reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam WAs:-). długo mnie u nie było ale maluszek pochłania mój prawie cały czas. odpukać jest grzeczniutki ale jak sobie śpi to jest sprztanie prasowanie itp;-)
własnie ostatnio dostał katarku i troszkę sie meczy...
mam do Was takie pytanie czy mleko modyfikowane można łączyć z mlekiem z piersi??? chciałabym małego karmić tak do 6 miesięcy ale nie wiem czy sie uda a nawet gdyby to czasami chciałabym gdzieś wyjść i nie wiem czy wtedy można dawać modyfikowane. pozdrawiam:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Polna czasami zdarza sie, ze sie obudzi ale to zazwyczaj tylko raz.. zawsze przesypia cale noce;-):tak:

Pola jasne, ze mozesz laczyc w taki sposob..tylko musizz njapierw znalezc najlepsze mleko:-)wiesz takie. po ktorym maluszek bedzie sie dobrze czul:tak::-)

Hej wszystkim

A mnie cos na kichanie wzięło eh ale czuje sie w miare ok:-)

Polna Niestety nie kojarze chociaz moze byc tak ze znam z widzenia a nie wiem jak sie nazywa:-) u mnie to jest prawdopodobne:-p

A ja lece sprzatac, tak mi sie chce cos spac nawet mój Kacperek mnie dzis nie obudził na kopanie teraz sie troche powiercił, a tak to chyba a dzien lenia:-)

Basia qrcze ,widac Moja tylko ma takie schizy nocne :baffled::rofl2:

Umi eeee bo mi sie wydawalo ze na NK masz Ja w znajomych i Ona Ciebie - no chyba ze to nie Ty wiec sorki za cale zamieszanie :-)

Polna :-) to nie mnie znalazłas:-p ewentualnie mnie ale moze nazwiska ci sie pokrciły bo nie mam nikogo takiego:p Jesli jako główne zdjecie ustawione jest w profilu to które mam tutaj w miniaturce to mój profil:-p ( taka mała podpowiedź :-))

Hej dziewczynki :-)

Ja nadal w dwupaku. Rzadko zaglądam, bo jestem trochę rozbita i sama ze sobą nie daję sobie rady. Daje znać o sobie ciągłe zmęczenie. Nogi mi puchną jak cholera, apetytu w ogóle nie mam, najchętniej na jedzenie bym nie patrzała, ale wiem, że jeść muszę. Do tego mam jakieś ataki płaczu - bo nie wiem jak to inaczej nazwać - z błahych przyczyn. Teraz to zachowuję się jak prawdziwa kobieta w ciąży :-D:-D:-D.
Znalazłam chwilkę to Wam pobiadole :-)
Między 5 a 11 stycznia mam się zgłosić do mojej doktorki. Muszę w końcu zadzwonić i się umówić na wizytę. Dobija mnie już chyba to czekanie. Mam wrażenie jakbym w ciąży była od zawsze i zawsze już miałabym zostać w tym stanie :zawstydzona/y:. Ciągle pałętam się po domu, marudzę i miejsca sobie znaleźć nie moge :zawstydzona/y:

Cześć dziewczyny!

U nas nocka tak sobie. Adaś wieczorem zasnął ok.21:40, pospał jakieś 30-40min i się obudził.. Póżniej bujanie w leżaczku przez tatusia.. Ze 40min go bujał.. No ale zasnął.. Po jakiś 20min znowu wiercenie się i płacz.. No i znowu do leżaczka. Tym razem ja go bujałam.. No i tak ze 20min. No i póżniej już spokój. No i rano przed 5 się obudził i wcale spać nie chciał.. Niby jak go bujałam to oczka mróżył, ale nie chiał spać.. No więc po 6 już się wkurzyłam i zrobiłam mleko.. Zjadł tylko 50ml, więcej nie chciał.. No i go pobujałam i zasnął i spał do 9:10.

BlackWizard myślałam o Tobie i miałam nadzieję że coś się ruszyło, a tu widzę że niestety. Ale nie martw się, w ciąży się wiecznie nie chodzi i lada dzień już będziesz miała maleństwo przy sobie..

umi2 tylko się nie przemęczaj z tym sprzątaniem..

pola997 jasne że w ten sposób można łączyć mleko tylko musisz się liczyć z tym że jeśli podasz butelkę to póżniej mogą być problemy ze ssaniem piersi. Nie muszą ale wiele mam właśnie przez takie coś przeszło na butlę.. m.i pewnie i ja.. Tak więc warto się najpierw zastanowić nad tą decyzją..

baska201 grypa żołądkowa to niefajna sprawa. Dobrze że już wszystko OK.

femme fatal no Ninka rzeczywiście słodko wyglądała. Wogóle ona jest taka śliczna..

Co do proszku do prania to ja używam LOVELA i płynu do płukania też i bardzo sobie go chwalę. Tylko plamy po marchewce najepiej zaprać odrazu bo póżniej ślady zostają..

I zapomniałam wam napisać.. Jutro SYLWESTER i wybieramy się z mężem, jego siostrą i jej mężem i z ich świadkami ze ślubu (też małżeństwo) na bal.. Bo ja chciałam się na dyskotekę wybrać ale mąż nie chciał i powiedział że albo bal albo siedzenie w domu. No a oczywiście w domu nie chciałam siedzieć.. A z Adasiem zostaje mama męża. Ciekawe jak będzie..

Ostatnia edycja:
Witam mamusie, my dzis wybieramy sie na szczepienie, kurcze az sie boje, zeby tylko bardzo nie plakala, nio i nadal te kolki, mala przez to marudna, w nocy slabo spi, bo ciagle ja brzuszek wybudza, budzi sie praktycznie co 2-2,5 godziny, mam nadzieje ze po tych 3 miesiacach rzeczywiscie jej przejdzie, bo juz nie moge patrzec jak sie biedna meczy
BlackWizard juz pewnie jestes zmeczona psychicznie tym wszystkim, ja tak mialam w szpitalu jak czekalam na porod, i tez tak ryczalam, to polozne mi slodkosci przynosily zebym nie ryczala:-) ale juz niedlugo.... zobaczysz
pola997 ja podaje malej 2 razy dziennie butle z mlekiem i 2 razy dziennie butle z herbatka, a to dlatego ze mala ma te kolki i musze jej lekarstwo podac, i dalej chce ssac cyca, wiec to zalezy od malenstwa
femme fatal sliczna ta Twoja laleczka, my tez chcielism,y teraz chrzcic, ale jak byl dzis u nas ksiadz po koledzie to mowil zeby na wielkanoc chrzcic, wiec poczekamy

Mam do Was pytanie, bo chcialabym kupic malej lezaczek, tylko nie wiem czy ona bedzie chciala w nim lezec, bo przez te kolki to sie nauczyla caly czas na rekach, jak sie u Was sprawdzil???

Madzik wydaje mi sie, ze mozesz zainwestowac - jak sie malej spodoba to bedziesz miala lzej a jak nie to zawsze mozna sprzedac:tak: my nasz lezaczek sprzedalismy i stracilismy tylko okolo40 zl wiec nie tak duzo:-)ja bym zaryzykowala a dla dziecka to tez atrakcja:tak:

Black kochana ja Ci wspolczuje.. w ogole dziwie sie, ze tak dluzo Cie trzymaja..:baffled::baffled:naprawde dla mnie to chore:wściekła/y:

Galarecia to sie ciesz, ze choc na na bal idziesz - nam sie nigdzie "wcisnac" nie udalo i 3 rok pod rzad zostajemyw domu:-:)no:

reklama
A ja musze sie pochwalic ze z mojej Alki to strong women - dzis jak babcia myla Jej raczki w lazience to Ona zlapala za kran i urwala :szok::-D:-D:-D

Umi hmmm to Ci powiem ze jestes bardzo podobna do tej dziewczyny co znalazlam :rofl2::-D

Madzik a to pewnie bedzie pierwsze szczepienie ? :-) poczatqi zawsze sa trudne:blink: daj znac jak Wam poszlo ;-)
a co d lezaczka to Ci nie poradze bo ja wogole nie mialam i jakos nie widze powodu zeby kupowac przy drugim dziecku - jak sie przyzwyczaii do bujania to ciagle bedzie chciala :sorry2:
no ale to juz wybor rodzicow :tak:;-)

Galareciu no to teraz Ci zazdroszcze sylwka :blink: ja tylko jeden jedyny raz bylam z P na sylwetrze a dokladniej to pod brama i spowrotem do domu jak skonczyli strzelac fajerwerki :rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2:
sukienke juz masz przygotowana ? :-)

Do góry