Twój Kuba nie je dużo... Moja panienka je więcej! Npspróbuję :-)! Zobaczymy... Może on faktycznie ściemnia bo lubi te herbatki :-/...
A tak poza tym to on mi strasznie słabo je... Nie martwi mnie to szczególnie, bo i tak jest poza siatką centylową... Ale wszyscy ciągle podejrzewają mnie o tuczenie, a on raczej jest niejadkiem :-O!!!
Chyba że się mylę:
-rano je 210 ml mleka
-ok. 9 jemy deserek tzn: jabłuszko z bananem albo banan z twarożkiem albo jakaś kaszka z owocami
-ok. 13-14 mleko
-ok. 17 zupka/obiadek, ale kuba nie cierpi na słowo, więc zwykle więcej niż 100g nie zjada, a często zdarza się że tylko pare łyżeczek
-ok. 19 mleko
To dużo???
Od przyszłego tygodnia planuję zrezygnować z 1 mleka na rzecz owoców lub kaszki...
6.30 - 240 mleka z kleikiem
9.00 - serek/jogurt/płatki kukurydziane na mleku
11.00 - owoc
13 - 14 - obiad
17 - podwieczorek - owoc, chrupki, jakaś kasza/ryż czy coś na wodzie z owocem albo jogurt - zależy od dnia
19-20 - kolacja 240 ml mleka z kleikiem lub 250 ml kaszy manny na wodzie
Tylko błagam - nie prawcie mi morałów o tym, że dziecku daję produkty z mleka krowiego - wiem, że może i nie jest uczulona. Sama pediatra zaproponowała wprowadzić powoli i mówiła że po 7 miesiącu można powolutku wprowadzać mleko dla dzieci, które nie mają problemów zdrowotnych (czyt alergii pokarmowych ani uczuleń itp).