D
dziunka24.
Gość
Marta ja to może wrażliwa nie jestem, ale się boję tam zajrzeć![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
blenderuj widocznie za duze kawały .... my zaczelismy dawAC WIeksze w postaci banana czy innych "miekkich" rzeczy ....Ja dziś zrobiłam zupkę buraczkową z mięskiem z indyczka, mięso zblenderowałam, warzywka podziabałam widelcem i wszystko 2 sekundy zblenderowałam, dodałam dość sporo wywaru z warzyw więc gęsta nie była. Dodam, ze Oliwierek od paru dni ma odruch gryzienia tzn. jak coś ma w buzi gęstszej konsystencji ćlamie, gryzie. Zupkę dawałam dawałam aż w końcu Synek mi się zakrztusił, czy dławił - sama nie wiem, coś mu tam albo za duże było, albo za szybko podałam, moze w przełyku za gęsto. Rany........ja umrę kiedyś przy tym, trwało to nie za długo, ale jaką on miał minę, łzy poszły, ja go w dół klepię po pleckach, do góry a on oczy w słup i kaszle........................ooo Boże..........trochę poprzełykał tak jak nie lubię bez oddechu, ale szybko go zagadałam czymś innym i przeszło. Tysiące myśli w jednej sekundzie. Tak więc muszę bardziej blenderować bo może jeszcze nie czas. Nigdy więcej........ ;(
Agrafka po pierwsze zmień lekarza skoro Twój beznadziejny;-)
po drugie - ogranicz cyca, wiecej stalych pokarmow. Ja robiłam tak że pierś nie jest jako posiłek a do dojedzenia czy popicia po jedzeniu. W dzień nie ma posiłków piersiowych, a jedynie kilkusekundowe ciumkanie aby sie napić. Czyli najpierw proponuje sniadanie w postaci załóżmy kaszki, a jak zdecydowanie odmawia to daję pierś. U Ciebie moze być ten problem ze ona opija sie mleka i juz nie ma miejsca na obiad. Odwroc kolejność jeśli tak jest jak mowię. U nas typowy posilek piersiowy jest wieczorem do spania i nad ranem ok 6-tej chyba - nie jarzę czasem;-) a w dzien to jak marudzi a wiem ze nie chce jej sie pic badz jesc to przytulam, pochodzę, zabawię i przewaznie to pomaga. W wielkiej ostatecznosci jest piers.
Takze myslę że tu jest ten problem z jedzonkiem. A jesli sie myle to moze po prostu taki typ i juz;-)
u nas dzis byly ziemniaczki z buraczkiemblenderuj widocznie za duze kawały .... my zaczelismy dawAC WIeksze w postaci banana czy innych "miekkich" rzeczy ....
a co dzis ze i u mnie buraczkowa??heheheheh juz 3 mamusie dzieciom to serowały
![]()