reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko uht

reklama
Rozwiązanie
Tak źle napisałam napój . Używam różnego migdałowe kokosowe sojowe. I wszystkie są ok. Choć mi kokosowe najmniej smakuje a pije tylko do kawy. U nas nie tylko krócej infekcje trwają o ile jak narazie się totalnie skończyły od maja starszak nie pije mleka krowiego i zawsze o tej porze roku już miał zapalenie oskrzeli sterydy itd. A teraz totalny szok śmiga do przedszkola od września i 100% frekwencji
Przy rozszerzaniu diety od początku można już używać mleka do przygotowania posiłków, nie można za to podawać go jako posiłku zamiast piersi/mm. Po roku może się napić ale jak wyżej, nie za dużo. Trzeba też pamiętać, że nabiał, jogurty, ser żółty wlicza się do mlecznej porcji w diecie.

reklama
Hej! A ja za to nie podaje dzieciakom mleka krowiego tylko roślinne. Moje dzieciaki bardzo dużo chorowały katar zapalenie płuc i kiedyś lekarz mi powiedział zeby odstawić mleko krowie poprostu zamienic. Ponoć mleko krowie "zasluzowuje " organizm. No i powiem Wam ze naprawdę skończyło się chorowanie.

Hej! A ja za to nie podaje dzieciakom mleka krowiego tylko roślinne. Moje dzieciaki bardzo dużo chorowały katar zapalenie płuc i kiedyś lekarz mi powiedział zeby odstawić mleko krowie poprostu zamienic. Ponoć mleko krowie "zasluzowuje " organizm. No i powiem Wam ze naprawdę skończyło się chorowanie.
Hmm a ja czytałam natomiast że roślinne nie jest najlepsze dla dzieci... jak ze wszystkim "różne szkoły" :-)
Myślę natomiast że jeśli dziecko nie ma alergii na MK to nie powinno szkodzić ( podawane w rozsądnych ilościach)

Roślinne to jednak napój, nie mleko. Inny skład. Do tego każde jest inne ;) Ryżowego nie polecają dla dzieci. Jako dodatek taki napój jest ok.
A z tym krowim to fakt. Jeśli odstawiamy przy infekcjach to krócej trwają ;)

Tak źle napisałam napój . Używam różnego migdałowe kokosowe sojowe. I wszystkie są ok. Choć mi kokosowe najmniej smakuje a pije tylko do kawy. U nas nie tylko krócej infekcje trwają o ile jak narazie się totalnie skończyły od maja starszak nie pije mleka krowiego i zawsze o tej porze roku już miał zapalenie oskrzeli sterydy itd. A teraz totalny szok śmiga do przedszkola od września i 100% frekwencji

Rozwiązanie
Do góry