reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

No niby gładko niby gładko ale nie tak do końca ... :dry: wkurza mnie wszystko a Kuba jak dzieciak jest ... ciągle by się wygłupiał a ja faceta potrzebuje co mnie przytuli pomoże trochę romantyczny będzie a nie ten ciągle się wygłupia ... to słodkie było ale do czasu ... no i bez przesady ... zresztą jakaś taka wymęczona jestem ... :dry: i wściekła na wszystko ...

ASIOWO ty nie przesadzaj z tą starością !

UMI ty się ciesz że facet taki wyrozumiały na Twoje krągłości i że się ciesz ... a z tą nk to powiedz mu że nie jesteś na to gotowa i nie chcesz póki co i niech Cię nie denerwuje bo nie możesz się denerwować :-p

do dziewczyn które mają takie maluchy maleńkie jak ja :-p :
powiedzcie mi jaki macie plan dnia ? bo ja już próbowałam tyle i jakoś nic nie pasuje ... i tak w nocy mi się budzi na godzinę i mimo że nie płacze to jak ja wiem że ona nie śpi to ja też spać nie mogę :dry:

Kurde i zapomniałam co miałam jeszcze komu napisać ...

a i jeszcze co myślicie o takim leżaczku ?
http://www.allegro.pl/item497209967_lezaczek_chicco_doremi_wibracje_swiatla_wys12h.html

reklama
femme- ale powiem Ci że mam podobnie:angry: jak potrzebuję jakiegoś wsparcia, albo chcę żeby mi coś doradził to albo się kłóci albo robi z siebie debila..ale nie wiem jak Twój ale mój ma 19 lat i teraz dopiero widzę tą przepaść jaka jest między nami(mimo tego że jest w moim wieku):dry: a i leżaczek jest fajniutki przynajmniej mi się podoba;-) i nie jest drogi. aaa bym zapomniała Twoja córcia wygląda na bardzo pogodne dziecko i ma bardzo bystre spojrzenie:-)

BLACK- miejmy nadzieję, że coś się zaczyna dziać. ja tak naprawdę nie mam jeszcze spakowanej torby... trzymam kciuki :-)

BlackWizard dziekuje w imieniu Leny:tak::-) a co do skurczy to moze wejdz sobie do wanny, przejdz sie gdzies.. wtedy zobaczysz czy to to:tak::-)

Femme lezaczek super:tak:bardzo mi sie podoba.. ja juz ostatnio stwierdzilam, ze jak bede miala drugiego dzidziusia to tez kupuje lezaczek taki do 9 kg:tak: te do 18 kg niby tak chwala, ze dziecko w nim moze do 2r,ż, (nie wiem ktore:-p) u nas jak Lena miala te 8 miesiecy to takie wygibasy robila, ze zlozylismy lezaczek i sprzedalismy:tak:
a co do Twojego Kuby to pociesze Cie (albo zmartwie:-p) chyba wiekszosc facetow taka jest.. zobacz moj ma 24 lata a non stop zartuje, wyglupia sie itp. i mysle podobnie jak Ty kiedys to bylo super, ale koniec.. zawsze powtazam A skoncz juz i wydoroslej:tak::-)

EDIT: BlackWizard to na bank sie zaczyna:-)

POLA - no mój też 19 ... niedługo 20 :dry: ale tak jak mówisz mimo tego samego wieku przepaść ogromna ... ja z nim w ogóle poważnie pogadać nie mogę :dry: A i dziękuje za komplementy w imieniu Ninki :-)

BASIA - no nie pocieszyłaś mnie :-p pewnie mój też nigdy nie wydorośleje :-p a z tym leżaczkiem to też się zastanawiałam nad takim na dłużej ale rozwiałaś moje wątpliwości :-p

BLACK - hoho :-) ale zazdroszczę :-) szczerze powiedziawszy to z całej ciąży najmilej wspominam moment jak zaczęłam rodzić i i jak dostałam małą na brzuch :-)

Co do tematu facetów... mój w czerwcu skończy 24 a zachowuje sie jak dziecko... i swoim sie zając nie potrafi... żremy sie na dodatek od tygodnia codziennie, mleko mi zanika i nic nie pomaga, co chwile rycze, mały to czuje i też ciągle płacze, a raczej drze sie... eh, mam dość...

Black ja ci nie powiem jak to jest ze skurczami bo mi sie w nocy o 3 zaczęły jak leżałam już w szpitalu (tydzień po terminie) i stwierdziłam że to napewno nie to i spałam pomiędzy (byłu co ok 15min) i naprawde ich nie pamiętam... co do położenia dzidzi na brzuch to też nie pamiętam bo praktycznie nie spałam od 48godzin (ten sen między skurczami to nie był odpoczynek) i 13godzin porodu też swoje zrobiło...

Net dzieki że napisałaś...

Femka ja planu w zasadzie nie mam, amały mi chodzi spać między 23-24 ale śpimy do 10 a ja zawsze wolałam sie położyć później i dłużej pospać :-)

Mały woła... teraz już do 23 nie pośpi pewnie...

no moja mala tez bedzie teraz baraszkowac do 24.....:) bedzie ogladac ze mna gotowe na wszytsko:p

femme wiesz cos wiecej o tym dodatku swiatecznymna swieta??kto go dostaje?

A to widzę że nie tylko moja tak późno chodzi spać :-p

KASKA - ja nie wiem dokładnie jak to jest wiem tylko to co wcześniej pisałam ... ale na pewno nie może być dochodów więcej niż 500zł na głowę. jak nie masz takich dochodów to idź do MOPSU i Ci muszą coś przyznać a ile to zależy od ogólnej Twojej sytuacji

...czy któraś z was lubi Historie ?

reklama
Do góry