reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
:szok::szok::szok::szok: A to trzeba osobno???:szok::szok::zawstydzona/y:
Ja gotuję razem!!!
A jaki jest sens osobno? Ale jestem niedoinformowana:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
No niby za duzo białka sie wydziela i wszedzie w przepisach trąbią aby osobno gotowac. A ja chciałam juz z tego zrezygnować.

Planuje tez rozszerzyc miesko o cielęcine, jagnięcine i szynke wieprzową. Podobnie jak w słoiczkach po 6 czy 8 miesiącu. Któraś juz dawała?

Jestem załamana tym, że Kuba nie chce obiadów... Dziś zjadł jedną łyżeczkę zupy kalafiorowej i ani grama więcej. Nie wiem już jak go zachęcić...

Ile razy na dobę Wasze dzieci piją mleko? Ja czuję że rezygnacja z 1 mleka to nie będzie prosta sprawa :-(... Teraz pijemy 3 na dobę...
a sloiczkowych obiadkow tez niw chce?

Ja na twoim miejscu nie rezygnowalabym z mleczka, 3 razy po 210ml to dawka na doba wiec je ci w sam raz :-). Tym bardziej, ze nie je ci obiadkow to niech sie napije mleczka, bedzie mial mocne kosci ;-). Moj je 3 razy po 210ml i raz 125ml i nic mu nie zrobie jak to taki glodomor, obiad tez wcina i kaszke i owoce i chrupki, dzisiaj pierwsze biszkopciki, kanapeczki z pomdorkiem, jajeczkiem, pietki od chleba, herbatki, soczki itp...............
No niby za duzo białka sie wydziela i wszedzie w przepisach trąbią aby osobno gotowac. A ja chciałam juz z tego zrezygnować.

Planuje tez rozszerzyc miesko o cielęcine, jagnięcine i szynke wieprzową. Podobnie jak w słoiczkach po 6 czy 8 miesiącu. Któraś juz dawała?
u nas cielecina mniammmmmm i to ugotowana przez mamusie :tak:
do jagnieciny nie mam dostepu, szyneczke i wolowine wcina ze sloiczka, ja tam mysle ze juz mozna poszalec :-) (obserwujac nowe pokarmy)

No właśnie przede wszystkim słoiczków nie chce :-(. Ja dopiero teraz zaczęłam sama cokolwiek robić bo właśnie słoiczkowe było fuj wg Kuby...
Pocieszyłaś mnie z tym mlekiem :-)...

ciesze sie ze moglam pomoc, kiedys takiego samego posta pisalam mery i tez sie ucieszyla, że można dawac tyle mleka na dobe. Oczywiscie konsultowalam to z moja pediatra i na moim mleku tez jest taka dawka na dobe te 125 dodatkowe to tez nie zaszkodzi jesli maluch sie glodny w nocy przebudzi

u nas pierwszy raz jedzenie na raty przez caly dzien, idzie zabek u gory i maly nie wie sam co chce, na noc wypil mi 100ml mleka jestem w szokku jemu zawsze 210ml mało, mam plana za dwie godzinki dodac do butelki cieplego 30ml mleka i dac mu jeszcze te 130ml co by glodny sie nie obudzil w nocy

jesli chodzi o obiadki to poczytaj sobie watek papki i kanapki no i przespisy dla naszych pociech tam fajnie jest opisane jak i co z obiadkami

Jestem załamana tym, że Kuba nie chce obiadów... Dziś zjadł jedną łyżeczkę zupy kalafiorowej i ani grama więcej. Nie wiem już jak go zachęcić...

Ile razy na dobę Wasze dzieci piją mleko? Ja czuję że rezygnacja z 1 mleka to nie będzie prosta sprawa :-(... Teraz pijemy 3 na dobę...
My pijemy 4x po ok 150 ml. Ja bym tez nie rezygnowała!

mamu mamy te sama sytuacje..moj ignas nie chce jesc warzyw, zupek itd. jak zje to najwyzej 5 lyzeczek max:/ za to mleko to i owszem (dodaje kaszki i kleiku ryzowego) co 3h po 100ml wiec sama widzisz:/ owoce je, w sloiku i cale, daje mu tez bule to sobie ciumka, chrupka, i gotuje czasem cale warzywa to pomiele pomiele i wypluwa;/ coz, nic na sile, przyjdzie czas, narazie nic mu nie dolega, chlopak zdrowy jak ryba wiec sie nie martwie, widocznie ten typ tak ma;) za to chetnie je to co my! wiec mu daje ociupinke tego co akurat jemy: ziemniaczka, zupki naszej, kaszki itd.

Ja jak gotuje to mieso i warzywa osobno..
Co do pocia to mały oprocz mleka wypija ok300 ml płynów i nie da rady wiecej . Nie moge mu wlac na siłe..

My sie rozczulamy nad mlekiem, kaszką i warzywkiem a patrzcie co znalazlam wetując neta:

"Witam moja Nadunia ma skończone 8miesięcy i je wszystko co jej dam tzn:wstaje o 6 rano około godz 7:30-8 daje jej 2kanapki z wędliną lub płatki kukurydziane na mleku(łaciate 2%) albo kaszka na tym mleku po posiłku zwykłą herbatę około 100ml miedzy 10-11 na deser mleczna kanapka lub petitki lubisie (mis)następnie soczek kubus leon lub witaminka bo gerbera nie lubi ewentualnie bobofrut następnie okolo godz 13zupa (jaka jest na obiad)np rosół z makaronem krupnik zacierke na mleku pomidorową z ryżem lub zurek z chlebem i 2 plasterki szynki i obowiązkowo mięso np z indyka póżniej danonek i chrupki kukurydziane i okolo 18-19 1-2 kanapki z szynką około 20-21 kłade niunie do spania i miedzy 2-4 w nocy flacha (mleko isomil2 z kaszka około 180ml)w dzien pije bardzo dużo soczków a z owoców to jabłko banan na wadze przybiera prawidłowo i dobrze sie rozwija nie jest grubaskiem jest bardzo ruchliwa i spostrzegawczą dziewczynką serdecznie pozdrawiam"

Myślałam że padne jak to przeczytałam :szok::szok::szok:

reklama
My sie rozczulamy nad mlekiem, kaszką i warzywkiem a patrzcie co znalazlam wetując neta:

"Witam moja Nadunia ma skończone 8miesięcy i je wszystko co jej dam tzn:wstaje o 6 rano około godz 7:30-8 daje jej 2kanapki z wędliną lub płatki kukurydziane na mleku(łaciate 2%) albo kaszka na tym mleku po posiłku zwykłą herbatę około 100ml miedzy 10-11 na deser mleczna kanapka lub petitki lubisie (mis)następnie soczek kubus leon lub witaminka bo gerbera nie lubi ewentualnie bobofrut następnie okolo godz 13zupa (jaka jest na obiad)np rosół z makaronem krupnik zacierke na mleku pomidorową z ryżem lub zurek z chlebem i 2 plasterki szynki i obowiązkowo mięso np z indyka póżniej danonek i chrupki kukurydziane i okolo 18-19 1-2 kanapki z szynką około 20-21 kłade niunie do spania i miedzy 2-4 w nocy flacha (mleko isomil2 z kaszka około 180ml)w dzien pije bardzo dużo soczków a z owoców to jabłko banan na wadze przybiera prawidłowo i dobrze sie rozwija nie jest grubaskiem jest bardzo ruchliwa i spostrzegawczą dziewczynką serdecznie pozdrawiam"

Myślałam że padne jak to przeczytałam :szok::szok::szok:
O cholera, a ja się zastanawiam czy nie szaleję z rozszerzaniem diety Mariki?? Szalona ta mamuśka musi być

Do góry