reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Czytałam ze jajo na miękko mozna dawać malenstwu od 11 msc czy po roczku, musiałabym sparwdzić ale mnie do kąpieli wołają ;D
Moja mama powiedziała mi ze jajko na miękko jest lepsze dla brzuszka niż na twardo. I zaczęłam dawać najpierw żółteczko, a potem troszkę białka. Nic się nie dzieje chociaż my na Pepti a bardzo smakuje, myslalam ze tego nie przełknie ale posmakowało ;D z czego się bardzi cieszę bo my prawie nic oprócz mleka i kaszek nie jemy, wszystko z buzi wyjmujemy ;D
Teraz daję co drugi dzien lub co trzeci.

Moja też lubi jajka..teściowa jej w rosołku rozbełtowuje jajko, jeszcze jakiś czas temu same żółtko, teraz już całe jajko - tylko nie powiem Wam, jaki potem jest pampers z "wkładką" - masakra!!:-) I upomina się mała, jak jemy jajecznicę - też jej daję troszkę..

Moja też lubi jajka..teściowa jej w rosołku rozbełtowuje jajko, jeszcze jakiś czas temu same żółtko, teraz już całe jajko - tylko nie powiem Wam, jaki potem jest pampers z "wkładką" - masakra!!:-) I upomina się mała, jak jemy jajecznicę - też jej daję troszkę..
ja dla Pawełka robei czasem z 1 jajeczka czasem z 2 na maselku podsmazam troche :) zajada sie mmmmm i chlebkiem z masełkiem zagryza mmmmm :) najlepsze sniadanie ;-)

To fakt - smakuje i nam i jej, hihi..z tym, że to śniadanko zarezerwowane na weekend, bo w tygodniu ja wchodzę do pracy o 5.30, a mała jeszcze śpi - a potem teściowa robi jej kaszkę mleczno-ryżową na gęsto lub..owsiankę:)

No dobra, Kasia. A jak chcę zrobić zupę z klopsikami? Dałabyś to dziecku? Skład jest taki mielone (może być nawet z indyka), marchew, ziemniaki, woda :D , śmietana , no i wiadomo barszcz biały lub żur z paczki :D

Tak bym chciała żeby jadła to co my, problem byłby z głowy :D

No dobra, Kasia. A jak chcę zrobić zupę z klopsikami? Dałabyś to dziecku? Skład jest taki mielone (może być nawet z indyka), marchew, ziemniaki, woda :D , śmietana , no i wiadomo barszcz biały lub żur z paczki :D

Tak bym chciała żeby jadła to co my, problem byłby z głowy :D
tak dałabym :d a czemu z paczki ejszcze dajesz zupe ??? ja robilam nie raz paweł lubi bo ma zupe i miesko moja siostra tez robi pyszna zupe z klopsikami ...

reklama
ja to robie tak jak zupe i przyprawiam przyprawami "naturalnymi" tzn nie kostka itp ... i nam taki smak jest ok czasem jak jest "lekka" to w talerzu lekko magi daje sobie ... ale w sumie tak pomyslalam ze jak na gar dasz ta zupe toz nic sie nie stanie ... wiec mysle ze moze byc ok ... co do kluseczek to ja robie malutkie kulki <mam lyzke do lodow taka mala> i optaczam w mace i na gotujacy sie wywar wrzucam na koniec zazwyczaj zageszczam ciut maka smietana i wywarem ... z warzyw daje marchew ziemniak i pietruszka podstawa ostatnio wrzucilam tez cala cebule na koniec wyjełam w całosci ją ... nie wiem czy takiej odpowiedzi chcialas hahahahaha :D ja to osttanio mało kumata jestem :d a pisze tak ze pozniej siebie nie rozumiem ;d

Do góry