mamulica
Fanka BB :)
A to trzeba osobno???Czy nadal gotujecie mieso i warzywa osobno?
Ja gotuję razem!!!
A jaki jest sens osobno? Ale jestem niedoinformowana
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A to trzeba osobno???Czy nadal gotujecie mieso i warzywa osobno?
No niby za duzo białka sie wydziela i wszedzie w przepisach trąbią aby osobno gotowac. A ja chciałam juz z tego zrezygnować.A to trzeba osobno???
Ja gotuję razem!!!
A jaki jest sens osobno? Ale jestem niedoinformowana
a sloiczkowych obiadkow tez niw chce?Jestem załamana tym, że Kuba nie chce obiadów... Dziś zjadł jedną łyżeczkę zupy kalafiorowej i ani grama więcej. Nie wiem już jak go zachęcić...
Ile razy na dobę Wasze dzieci piją mleko? Ja czuję że rezygnacja z 1 mleka to nie będzie prosta sprawa :-(... Teraz pijemy 3 na dobę...
u nas cielecina mniammmmmm i to ugotowana przez mamusieNo niby za duzo białka sie wydziela i wszedzie w przepisach trąbią aby osobno gotowac. A ja chciałam juz z tego zrezygnować.
Planuje tez rozszerzyc miesko o cielęcine, jagnięcine i szynke wieprzową. Podobnie jak w słoiczkach po 6 czy 8 miesiącu. Któraś juz dawała?
a sloiczkowych obiadkow tez niw chce?
J)
No właśnie przede wszystkim słoiczków nie chce :-(. Ja dopiero teraz zaczęłam sama cokolwiek robić bo właśnie słoiczkowe było fuj wg Kuby...
Pocieszyłaś mnie z tym mlekiem :-)...
My pijemy 4x po ok 150 ml. Ja bym tez nie rezygnowała!Jestem załamana tym, że Kuba nie chce obiadów... Dziś zjadł jedną łyżeczkę zupy kalafiorowej i ani grama więcej. Nie wiem już jak go zachęcić...
Ile razy na dobę Wasze dzieci piją mleko? Ja czuję że rezygnacja z 1 mleka to nie będzie prosta sprawa :-(... Teraz pijemy 3 na dobę...
Jestem załamana tym, że Kuba nie chce obiadów... Dziś zjadł jedną łyżeczkę zupy kalafiorowej i ani grama więcej. Nie wiem już jak go zachęcić...
O cholera, a ja się zastanawiam czy nie szaleję z rozszerzaniem diety Mariki?? Szalona ta mamuśka musi byćMy sie rozczulamy nad mlekiem, kaszką i warzywkiem a patrzcie co znalazlam wetując neta:
"Witam moja Nadunia ma skończone 8miesięcy i je wszystko co jej dam tzn:wstaje o 6 rano około godz 7:30-8 daje jej 2kanapki z wędliną lub płatki kukurydziane na mleku(łaciate 2%) albo kaszka na tym mleku po posiłku zwykłą herbatę około 100ml miedzy 10-11 na deser mleczna kanapka lub petitki lubisie (mis)następnie soczek kubus leon lub witaminka bo gerbera nie lubi ewentualnie bobofrut następnie okolo godz 13zupa (jaka jest na obiad)np rosół z makaronem krupnik zacierke na mleku pomidorową z ryżem lub zurek z chlebem i 2 plasterki szynki i obowiązkowo mięso np z indyka póżniej danonek i chrupki kukurydziane i okolo 18-19 1-2 kanapki z szynką około 20-21 kłade niunie do spania i miedzy 2-4 w nocy flacha (mleko isomil2 z kaszka około 180ml)w dzien pije bardzo dużo soczków a z owoców to jabłko banan na wadze przybiera prawidłowo i dobrze sie rozwija nie jest grubaskiem jest bardzo ruchliwa i spostrzegawczą dziewczynką serdecznie pozdrawiam"
Myślałam że padne jak to przeczytałam