reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

spróbuję :-)! Zobaczymy... Może on faktycznie ściemnia bo lubi te herbatki :-/...
A tak poza tym to on mi strasznie słabo je... Nie martwi mnie to szczególnie, bo i tak jest poza siatką centylową... Ale wszyscy ciągle podejrzewają mnie o tuczenie, a on raczej jest niejadkiem :-O!!!
Chyba że się mylę:
-rano je 210 ml mleka
-ok. 9 jemy deserek tzn: jabłuszko z bananem albo banan z twarożkiem albo jakaś kaszka z owocami
-ok. 13-14 mleko
-ok. 17 zupka/obiadek, ale kuba nie cierpi na słowo, więc zwykle więcej niż 100g nie zjada, a często zdarza się że tylko pare łyżeczek
-ok. 19 mleko
To dużo???
Od przyszłego tygodnia planuję zrezygnować z 1 mleka na rzecz owoców lub kaszki...
mamulica
Sprawdz tarczyce - to badania krwi. Sonia miala podwyzszony jeden parametr i teraz mamy sprawdzic jeszcze raz jak bedziemy w pl

reklama
mamulica
Sprawdz tarczyce - to badania krwi. Sonia miala podwyzszony jeden parametr i teraz mamy sprawdzic jeszcze raz jak bedziemy w pl

jest ok , sprawdzane miał i parametry tarczycowe, i biochemię całą, cukier, cholesterol, enzymy wątrobowe, trójglicerydy itd.
Jak byliśmy na szczepieniu jakieś chyba 2 miesiące temu to pediatra kazała nam zrobić masę badań, bo była przerażona wagą Kuby... Ale wszystko wyszło książkowo...
A czemu, Mary? Uważasz też że malo je, czy dużo czy o to picie chodzi? Zamotałam się...

jest ok , sprawdzane miał i parametry tarczycowe, i biochemię całą, cukier, cholesterol, enzymy wątrobowe, trójglicerydy itd.
Jak byliśmy na szczepieniu jakieś chyba 2 miesiące temu to pediatra kazała nam zrobić masę badań, bo była przerażona wagą Kuby... Ale wszystko wyszło książkowo...
A czemu, Mary? Uważasz też że malo je, czy dużo czy o to picie chodzi? Zamotałam się...
Mało nie, raczej srednio normalnie biorac pod uwage wachania i fakt ze kazde dziecko inne. Tylko ze wlasnie w stosunku do tego co je bardzo duzo przybiera....
Swoja droga tak sobie mysle ze moze nie chce jesc bo ma brzuszek pelen picia, a to jednak słodkie itd....
Poniewaz Sonia tez tak duzo przybierala to wycofalam prawie do zera soki i herbatki slodzone. Pije glownie wode lub mega rozrzedzony sok

Mary, ale od 7 tygodni przybrał 200g. On ostatnio zdecydowanie idzie w długość, a przybiera mało :-)... Ma to również wymiar ekonomiczny: rzeczy, które miesiąc temu opinały się i były ledwo ledwo teraz znów są dobre :-D!!!

Mary, ale od 7 tygodni przybrał 200g. On ostatnio zdecydowanie idzie w długość, a przybiera mało :-)... Ma to również wymiar ekonomiczny: rzeczy, które miesiąc temu opinały się i były ledwo ledwo teraz znów są dobre :-D!!!
A widzisz, to zmienia postać rzeczy... Myślałam że cały czas tak przybiera...
Czyli taka uroda i juz :tak:

mamulica moja je podobnie do twojego. Średnio co 3 godziny. Mleka mało bo ok 130ml (karmie cycem ale jak dam butlle to więcej nie zje) na jedno karmienie. zupki i deserku tez 130.
A pije średnio ok 200ml dziennie herbatki (a raczej wody zabarwionej lekko herbatką) nic innego nie wypije z butli.
Więc ogólnie jedzenia ok 650ml dziennie + picie. czasami w nocy jeszcze raz ok 130 cyc)
do lekkich też nie należy bo już ok10 kg

cześć mamuśki
mam pewien dylemat. Kupiłam małej smoczki do butelek te trójprzepływowe z aventa (bo do tej pory pije herbatkę w 2) i ona za nic nie chce z nich pić, krztusi się itp. Czy wasze dzieci cyckowe też mają problem z większymi dziurkami. Bo ja już zaczęlam się zastanawiać że może problem tkwi w tym że ona przyzwyczajona do cyca że musi dobrze zassać żeby leciało a przez te duże dziurki samo leci. I teraz nie wiem podawać jej, mimo że się krztusi ?? boje się o zgryz. A z drugiej strony jak są upały i ona przez dwójkę wypija ok 300-400 ml przez dzień a przez ten nowy tylko 100ml.

Pewnie to nie tutaj ma być zapytanie ale doradźcie coś.

cześć mamuśki
mam pewien dylemat. Kupiłam małej smoczki do butelek te trójprzepływowe z aventa (bo do tej pory pije herbatkę w 2) i ona za nic nie chce z nich pić, krztusi się itp. Czy wasze dzieci cyckowe też mają problem z większymi dziurkami. Bo ja już zaczęlam się zastanawiać że może problem tkwi w tym że ona przyzwyczajona do cyca że musi dobrze zassać żeby leciało a przez te duże dziurki samo leci. I teraz nie wiem podawać jej, mimo że się krztusi ?? boje się o zgryz. A z drugiej strony jak są upały i ona przez dwójkę wypija ok 300-400 ml przez dzień a przez ten nowy tylko 100ml.

moge ci tylko doradzic ze sie przyzwyczai.

cześć mamuśki

a co dalejsz przez trojprzepływowy ?? same mleko bez zageszczania ???

reklama
Do góry