reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

a czemu go tak zatkala ta kaszka? zastanawiam sie...... dostaje bobovity jablkowa bezmleczna, mam jeszcze tą nestle bezsmakowa

Etna Ty chyba karmisz cycusiem? Skąd wiesz, że go zatkała? Wiesz cycusiowe mleczko jest lekkostrawne i lepiej trawione przez dzieci, kaszka natomiast to nowośc żołądeczek musi ją przetrawić dopiero zrobi kupkę.
Ile Twoje dziecię nie robiło kupki? Pamiętaj, ze po cycusiowym robi nawet ileś tam razy na dobę ale po normalnym jedzonku już tak nie będzie :)

reklama
A moja mala wczoraj wieczorem zwymiotowala, tak chlusnela duzo ze musialam ja przebierac i zmieniac moja posciel. Jedyna nowosc jaka probowala wczoraj to brokul, wiec moze od tego? Dodam, ze zwymiotowala jakby woda (mlekiem?), jakby sie przejadla to by ulala a nie wrocila chyba... Zreszta caly czas ulewa po troszku, wiec to byl pierwszy raz. Jak wasze dzieci reaguja na brokul?
Co do kupki, to moja robila jedna dziennie i nadal tak robi, ale jest glownie na moim mleku, bo kaszki na sniadanko to doslownie dwie lyzeczki skubnie i potem sie bawi (pluje na odleglosc), obiadku tez malutko.
Ile wasze dzieciaczki jedza papki na obiadek? Ile kaszki na sniadanko?

A co do przygotowania, to ja codziennie gotuje jej swierza papke poki co, ale jak wprowadze miesko (od weekendu:) to pewnie bede mrozic, przynajmniej miesko zamroze w malutkich pojemniczkach, bo nie bede codziennie gotowac kawaleczka mieska przeciez.
Tutaj, w UK mrozi sie jak wspomniala Banana, mozna kupic takie specjalne pojemniczki na kostki do lodu z przykrywka w sklepach dla dzieci i potem odmraza sie kostke na obiadek, albo 2-3 i sie miesza. To dobry sposob zwlaszcza dla mam, ktore pracuja.

Etna Ty chyba karmisz cycusiem? Skąd wiesz, że go zatkała? Wiesz cycusiowe mleczko jest lekkostrawne i lepiej trawione przez dzieci, kaszka natomiast to nowośc żołądeczek musi ją przetrawić dopiero zrobi kupkę.
Ile Twoje dziecię nie robiło kupki? Pamiętaj, ze po cycusiowym robi nawet ileś tam razy na dobę ale po normalnym jedzonku już tak nie będzie :)

cyckiem, ale kaszke czesciej na modyfikowanym, kupki nie robi od tego tygodnia od soboty chyba, juz dawno nie miaL TAKIEJ PRZERWY. Kiedys na poczatku, ale po miesiacu dostal syropek i sie mu unormowalo

banAna czytasz mi w myślach, własnie miałam sie zapytać w czym zamrażacie jedzonka. Z pewnością spróbuje z foremką do lodów... pytanie w czym zamrażać jak maludy będą troche wieksze? Np woreczki po mleku odpadają.. szukam jakis pojemniczków, w których moge jedzonko rozmrożić i podać. Możecie coś polecić?
nefre,wtedy rozmrazasz powiedzmy 4 kostki na raz. ja mam takie male pojemniczki,ale one chyba za male dla ciebie, bo to wielkosci malego sklepowego sloiczka. ja bede robic kostki i rozmrazac odpowiednia ilosc. ale w sklepie powinny byc pojemniczki dostepne na 100%

a nasza alergia jest chyba na jabłko, normalnie się załamie bo u nas do wyboru słoiczki:
gruszka+jabło
banan + jabłko
owoce leśne+ jabłko
względnie jeszcze
banan+...
brzoskwinia+...
ale mały też był obsypany i co ja mam mu dać??

Jak u Was się to objawiło? Bo u nas krostki na brzuszku delikatne co jakiś czas, chyba, ze to potówki??? Ostatnio po Nurofenie się pocił???

Ja tam nie wiem ale ta moja spozywa obecnieokolo 180 ml zupki (prawie 2 sloiczki male) tyle samo owocu... chyba bym zbanczyla jakbym kupowala sloiczki

Passi a ile mleka je?
Mój w ogóle nie chce mleka od kiedy daję mu nowości. Wypija 150ml mleka. A obiadki/zupki zjada 125ml raz dziennie. Co do deserku daje mu połowe. Na dodatek mój prawie najgrubszy z listopadowych dzieci (8770g).

reklama
etna ja też karmię cycem i daję kaszkę i obiadki i moja mała robi zawsze 1 kupkę do 2 dziennie, teraz już gęstszą niż jak jadła samo mleko , ale zawsze robi...
wcześnej też robiła 1-2 kupki więc kaszka nic nie zmieniła

Do góry