na troche pytan dotyczacych ciąży? szukam dziewczat ktore juz urodzily. zainteresowanych prosze o kontakt urszula_zuk@poczta.onet.pl

reklama
Layla za wszytko trzymam kciuki;-)
Karinna witam:-)
BlackWizard wspolczuje wymiotow, ja akurat mialm mdlosci ale wymiotowalam tylko po jezdzie autobusem (no nie takie tylkobo codziennie do szkloy jezdzilam:baffled:) wymiotowalam tgo z ciazy sie nie chce pamietac:sorry2:
anetka551 tzreba sciagac i tak jak juz ktos wspominal klady z kabusty sa dobra
Olena moj byl drugi ale ja troche podobna droga myslalam jak KingaMZ

A ja w domu sama siedze P pojechal z Miki ze swoja mama do babci i przykada tak pewnie za 2h musze sie jakos ogarnac i cos zjesci bo zaraz padne:-p Myslalam zeby jakos zazac sie odchudzac ale nie moge sie wziazc zasibie:zawstydzona/y::dry:

Do góry