reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi2, Dorom - rodźcie juz, nie moge sie doczekac Waszych wrazen z ''akcji'' :D

A ja sie tak właśnie zastanawiam... Czyżbym była najmłodszą z ''młodych mam'' na forum? :p

reklama
umi2 oj ja myśle że Ty jutro pójdziesz rodzić,albo dziś w nocy,mówię Ci;p jak nie to sie tam przejadę i Cie na wspinaczkę ściankową wezmę,może to pomoże;p dorom5 zresztą też,bo w końcu ile można czekać;p ja już bym na skakance normalnie chyba skakała:D a co do koszul nocnych ja wszywałam sobie zatrzaski do tych koszul do karmienia,bo leżać w szpitalu odwiedziłam pare razy porodówke i za kazdym razem kobietom ztego biust wypadał...

Ja też nie wiem jaką antykoncepcje wybrac poporodzie... więc też chętnie poczytam co dziewczyny doradzą?

ja może Wam pomogę,ostatnio czytałam o tabletkach nowych dla matek karmiących. odmiana cerazette,nowocześniejsza. Azalia - nowość w antykoncepcji dla kobiet karmiących

LAyla- moja mama np każde dziecko urodziła dokładanie w 37 tygodniu Wszystko było okay, także nie koniecznie będziesz musiała tyle czekać
a ja coś czuje ze jeszcze przenoszą ta ciąze;p choc teraz jak nie wezme fenoterolu godzine to mam brzuch jak kamien i skurcze:(

Asheara Mozliwe ze najmłodsza ale to niczego nie przesadza:-p Jak sie czujesz? chodzisz do szkoły czy moze zrezygnowałas? a co do porodu to sama chciałabym juz urodzic:-p

EDIT
Layla zeby to tak łatwo było:-p ja do wczoraj latałam cały czas na zakupy po dziesiec razy góra dół po schodach i nic a dzis sobie dałam siana no bo po co sie katowac. Ale powspinac sie chetnie bym poszła bo zawsze o tym marzyłam:-D

Ostatnia edycja:
Czuję sie dobrze, no może trochę słabo, ale juz sie przyzwyczaiłam :)
Chodze cały czas do szkoły, i bede chodzic do konca tego roku, nie mam wyboru, to jeszcze gimnazjum... za kilka dni skladamy razem z moim partnerem wniosek o pozwolenie na zawarcie zwiazku, zobaczymy co z tego wyjdzie :s :]

umi2 skoczymy sobie razem na bungee albo coś,mówię Ci znajdzie sie sposob;p

Asheara gimnazjum?hmm to z 16 lat masz ,tak?ja sie pogubiłam po tym gimnazjum,ja chodziłam tylko do postawówki,ale juz mój M miał gimnazjum,przez to nigdy sie wieku doliczyc nie moge....ale czy najmłodsza czy nie,ja to chyba znów jedną ze starszych jestem;) kwestia podejsćia do ciąży się liczy. jeśli mam byc szczera,wypowiedzi niektórych dziewczyn stad są dojrzalsze niż moich rówieśników na studiach czy znajomych.

Ja przyjełam jedną myśl życiowa - wiek nie ma znaczenia, tylko to co się ma w głowie. Czesto młodsze osoby, są o wiele bardziej inteligentne, maja wiekszy bagaz doswiadczen niz te ''starsze''. Takie jest zycie, kazdemu daje co innego, niezaleznie od tego ile ma juz lat.

Tak, 16 lat. Od dwóch miesiecy :]

Asheara no tak,inteligencja to nie kwestia wieku,przekonałam się po wyborze faceta. starszy nie znaczy odpowiedzoalny. może bardziej doświadczony,co też nie koniecznie się przekłada

Layla uwazaj bo wykraczesz jak tak powiedziełam i co do teraz mały nie chce wyjsc:-p no ale jeszcze go nie przenosiłamNo to sie wybieramy szkoda ze daleko od siebie mieszkamy:-p dwie ciezarówki na sciance to by dopiero było:-p

Asheara
jestes z lutego? jesli tak to z którego bo ja tez:-p i zgadzam sie z tym co napisałas wiek nie swiadczy o mądrosci!!

Asheara jestes z lutego? jesli tak to z którego bo ja tez:-p i zgadzam sie z tym co napisałas wiek nie swiadczy o mądrosci!!

O kurcze, własnie mi uswiadomilas, jak bardzo sie zapedzilam :p
Napisalam od dwoch miesiecy, ale tak własciwie to dopelnilam jeden miesiac od poczatku a drugi od konca :p Urodzilam sie 9 marca.

reklama
Asheara A nie przejmuj się ja jestem jeszcze przedświąteczna i zapomniałam ze kwiecień już się kończy:-p no to prawie na dzien kobiet sie urodziłaś:-p

Do góry