reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Dziewczyny ... co dajecie pic dzieciom ???? ja do tej pory granulowana ale chce odejsc od niej ... wiec zostaja mi sokczki typu bobovita i gerber? a co z sokami 100% ? albo np Tarczyn ? nie mowie o Kubusiu bo nie chce dawać mu marchwi ...

Kasiula ja kupuje malej soczki w kartoniku 100%(podobno) i czasami kubusia(bardzo rzadko). Moja wogóle malo pije, mleko 3x200ml i soczek, moze kilka łyków herbatki granulowanej, wody nie chce, . Ile dzieci powinny pic?

edit: sa kubucie bez marchwi-np bananowe, kiwi

mój to jedzie na soczkach gerbera, bobofruta itp. Granulowane herbatki tez ale minimalnie sypie na cała butelke wody. Mój moim zdaniem pije duzo okolo 300-500 ml dziennie. 22-go listopada dopiero idziemy na kontrole do naszej alergolog to poruszymy temat bardziej doroślejszych soków czy napojów....

Kasiula ja kupuje malej soczki w kartoniku 100%(podobno) i czasami kubusia(bardzo rzadko). Moja wogóle malo pije, mleko 3x200ml i soczek, moze kilka łyków herbatki granulowanej, wody nie chce, . Ile dzieci powinny pic?

edit: sa kubucie bez marchwi-np bananowe, kiwi
w kubusiach jest sporo konserwantów.
Najlepiej samą wodę dawać, a jeśli nie chce to już lepiej sok 100% (żadnych nektarów) rozcieńczyć z wodą. JA daje 20 ml soku i 100 ml wody. Olaf wypija mi ok. 500-600 ml wody z soczkiem dziennie, ale on zawsze sporo pił!

Mój tak ok 150ml pije i nie kupuje mu granulowanego tylko soki z gerbera , bobfruta bobovity,zawsze to jakies urozmaicenie. Raz sok morelowy , bananowy czy jabłko z mętą :)

klaudzia a na obiad to próbowalas dawac to co ty z twojego talerzA? z mojego skromnego doswiadczenia wiem ze najlepsze to co u mamy nawet jak dziecko ma to samo na swoim talerzu :)

taaa... daje daje i wtedy je ale doslownie 2 lyzeczki. no nic probujemy dalej. Raz lepiej raz gorzej ale chyba do przodu ;-)

co do picia to moj tez wypija spore ilosci no i tylko herbatka. Wody nie chce za bardzo. Czasami probuje go oszukac ale nie zawsze sie daje.
Chcialabym tez przejsc na jakies soczki, tylko ze angole nie robia takich jak bobofruty itp. a w PL sklepie 1 taki soczek kosztuje ponad funta... a mialby go na raz :/

Dziewczyny ... co dajecie pic dzieciom ???? ja do tej pory granulowana ale chce odejsc od niej ... wiec zostaja mi sokczki typu bobovita i gerber? a co z sokami 100% ? albo np Tarczyn ? nie mowie o Kubusiu bo nie chce dawać mu marchwi ...

Ja daję soki Bobovity lub Gerbera albo (i coraz częściej) soczki w kartoniku LEON - one w swoim składzie nie mają konserwantów ani sztucznych barwników ani cukru.
Asia też dużo nie pije, ale cycka ma do dyspozycji. Lubi też wypić przy obiedzie.

Co do Kubusiów - wydają mi się za gęste i nie sądzę by zaspokoiły pragnienie. W tych sokach dużych kartonowych 100% ponoć dużo cukru.

reklama
dziewczyny, czy pomidorowka z pomidorow swiezych, puszkowanych i koncentratu moglo spowodowac biegunke? zrobilam dla siebie, ale mala sie przypaletala i tak ladnie mi jadla (bardzo rzadko je zupy)ze nie mialam serca jej zabrac. zjadla z 200ml, po kilku godz jeszcze 100, a potem 2 rzadsze kupy niz zwykle, a wieczorna juz podchodzila pod biegunke. niewiem, czy to od tego czy moze cos znalazla na ziemi i zezarla. skoro tak ladnie jadla to robilabym ja czescie, ale troche sie boje...

Do góry