reklama
Ania welony(rosnie bydlak wielki tak do 15cm chyba) do 60l???? przeciez te rybki ci skarlowacieja i pozdychaja predzej czy pozniej, kto ci obsade doradzal?? Bo jeden welon musi miec conajmniej 112l akwa zeby sie rozwinol w miare normalnie;P Ja mam stadko rozbor klinowych (7rybek osiagaja 4cm), kiryski spizowe(5rybek do 3cm) i 5 kardynalkow chinskich(2-3cm) no i moj blad bo zbrojnika kupilam (15-20cm) a ja mam malenkie akwa i pewnie mi skarlowacieje....
A co do szczeniakow pewnie jednego sobie zostawimy bo Alis jest agresywna dla obcych wiec moze jej potomek tez bedzie, to jej pierwszy miot i ostatni bedzie bo trzeba wykastrowac teraz)) Peja ma to juz dawno za soba;P
A
ania_zywa
Gość
Ania welony(rosnie bydlak wielki tak do 15cm chyba) do 60l???? przeciez te rybki ci skarlowacieja i pozdychaja predzej czy pozniej, kto ci obsade doradzal?? Bo jeden welon musi miec conajmniej 112l akwa zeby sie rozwinol w miare normalnie;P
Wiesz, ja się nie znam, mam akwarium od grudnia, ale moja koleżanka ma jednego welona w słoiku, 5litrowym, i żyje jej już rok. Nie ma filtra, ale wymienia mu wodę codziennie, także napewno nie ma 112litrów. Ja mam welony, skalary, mieczyki, gupiki i glonojady, i żyją.
Anula, bo ja jak nie w pracy to na spacerze z Hanią, ale już jestem i pędzę na GG do Ciebie.
Masakra z rybek ktore wymienilas tylko gupika sa dobre do tego litrazu)) A mozesz wstawic fotke swojego akwa?? I jakie masz oswietlenie?? Co do koli to do niej nadaja sie tylko slimaki.... wejdz na jakas strone o akwarystyce tylko sie nie przyznawaj do obsady bo Cie kochana zlinczuja)) Ja cala moja obsade zmienilam jak trosze poczytalam bo mi sie szkoda rybek zrobilo, a skalary sa piekne tylko ze do akwa 200l conajmniej o wysokosci zbiornika 50cm. Moj tata kocha skalary ale czekamy na wieksze akwa zeby moc je kupic bo rosna do 18cm wysokosci i 14-16cm szerokosci)) Moj wujek mnie zarazil i rybki musowa beda w moim domku))
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
co do welonow, to kiedys jak mialam akwarium to wzielam sobie welonki od kolesia co trzymal je w 25 litrowym akwarium, a bylo ich z 5 sztuk, niestety szybko mi zdechly bo byly chore, jakies tekie dziwnie narosla mialy, kurcze jak tak zwierzeta meczyc
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Ona mika kupilas cos ladnego??? bo ja mam 2 wesela we wrzesniu i zastanawiam sie co kupic na brzuszek, z tego co ogladalam w necie to zbytnio nie ma nic specjalniego na takie okazje, zedby bylo dobre w pasie
Bo skarlowacialy i z tad te narosle, no i mogly miec jakigos syfa bo nie przeszly kwarantanny, skoro mowisz ze w takim maluchu je trzymal..... Sorry ze tak sie rospisalam na ten temat i ze moze jest to dla niektorych uciazliwe ale ja nysle ze trzymanie rybek w tak malych zbiornikach to zbrodnia taka sama jaj znecanie sie nad psami itp
A
ania_zywa
Gość
Snoopy, nie będę się spierać, bo jak mówiłam akwaryta nie jestem, ale mój tata jak żył to całymi latami mieliśmy ryby, w akwarium takiej samej wielkości jak teraz mam. I były takie same ryby, skalary, welony itp, wiadomo że nie mam ich 50, tylko znacznie mniej. Mój tata bardzo dobrze znał się na temacie, ryby nam nie zdychały, mój wuja jest akwarystą i nie uważa, że popełniam zbrodnię na moich rybkach. Także może jednak nie masz racji do końca. Rad udzielał mi facet w zoologicznym, bardzo dobry znawca, i ja mu ufam.
A poza tym witam świątecznie. Ja dziś się wybieram z Hania na działkę na grilla, nasz pierwszy w tym roku:-). A że wczoraj kupiłam pół świniaka to świeżutką karkóweczkę wrzucę na ruszt.
Miłego długiego weekendu, ja jutro na 12 godzin do pracy, więc mój za długi nie jest.
A poza tym witam świątecznie. Ja dziś się wybieram z Hania na działkę na grilla, nasz pierwszy w tym roku:-). A że wczoraj kupiłam pół świniaka to świeżutką karkóweczkę wrzucę na ruszt.
Miłego długiego weekendu, ja jutro na 12 godzin do pracy, więc mój za długi nie jest.
reklama
Marika30708
Fan(ka)
Witam!
Wpadłam na chwilkę, mamy teraz bieganinę, ale rozumiecie pewnie.
Snoopy Ania Żywa ja też kiedyś próbowałam hodować rybki ale mi padły i tak zakończyła sie moja akwarystyka mam tylko niektóre urządzenia. Teraz mam kicie
Madzik kupiłam 2 sukienki i w jednej która ładniej się układa na brzuszku pójdę, było ciężko nie powiem, ale w końcu znalazłam. Jedną sukienkę mam w rozm 42, a zawsze 36 nosiłam, a na brzuszek trzeba większą niestety
Netgirl mnie też te posty zdenerwował trochę, ale nie bierzmy do głowy, ja staram sie na forum nigdy nie krytykować, bo jak to ktoś napisałam służy do tego żeby sobie pogawędzić i miło spędzić czas, a nie wysłuchiwać zarozumiałych opinii.
A co do książek o pielęgnacji dziecka to się nie zgadzam ze jak ich sie nie przeczyta to będzie się tyłek maluszkowi odparzać itp. Dla mnie cenniejsze są rady doświadczonych mam i lekarzy a nie sucha teoria.
Ps nie wiem czy będę miała czas wpaść tu, postaram się jak najszybciej, pozdrówka papa
Wpadłam na chwilkę, mamy teraz bieganinę, ale rozumiecie pewnie.
Snoopy Ania Żywa ja też kiedyś próbowałam hodować rybki ale mi padły i tak zakończyła sie moja akwarystyka mam tylko niektóre urządzenia. Teraz mam kicie
Madzik kupiłam 2 sukienki i w jednej która ładniej się układa na brzuszku pójdę, było ciężko nie powiem, ale w końcu znalazłam. Jedną sukienkę mam w rozm 42, a zawsze 36 nosiłam, a na brzuszek trzeba większą niestety
Netgirl mnie też te posty zdenerwował trochę, ale nie bierzmy do głowy, ja staram sie na forum nigdy nie krytykować, bo jak to ktoś napisałam służy do tego żeby sobie pogawędzić i miło spędzić czas, a nie wysłuchiwać zarozumiałych opinii.
A co do książek o pielęgnacji dziecka to się nie zgadzam ze jak ich sie nie przeczyta to będzie się tyłek maluszkowi odparzać itp. Dla mnie cenniejsze są rady doświadczonych mam i lekarzy a nie sucha teoria.
Ps nie wiem czy będę miała czas wpaść tu, postaram się jak najszybciej, pozdrówka papa