reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
w ang informacjach na temat rozszerzania diety, we wszystkich,ktore czytalam, jest napisane, np marchewka + mleko po,albo jablko + mleko po. w sensie owoc/warzywko na sprobowanie, a potem dojadamy reszte mlekiem, w jedym posilku.

A w polskich informacjach właśnie przeczytałam, że nowe rzeczy daje się ok. godzinkę po karmieniu-mleczku. Ja tak zrobiłam intuicyjnie a dziś tylko podczytałam dla spokoju sumienia. My w niedzielę pierwsza marchewka i nie dałam mu jej na głodny brzuszek tylko godzinę po karmieniu mleczkiem. Bo np. ja tez się źle czuję jak na głodny brzuch zjem coś ciężkostrawnego (a pewnie taka jest marchewka, bo jelitka z nią się stykają pierwszy raz w życiu maluszka). Poza tym maluszek nie jest strasznie głodny i może się delektować nowością. Ja postepuję z własną intuicją. I myślę, że ten mój sposób jest najlepszy!!!

A my w sobotę pierwsza zupka jarzynowa z królikiem. Żadnych reakcji alergicznych czy problemów z brzuszkiem. Pierwszy raz dałam jej troszkę i pierwszy raz w życiu krzyczała, że ma mało :) Poprawiliśmy mleczkiem.
Jutro pierwszy raz dostanie zupkę z kurczakiem.

fajnie się was czyta, ja tak was podczytuje bo my dopiero 5 miesiac i jedzonko zaczniemy wprowadzac dopiero 14 maja i nie mogę się doczekać. Nam pediatra kazała zacząć od kaszszki bezmlecznej i jablka. Sama tez sie zastanawiam jak i kiedy i ile tego podawac na poczatku. jak zrobic kaszke jak karmie piersia a sciaganie mleka mi nie wychodzi oj te nasze problemy

U nas już coraz więcej próbowania ;-)
A więc BROKUŁY nie smakują małemu ani banan ze słoiczka, przetarty jak najbardziej.
Do ulubionych deserków zaliczamy marchewkę z jabłuszkiem, śliwka z jabłuszkiem. Nie podpasowało jabłko z jagodą.
Hitem jest zupka z marchweczki i ziemniaczka dodaje czasem kleik kukutydziany.

Nadal jednak cyc króluje :-)

Wizyta u alergologa znowu się szykuje bo nadal krostki , mam już namiary na specjalistę.

Chcę powoli rezygnowac z karmienia cyckiem bo dieta mnie wykańcza, nie potrafię do końca być konsekwentna w tym jedzeniu, dlatego chcę przejść na sztuczne.

Nie wiem jak mam to zrobić :(((( jak widzę jego zchwyt w cm,okaniu cyca to czuję się jakbym mu chciałą serce wyrwać POMOCYYYYYY :((((

Napiszcie mi jaki mleko piją Wasi alergicy i cena puszki i i na ile wystarcza 1 szt

fajnie się was czyta, ja tak was podczytuje bo my dopiero 5 miesiac i jedzonko zaczniemy wprowadzac dopiero 14 maja i nie mogę się doczekać. Nam pediatra kazała zacząć od kaszszki bezmlecznej i jablka. Sama tez sie zastanawiam jak i kiedy i ile tego podawac na poczatku. jak zrobic kaszke jak karmie piersia a sciaganie mleka mi nie wychodzi oj te nasze problemy

Moja skonczyla 6 m-cy w piatek:) od soboty probowala baby rice (kaszki ryzowej), odciagnelam tylko ciutke mleka zeby wymieszkac i zeby mala innej tekstury sprobowala, a dzis i jutro jedziemy z marcheweczka. Dasz rade, na poczatku wystarczy troszke sciagnac (ok. 15 ml), bo i tak dzidzia wiecej nie zje:)

no to akurat łatwe - robisz kaszke na wodzie i dodajesz starte jabłko :)))

no to akurat łatwe - robisz kaszke na wodzie i dodajesz starte jabłko :)))

Dzieki dziewczyny, wlasnie sciagalam sobie mleko na te kaszki zeby zamrozic przez 1h i 10 min 20 ml i padam z sil, czemu to nic nie leci, a sciagalam i recznie i laktatorem obled, chyba faktycznie najlatwiej bedzie na wodzie, ale to pewnie nie bedzie takie sycace ehhhhh

reklama
Ja wczoraj dałam Majce kawałeczek(wielkosc grochu) banana ;-) Wczesniej dałam jej polizac i była zachwycona. Od kiedy można podawac dzieciom banany?

Do góry