reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Tak na razie podczytuje jak u Was wygląda z karmieniem i zaczynam sie bać jak ja to ogarne :) Na razie myślę o zakupie miseczki i łyżeczki :) jakie macie dla swoich smyków?

Ja narazie nie mam kompletu, kupie jak mała bedzie jadla juz wiecej. Teraz używam plastikowej łyżeczki i porcelanowych miseczek takich malutkich ;-)

reklama
Wczoraj byliśmy na kosultacji w poradni metabolicznej i odebraliśmy badania krwi i moczu. Witamina D3 już w normie jest, ale chociaż podaję ją teraz 1 x dwa tygodnie to wychodzi na to, że Olaf reaguje na nią jakby był nadmiar jej w organizmie i wydala dużo wapnia z moczem co może skutkować w najgorszym przypadku zwapnieniem nerek!!! :(
Mamy zawsze po karmieniu piersią, godzinkę po podawać min. 20 ml przegotowanej mineralnej wody, a w nocy – jedno przebudzenie – pierś – drugie przebudzenie – woda i zaleciła podawanie zupki marchewka z ziemniakiem, tak by za tydzień zastąpić jedno karmienie zupką i wtedy podawać też jeden deserek bezmleczny! A witaminę D3 mamy podawać 1 kropkę na tydzień!!!
W związku z tym dziewczyny, zastanawiam się nad tymi daniami, na razie podaję tylko wodę od wczoraj.
Dziwne mi się wydaje, że od razu mam zacząć od wprowadzenia marchewki+ziemniak, jak wy zaczynałyście? Przez jaki czas testowałyście jeden produkt?
Miałam rozszerzać dietę po skończeniu 6 m-cy ale nie wiem czy nie wcześniej wprowadzę wg. zaleceń?!?! Potestuję przez jakiś czas z wodą - zrobię badania i zadecyduję jak poznam wyniki bo mam nadzieje, że sama woda pomoże.

My dzis po zupce ( marchewka z ziemniaczkiem plus kleik kukurydziany) Igorkowi smakowało,popił cycem i spał prawie 4 godziny :-)

i zaleciła podawanie zupki marchewka z ziemniakiem, tak by za tydzień zastąpić jedno karmienie zupką i wtedy podawać też jeden deserek bezmleczny! .
mi też tak dr powiedziała żebym dała marchewkę z ziemniakiem ale ja -dzisiaj pierwszy raz- dałam samą marchewkę z gerbera co prawda trzy łyżeczki tylko ale zobaczymy co z tego będzie :-)

Marchewka, ziemniaczek sa raczej malo alergizujace (chociaz oczywiscie i one czasem uczulaja) wiec mozna dawac po 3-4 dniach, tak mysle. Ja to zaczne podawac w dluzszych przerwach jak juz maly bedzie jadl wiecej skladnikow, zeby wtedy sie nie zamotac co w razie czego uczulilo.

My juz podalismy marchewke, jablko, i zimniaczka z obiadu, hehe, kleik ryzowy no i dzis zaczelismy z tym glutenem. No a problem jest to maly nie ma ani wysypki ani nic ale kupy juz nie robic bardzo dlugo, ok tydzien no i modle sie zeby byla normalna bo jak nie to nie bede wiedziala od czego. No ale nie bede przeciez czekac po kazdym wprowadzonym produkcie na kupke

A i mam pytanie, czy mamy piersiowe wprowadzaja juz ten gluten?? Bo ja nie mam pomyslu jak to zrobic. Jak Zuzia byla mala byla taka kaszka pszenna z bananami i dodawalam ja poprostu do mleka mojego sciagnietego. A teraz juz jej chyba nie produkuja i nie wiem jak mu dawac ten gluten. Bo mleka nie chce mu dawac modyfikowanego a te wszystkie glutenowe sa z mlekiem. Dzis ugotowalam kaszke manne na wodzie taka bardzo gesta, wzielam lyzeczke i zmieszalam ze swoim mlekiem. Tak srednio mu to smakowalo, bo manna to jednak grubawa jest.

Marchewka, ziemniaczek sa raczej malo alergizujace (chociaz oczywiscie i one czasem uczulaja) wiec mozna dawac po 3-4 dniach, tak mysle. Ja to zaczne podawac w dluzszych przerwach jak juz maly bedzie jadl wiecej skladnikow, zeby wtedy sie nie zamotac co w razie czego uczulilo.

My juz podalismy marchewke, jablko, i zimniaczka z obiadu, hehe, kleik ryzowy no i dzis zaczelismy z tym glutenem. No a problem jest to maly nie ma ani wysypki ani nic ale kupy juz nie robic bardzo dlugo, ok tydzien no i modle sie zeby byla normalna bo jak nie to nie bede wiedziala od czego. No ale nie bede przeciez czekac po kazdym wprowadzonym produkcie na kupke

A i mam pytanie, czy mamy piersiowe wprowadzaja juz ten gluten?? Bo ja nie mam pomyslu jak to zrobic. Jak Zuzia byla mala byla taka kaszka pszenna z bananami i dodawalam ja poprostu do mleka mojego sciagnietego. A teraz juz jej chyba nie produkuja i nie wiem jak mu dawac ten gluten. Bo mleka nie chce mu dawac modyfikowanego a te wszystkie glutenowe sa z mlekiem. Dzis ugotowalam kaszke manne na wodzie taka bardzo gesta, wzielam lyzeczke i zmieszalam ze swoim mlekiem. Tak srednio mu to smakowalo, bo manna to jednak grubawa jest.
też się nad tym zastanawiam w jakiej postaci to się podaje my jeszcze nie podajemy, zaczniemy tak za miesiąc, a jak podajesz jabłko marchew etc przez 3 dni jeden produkt a potem następny?? bo ja nie wiem jak dzisiaj dałam marchewkę jutro i pojutrze też mu dam a w niedzielę mogę mu już dać coś innego??

reklama
Tak dokladnie, daje po 1/3 sloiczka marchewki przez 3 dni a potem przez kolejne 3 dni jabluszko tez po 1/3 sloiczka, i tak na zmiane, czasem ziemniaczka z jak my jemy bo bardzo lubi i woła

Do góry