reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
przyznaje,ze twoj post i utrwalenie mojego maila i nazwisko sklonilo mnie do szybkiej mobilizacji i zalozenia nowego konta i nawet proba wyrwania mi 1/4 wlosow z glowy przez mala mnie nie powstrzymala :))
idac twoim sladem moj nowy email to : mary.poppins@o2.pl :)

Hahaha, dobry email nie jest zly:)
A na powaznie...nie chodzi o bb ale ogolnie, nie chce zeby hipp mi przysylal reklamy na tego samego maila co potencjalny pracodawca jak bede szukac pracy, latwiej jest jak masz choc dwa adresy:)

Dziewczyny czy po wprowadzeniu nowych pokarmów Wasze dzieci ulewają mocniej lub wogóle ulewają kiedy nie ulewały???

Moja ulewa tak samo jak ulewala, probowalysmy dopiero marchewki ale po niej nie ulewala, tylko po mleku moim jak zwykle.

a u nas jak marchewki zje wiecej to tez kupka taka jakby plastelina pomaranczowa

Heh, u nas jeszcze kupy nie bylo, dzis marchewka trzeci dzien, drugi dzien bez kupy, wiec chyba lekko zatwardzila. Jutro jedziemy z jablkiem.
Pytanie: czy po raz pierwszy dawalyscie jablko surowe czy gotowane?

Dziewczyny czy po wprowadzeniu nowych pokarmów Wasze dzieci ulewają mocniej lub wogóle ulewają kiedy nie ulewały??? U nas od niedzieli marchewka i chyba wracamy do korzeni (pamiętacie jak pisałam ze do ok 1,5 msc do 2 msc małego po jedzeniu trzeba było lapać do góry bo się dławił, albo jak cos mu sie wracało do krtani bo przełykał i nie mógł przełknąć i sie dusił, dopiero jak odbił kolejny raz było ok) od czasu kiedy podaję mu cos nowego mały po odbiciu chlusta trochę, kiedy nie mielismy problemu z ulewaniem, a dzis znowu zaczeło mu sie wracac do krtani 2h po jedzonku i sie dlawił- kuźwa...........................a specjalnie czekałam 1 msc wiecej z wprowadzaniem nowycj pokarmów :)
Uleńka przeciez mozesz jeszcze miesiac poczekac nawet jak karmisz butelka (przeczytałam w czasopismie dla rodzicow) moze za miesiac trawienie bedzie lepiej szlo maluszkowi, albo pogadaj z lekarzem moj przy ulewaniu wyslal mnie na usg brzuszka
Ja bym poleciła gotowane lub ze słoiczka-przeczytałam porady żywieniowe dietetyka.

Ja na poczatek bede podawac ze sloika jablko :-)

jesli chodzi o zatwardzenie po marchewce to nie wiem, moze najpierw wprowadzic lzejsze jabluszko :cool: (nam pediatra kazala tak: kaszka bezmleczna potem jablko i na szarym koncu marchewke bo jest za ciezka na watrobe w naszym przypadku)

reklama
Do góry