reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

wczoraj bylam w sklepie i widzialam http://bi.gazeta.pl/im/2/5090/z5090172X.jpg moze któraś mama podaje ? i co o tym sadzicie?

a i wczoraj kupilam herbatkę Hippa granulowana jabłko z melisa mały wypija ze świst tak mu ona smakuje :) a podawałam sok jabłkowy dla dzieci ten to nei chcial

Ja podaje ta oraz dynie. U nas to robi za obiadek, bo po chorobie dopiero teraz zaczynam wprowadzanie warzywek i owocow. Bardzo malej smakuja obie.

reklama
kasiu ja tez teraz mam ta herbatke i mala bardzo ja lubi.... a ta kaszka fajny pomysl, kupilabym ale nie widzialam tu takiej.... ja dzis bede probowac marchewke z ziemniaczkeim, sama jak najbardziej smakowala :-)
a na sniadanko kaszka z jablkiem bedzie, mam bananowa, ale mam wrazenie, ze nie bardzo jej smakowala, wiec kupilam ta i bede dzis probowac

kasiu ja tez teraz mam ta herbatke i mala bardzo ja lubi.... a ta kaszka fajny pomysl, kupilabym ale nie widzialam tu takiej.... ja dzis bede probowac marchewke z ziemniaczkeim, sama jak najbardziej smakowala :-)
a na sniadanko kaszka z jablkiem bedzie, mam bananowa, ale mam wrazenie, ze nie bardzo jej smakowala, wiec kupilam ta i bede dzis probowac
ja widzialam jeszcze ze szpinakiem z dynia ... :) no ciekawe ciekawe ...

Ja zrobilam dzis z Okazji 5 miesiecy marchewke z ziemniaczkiem jak wstanie Igorek to go nakarmię :) ciekawe czy posmakuje? dla mnie dobra :)

No i marchewka zjedzona :-):-) Na poczatku miała bardzo zdziwiona minke a pozniej jadla ze smakiem :-)

Teraz pytanie: jutro tez mam podac?? Czy odczekac troche czasu zeby zobaczyc reakcje? :confused::confused: Po jakim czasie podac inne danie- np. jabłko. Podawac jablko i marchewke tego samego dnia czy raz to raz to :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Ja też Ilono nie wiem jak to wszystko ogarnąć.
Dawałam przez 7dni codziennie troszke 1/3 marchewki i wydawało mi sie ze mały juz miał dosyć także nie bede mu codziennie dawać ale widze ze ok z nim.
Dziś jabłko dostał 2-3 łyżeczki.
Mam jeszcze dynie z ziemniakami i dzis mu zaserwuje.
Soku nie chciał jabłkowego pić.
Dam mu jabłkowo-marchewkowy, może polubi.\
Kupiłam dziś keiik kukurydziany ale już jutro mu dam.

Mały je co 3 godziny i niestety nie da sie przedłużyć tego czasu.
Jeśli między posiłkami dam mu 'słoiczek' to czy go czasami nie przejem?

Aaa i chciałam dodać ,że od apru dni mój bąbel ma drobne krostki na buzi na szyjce i za uszkami.
Mam nadzieje,że to tylko potówki.

Teraz pytanie: jutro tez mam podac?? Czy odczekac troche czasu zeby zobaczyc reakcje? :confused::confused: Po jakim czasie podac inne danie- np. jabłko. Podawac jablko i marchewke tego samego dnia czy raz to raz to :confused::confused::confused::confused::confused::confused:
Jak starszemu synkowi zaczelam wprowadzac owoce i warzywa(deserki) to dostawal np przez 3 dni marchewke, potem przez 3 dni jabuszko. Bo akurat sloiczek starczal na 3 dni na poczatku. Pozniej jak juz zjadal cala porcje to najczesciej dawal raz dziennie albo jablko, albo marchewke. na zmiane. I o ile dobrze pamietam, pozniej wychodzilo, ze oprocz mleka dostawal 1x dziennie kaszke na gesto(rano, lyzeczka), 1x dziennie deserek(jabuszko, marchew, gruszke itd) i 1x dziennie zupke lub geste warzywka...

reklama
Tak na razie podczytuje jak u Was wygląda z karmieniem i zaczynam sie bać jak ja to ogarne :) Na razie myślę o zakupie miseczki i łyżeczki :) jakie macie dla swoich smyków?

Do góry