reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

mi health visitor mowila w 5-6 mies

edit: post z naszego forum. i gdzie tym matkom tak sie spieszy???? biedne sa niektore dzieci,ze maja takich durnych rodzicow...

"Mam takie pytanie: wiele dziewczyn z forum karmi swoje 3 miesięczne maluszki daniami ze słoiczków np. jabłuszkiem...

Czy podawanie w tym wieku takich posiłków może zaszkodzić dziecku? "

Z tego co pamiętam to tu by się znalazła też jakaś mama czy kilka mam które też rozpoczęły rozszerzanie diety od rozpoczęcia 4 m.ż....
Ja zaczęłam jak Asia miała 5,5 m.ż a i tak robię sobie wyrzuty że mogłam poczekać z pół miesiąca :D

reklama
może ktoś już zadał takie pytanie ale ciężko będzie mi go odgruzować
więc go zadam
czy dajecie swoim dzieciom Danonki?

Mój je zwykłe jogurty naturalne Danona oraz serdki Danio i Bieluch. O ile kojarze danonki sa w takich kubeczkach jak monte hm? jesli tak to dla mojego pochłaniacza to zdecydowanie za mało - zjadł by cały 4-pak na raz, on to musi miec porcje jak dla dorosłego, taki przepadzity za serkami :szok::-D

Mój je zwykłe jogurty naturalne Danona oraz serdki Danio i Bieluch. O ile kojarze danonki sa w takich kubeczkach jak monte hm? jesli tak to dla mojego pochłaniacza to zdecydowanie za mało - zjadł by cały 4-pak na raz, on to musi miec porcje jak dla dorosłego, taki przepadzity za serkami :szok::-D
u mnie to samo :D tzn z ta porcja bez sensu kupować te małe :)
żeby zwykły jogurt zapełnił choc troche Pawełka do jogurtu musze dodać z 4 biszkopty :) :)

u mnie to samo :D tzn z ta porcja bez sensu kupować te małe :)
żeby zwykły jogurt zapełnił choc troche Pawełka do jogurtu musze dodać z 4 biszkopty :) :)

hahaha to Ci powiem ze mój zjada powiedzmy serek danio waniliowy wymieszany z kleikiem ryzowym ( na wodzie 120 ml taki kit stojący) + rozkruszony biszkopt do smaku. wychodzi cała salaterka.

bieluch cały + 2/3 słoiczka owoców + 90 ml stojącego kleiku. = cała salaterka, a wpiernicza jakby tydzien nie jadł, dzisiaj mu brakło SZOK.

hahaha to Ci powiem ze mój zjada powiedzmy serek danio waniliowy wymieszany z kleikiem ryzowym ( na wodzie 120 ml taki kit stojący) + rozkruszony biszkopt do smaku. wychodzi cała salaterka.

bieluch cały + 2/3 słoiczka owoców + 90 ml stojącego kleiku. = cała salaterka, a wpiernicza jakby tydzien nie jadł, dzisiaj mu brakło SZOK.
to niezłe głodomorki macie :)
mój ledwo zje takiego małego Danonka ale ja się nie przejmuję bo nie wygląda na zamorzonego

reklama
to niezłe głodomorki macie :)
mój ledwo zje takiego małego Danonka ale ja się nie przejmuję bo nie wygląda na zamorzonego

No pewnie, zje tyle ile chce. Ja czasem mysle ze mój to przesadza. Potrafi zjesc 400 ml zupy na miesnym wywarze. Masakra..... Młody ogólnie jest ciężki i ma w choinke siły.....jezdzi stołem kuchennym jedna reka :confused2: ale po nim i po wadze specjalnie tego nie widac. Jest rozbrykany i szybki jak torpeda, wszystko wylata.

Nawet szanowny teściu sam od siebie stwierdził ze mlody ma siłe w łapie. Mówi: ''bedzie bokserem" hahaha chciałby.... bo tesciu były bokser

Ostatnia edycja:
Do góry