reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
u mnie w pl sklepie sa polski sloiczki, ale licza sobie za nie 2 razy tyle co za angielskie wiec sobie daruje, albo bede kupowac okazjonalnie....
Klaudzia gdzie kupujesz warzywka bo ja znalazlam marchewke ziemniaki organiczne ale innych to nie widzialam organicznych w supermarkecie

Katrenki tez wlasnie znalazlam tylko te warzywa ale w miescie obok jest sklep ORGANIC FOOD czy jakos tak sie nazywa wiec przejade sie tam i zerkne.

A co do sloiczkow to u mnie w PL sklepie zycza sobie funta za jeden w tesco czy morrissonie sa po 40-50 pensow wiec naprawde drogo a angielskie sloiczki jak widze jaki maja sklad bogaty to az mnie cos bierze (mieso od 4 miesiaca plus do tego pelno warzyw w jednym) no jak na poczatek to wydaje mi sie naprawde za duzo na takie brzuszki a nie ma zwyklych typu marchewka z jabluszkiem czy marchewka i ziemniaczek itp.

a do jakich marketow chodzicie? w sainsbury prawie kazde warzywo mozna dostac w wersji organic,np pasternak bo pietruszki w uk nie ma, buraczki - juz ugotowane

Sainsbury's online groceries
tam sa dwie strony, na drugiej jest pasternak - parsnips i szalotka

tesco tez musi miec wiecej niz ziemniaki i marchewka

a ja dzisiaj dalam malemu zupke jarzynowa ze słoiczka to wcinal ze szok :D i jeszcze krzyczal ze za wolno :D i co mi sie spodobalo to juz nie pcha raczek do miski tylko grzecznie se leza :) a no i dzis jadłam banana :) i malemu dalam to tak ssal ze szok :) i pozniej smial sie smieszek moj :) jak juz nie chcial wypychal jezykiem :) a no i pozniej sie pytalam jak tam smakowało to on w śmiech :) eh ten moj synek :) ...

a do jakich marketow chodzicie? w sainsbury prawie kazde warzywo mozna dostac w wersji organic,np pasternak bo pietruszki w uk nie ma, buraczki - juz ugotowane

Sainsbury's online groceries
tam sa dwie strony, na drugiej jest pasternak - parsnips i szalotka

tesco tez musi miec wiecej niz ziemniaki i marchewka
ja zakupy robie w morrisons, sainsbury jest moim zdaniem sporo drozszy,
co do sloiczkow to oganix ma marchewke ze slodkim ziemniakiem a co doreszty sie zgadzam za bardzo urozmaicone jak na poczatek, ja kupuje tylko taki mix warzywny
Product Details - Mixed Vegetable Medley
jest tez wersja z pietruszka zamiast marchewki kupilam jeden ale jeszcze nie probowalam

o na stronie tez maja ziemniak i marchewka Product Details - Tender Carrots & Potatoes ale ja go w sklepie nie widzialam

co do buraczko od kiedy mozna podawac buraczki bo podobno sa bardzo dobre na zatwardzenia, a u nas znowu straszny z tym problem....

Mamy taka sytuacje ze babcia mojej lepszej polowy (czyli prababcia Idy) mieszka na takiej wsi ktora samochodu nie widziala, w zwiazku z tym warzywa mamy tamtejsze, jaja mamy tamtejsze, kurka juz sie dla nas hoduje i swinka i krowka i krolik (ugh), jagniencine mam zamiar sciagac od znajomych z gor, owoce kupujemy w sklepie "ekologicznym" ale wiadomo ze nie jestem pewna na 100% owej ekologicznosci owocow.

Ojej, to ty masz wszystko zaplanowane, ja bede kupowac produkty typu Organic w UK, jak kazdy tutaj, ale chce dodac, ze moje kolezanki w Polsce normalne rzeczy kupowaly i dzieciom nic nie bylo. Mysle, ze nie nalezy przesadzac. Wiadomo, najlepsze produkty krajowe, swierze, ekologiczne, ale nie kazdy ma dostep do takich wsi ekologicznych:) Poza tym warzywa kupowane na straganie tez moga byc pryskane, nigdy nie mamy pewnosci skad zywnosc pochodzi.

Katrenki tez wlasnie znalazlam tylko te warzywa ale w miescie obok jest sklep ORGANIC FOOD czy jakos tak sie nazywa wiec przejade sie tam i zerkne.

A co do sloiczkow to u mnie w PL sklepie zycza sobie funta za jeden w tesco czy morrissonie sa po 40-50 pensow wiec naprawde drogo a angielskie sloiczki jak widze jaki maja sklad bogaty to az mnie cos bierze (mieso od 4 miesiaca plus do tego pelno warzyw w jednym) no jak na poczatek to wydaje mi sie naprawde za duzo na takie brzuszki a nie ma zwyklych typu marchewka z jabluszkiem czy marchewka i ziemniaczek itp.

Ja wiekszosc zakupow robie w Sainsburym, tam jest sporo produktow typu organic, sa jablka i gruszki, marchewka, ziemniaki itd. Mysle, ze prosciej na poczatek takie jedno-, dwuskladnikowe warzywne papki robic samemu, kupowac samej marchewy i jabkla sie nie oplaca, chyba ze jakies dania z mieskiem wieloskladnikowe, ja tez bede robic wszystko sama, sloiczki okazjonalnie bede kupowac w UK, bo te same w sklepach polskich maja podwojna cene, jeszcze jak sie promocja trafi to mozna za grosze kupic. Jedyne, czego tutaj sie nie je, to krolik, nie ma go ani na swierzo, ani w sloiczkach tutejszych, ale tu tez sa inne nawyki zywieniowe.
My jutro konczymy 6 m-cy:) I od soboty jedziemy z marcheweczka:)

Acha, swierze buraki, pietruche itp. mozna kupic u pakistanow w sklepikach:)

reklama
jest krolik. niedawno kupowalam i jeszcze pol mam w zamrazarce :)
ale nie w markecie tylko u rzeznika, placilam £4,5 za sztuke, ale wiadomo,zalezy od wagi

Do góry