reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młoda mama

Dzień dobry. Jestem na tym portalu nowa. Mam 22 lata i jestem w 3 miesiącu ciąży. Odkąd dowiedzialam się, że będę mama. Wciąż nawiedzają mnie myśli, że nie poradzę sobie z nową rzeczywistością. Czy was też "nawiedzają " takie myśli? Jak sobie z nimi radzicie ?

reklama
Ja mam w tym roku 36 a miewam chwile że się nad tym zastanawiam 😄
A potem przypominam sobie kuzynkę która urodziła pół roku temu i dopiero co 20 skończyła. I radzi sobie rewelacyjnie.
Także życie, tylko życie pokaże nam co i jak i czy damy radę.
Jak nie my to kto 😉😊👍

Hej. To całkiem normalne. Ja jak zaszłam w ciążę miałam to samo choć była to planowana i przemyślana ciąża. Moje życie zmieniło się całkowicie. Ciąża i dziecko mnie również zmieniło. Inaczej już patrzę na świat. Powiem tak okres do dwóch lat był najpiękniejszym i najgorszym etapem w moim życiu. Czeka na Ciebie wiele decyzji typu które mleko podać, jakie szczepionki wybrać, co robić podczas choroby, jechać do lekarza czy nie jechać. Oczywiście każdy człowiek jest inny i inaczej przystosowuje się do nowej rzeczywistości. Generalnie nigdy nie żałowałam decyzji o założeniu rodziny nawet jak było ciężko. Często wracam do lat kiedy jej nie było do tej beztroski ale kiedy kładę się obok niej wieczorem i patrzę na jej słodka buzię to jestem szczęśliwa 😊 gdzie nigdy jakoś specjalnie nie pałałam miłością do dzieci. Poradzisz sobie . Wszystko jest kwestią organizacji. Nie wiem czy masz partnera i czy będzie Cię wspierał ale to też jest ważne. Twój strach jest naturalny. Ja ponadto kompletnie nie wiedziałam nic o dzieciach ale dużo czytałam, analizowałam i starałam się dokonywać jak najlepszych wyborów. Podsumowując - większość kobiet na świecie jest było i będzie na Twoim miejscu i jakoś dają radę to Ty też dasz 😉

Dzień dobry. Jestem na tym portalu nowa. Mam 22 lata i jestem w 3 miesiącu ciąży. Odkąd dowiedzialam się, że będę mama. Wciąż nawiedzają mnie myśli, że nie poradzę sobie z nową rzeczywistością. Czy was też "nawiedzają " takie myśli? Jak sobie z nimi radzicie ?
Ja miałam 24lata jak zaszłam w ciąże ja bardzo się cieszyłam bo staraliśmy się o dziecko 🙂ja dałam sobie radę a byłam we wszystkim zielona dużo czytałam też 🙂

Ja mam 33 lata.
3 poronienia za mną teraz jestem w 4 ciąży i mam czasem takie myśli że chyba sobie nie poradzę.
Myślę że to jest normalne zachowanie człowiek się boi to nowy stan i chce jak najlepiej dla tego małego człowieczka ❤

Hej. To całkiem normalne. Ja jak zaszłam w ciążę miałam to samo choć była to planowana i przemyślana ciąża. Moje życie zmieniło się całkowicie. Ciąża i dziecko mnie również zmieniło. Inaczej już patrzę na świat. Powiem tak okres do dwóch lat był najpiękniejszym i najgorszym etapem w moim życiu. Czeka na Ciebie wiele decyzji typu które mleko podać, jakie szczepionki wybrać, co robić podczas choroby, jechać do lekarza czy nie jechać. Oczywiście każdy człowiek jest inny i inaczej przystosowuje się do nowej rzeczywistości. Generalnie nigdy nie żałowałam decyzji o założeniu rodziny nawet jak było ciężko. Często wracam do lat kiedy jej nie było do tej beztroski ale kiedy kładę się obok niej wieczorem i patrzę na jej słodka buzię to jestem szczęśliwa 😊 gdzie nigdy jakoś specjalnie nie pałałam miłością do dzieci. Poradzisz sobie . Wszystko jest kwestią organizacji. Nie wiem czy masz partnera i czy będzie Cię wspierał ale to też jest ważne. Twój strach jest naturalny. Ja ponadto kompletnie nie wiedziałam nic o dzieciach ale dużo czytałam, analizowałam i starałam się dokonywać jak najlepszych wyborów. Podsumowując - większość kobiet na świecie jest było i będzie na Twoim miejscu i jakoś dają radę to Ty też dasz 😉
Dziękuję bardzo za odpowiedź 💗

Hej, ja też w tym roku kończę 22 lata i jestem w 4 miesiącu ciąży ;) Też czasami nawiedzają mnie takie myśli, co będzie po porodzie, czy dam sobie z tym wszystkim radę 🙈 Chciałabym też nie zapomnieć o sobie w tym wszystkim i boję się, że narzucę na siebie zbyt dużą presję. Mam nadzieje jednak, że dobrze sobie poradzę i nie zawiodę 😁💪 Masz wsparcie ze strony rodziny i partnera?

Ja mam 34 lata, ciaza bardzo wyczekana. Rodzę pod koniec lipca a też już powoli zaczynam się obawiać, porodu i tego jak dam sobie radę z taką kruszyną

reklama
Ojejku wspomniałam jak moja mama pierwsze dziecko urodziła w wieku 17l, a zrobiła to w ogóle w wieku 16lat, to coś nie normalnego,, to nazywam młoda mama😃 aż włosy zjeżyły mi się na głowie, niewiem jakie myśli miała, ale poradziła, choć przyznaje się często że sama była dzieckiem

reklama
Do góry