reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Super :) Paweł najwiecej je na stojaka :d SToji przy stole i je :) jak naje sie odchodzi na chwile pobawi sie wraca po jedzenie i znow zmyka puki zje z buzi :)

hehe Oli tez tak robi, albo chodzi z parowka po pokoju. odemnie tez podjada jak cos jem albo sam kradnie z talerza i wraca co chwilke po jeszcze ;-) ale sie ciesze!

Michas dzis (tez nie zapeszając) podjadl ziemniaków i marchewki z mojego talerza

Kilolku zobaczysz ze te nasze niejadki zaczna kiedys jesc ;-) a probowalas mu dawac cos podczas zabawy? ja sprobowalam na poczatku i karmilam go na dywanie gdy on sie bawil

U mnie Olinek też z tych niejedzacych innych rzeczy niż mleczko, więc takich dzieci jest sporo ;/
Wczoraj cąły dzien na mleku i kaszce z butli i jajo na miękko. Tylko ze ja nie mam za bardzo mu co dawac bo przetworow mlecznych nie daję mu. A tak wcinałby serek itd. Testuję jogurt ale zapomniam o nim czasami i je raz na dwa trzy dni ;/

no i mysle ze to mozesz dac Asi :)

No i dałam. Wsuwała aż uszy się trzęsły.

Nie chce zapeszać ale Oli od kilku dni robi WIELKIE postepy co do jedzenia.
Coraz wiecej probuje i zjada. Z obiadkami jeszcze nie jest najlepiej ale dojdziemy do wszystkiego ;-)

A wiec na dzien dzisiejszy: kolo 6/7 rano mleczko. kolo 9 kaszka na gesto kolo 12 musy owocowe dzis o 15 zjadl obiadek makaron gwiazdeczki z serem i sosem pomidorowym (sloiczek) kolo 17:30 zje jogurta i pewnie poskubie nasz obiad no i na dobranoc butla ;-)
Jezeli nie zje obiadku bo mu nie smakuje dostaje butle w zamian. Ciesze sie bo ostatnio przez caly dzien byl na mleku :)

aaaaaa no i doszlam o co mu chodzi... wiec sprzedaje krzeselko do karmienia bo Oli definitywnie nie chce w nim siedziec, karmie go na kolanach zabawiajac go lub puszczam mu bajke w tv. Wiem wiem ze to nie jest dobre- dziecko powinno jesc w spokojnej atmosferze ale na razie to jedyny sposob na zachecenie go do jedzenia ;-)

Gratuluję!!!

Super :) Paweł najwiecej je na stojaka :d SToji przy stole i je :) jak naje sie odchodzi na chwile pobawi sie wraca po jedzenie i znow zmyka puki zje z buzi :)

Taaa...skąd ja to znam. W krzesełku od razu wstaje - nawet z pasów się wykręca. Więc puszczam ją po pokoju i albo sama ze stolika bierze albo do mnie podchodzi i woła "am", dostaje, idzie dalej, za chwilę wraca i "am" :D

Michas dzis (tez nie zapeszając) podjadl ziemniaków i marchewki z mojego talerza

Super!

Asia dostała wczoraj pierwszego paluszka. Trochę się bałam ale w końcu ma te 4 zęby. No i wsuwała aż miło :D

Mojej tez daje czasami paluszki, uwielbia je. Ja za to sie strasznie boje ze odgryzie za dużo

A mój toleruje do rączki tylko chrupki kukurydziane... biszkopt, chlebek fuj. No chyba ze to tymczasowo bo zas daje o sobie znac górna lewa jedynka - dzisiaj je juz po połowie ewentualnie 2/3 porcji. Na paluszki ma za mało zębów ;)

Ostatnia edycja:
A mój toleruje do rączki tylko chrupki kukurydziane... biszkopt, chlebek fuj. No chyba ze to tymczasowo bo zas daje o sobie znac górna lewa jedynka - dzisiaj je juz po połowie ewentualnie 2/3 porcji. Na paluszki ma za mało zębów ;)[/QUOTE]

Myśle ze brak zebów w niczym nie przeszkadza. Dziasła sa bardzo silne ;-) Poza tym moja je raczej własnie dziasłami po boku niz przednimi zebami-chociaż pewna nie jestem-musze jutro podejrzeć dokładnie ;-)

reklama
Ledwo co sie pochwalilam ze maly zaczal ladnie jesc a znowu jestesmy w tym samym punkcie co wczesniej.
dodatkowo maly nie toleruje kaszki :/ zostalo same mleko i dziubanie do naszego jedzenia.

Tak wiec od dzis zaczelam metode BLW. Na sniadanie zrobilam mu kanapeczki z maselkiem, do tego dalam mu zolty ser, szynke i kawalek pomidora. zjadl troche chlebka, sprobowal wszystkiego ale nie bardzo mu podchodzilo, godzine pozniej dalam mleko i zasnal na drzemke. na drugie sniadanko pokroje mu owoce, moze cos sam sprobuje a jak nie to znowu dostanie mleczko. na obiadek dostanie to co my tyle ze na swoim talerzyku i jak nie zje duzo to znowu mlekiem doje. zobaczymy jak nam pojdzie... wykancza mnie juz to jego jedzenie :-(

Do góry