reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Martolinka ja zasadze u dziadkow w ogrodku. Z jablkami nie bedzie problemu bo spokojnie przezimuja, borowki bede mrozic, tylko co z marchewka i innymi warzywami? Wiesz, chodzi mi o zime..
o matko wy już o zimie myślicie:szok:a ja nawet nie myślę o lecie...:zawstydzona/y:
cyba będę musiała co nieco posadzić no ale co najwyżej w donicach:sorry2:

reklama
Dziunka jak jeszcze mieszkalismy we Władysławowie to tam mieliśmy mnóstwo warzyw z własnej hodowli. Na zimę robiło się kopiec w ziemi z słomą i tam się chowało. Albo w piwnicy. Ale to pomysł na buraki , marchew i ziemniaki

Ja poprosiłam rodzinę o przywiezienie ze wsi na początek marchwi i ziemniaczków :) ale fajnie wiedzieć, że nie tylko ja planuję sama gotować dla maleństwa. Słoiczek tylko od czasu do czasu

Ma rację, bo z niekapka też musi ciagnąć jak z butelki :tak:

No a ja z moim A zdecydowalam na stosowanie metody BLW jesli chodzi o zywienie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale mam nadzieje ze bedzie super :-) juz nie moge sie doczekac az niunia zacznie sie babrać w jedzonku i je jeść łapkami :-D I teraz perspektywa rozszerzania diety stała się bardzo ciekawa, a nie te słoiczki bleeee...:-DTylko musimy poszukac gdzies ekologicznych warzywek - Martolinka, Etna jakbyscie mialy jakies namiary to dajcie prosze znac :tak:

tez sie nad tym zastanawiam, wydaje mi sie,ze to wieksza frajda dla dzieciaczka i na pewno trudniej go zrazic do jedzenia niektorych rzeczy,bo przeciez samo bedzie sobie wybieralo, co chce zjesc :tak:
kupilam wczoraj 4 sloiczki,ale tylko dlatego,ze byla wyprzedaz i doslownie za grosze, ale chyba sprobuje BLW. i mimo iz dokarmiam butla,a nie wylacznie piersia,to i tak raczej poczekam do 6 miesiaca

i bardzo korci mnie wziecie sobie dzialki pod uprawe. w polsce rodzice mieli i jak dla mnie rewelacja

Dziewczyny czy jakas firma robi sloiczki z sama marchewka lub jabluszkiem? Bo jak dzis z ciekawosci sie zatrzymalam przy dziale ze sloiczkami to za chiny nie moglam znalezc tylko mieszane np. marchewka i kurczak albo jablko i owoce lesne :-/

Na hippa dzis patrzylam i nie bylo :-( poszukam jeszcze z gerberka :-)
weź poprawkę na to że w PL może być inny asortyment danej firmy niż w kraju w którym mieszkasz:tak: , ja wczoraj obeszłam kilka sklepów i dla dzieci od 4 m-ca znalazłam tylko 2 pokarmy:szok: z suszonych śliwek i marchewka kukurydza ziemniaki , a tak to wszystko jest od 6 m-ca , tak samo z kaszkami smakowymi znalazłam tylko Hipa :szok:

reklama
Dziewczyny czy jakas firma robi sloiczki z sama marchewka lub jabluszkiem? Bo jak dzis z ciekawosci sie zatrzymalam przy dziale ze sloiczkami to za chiny nie moglam znalezc tylko mieszane np. marchewka i kurczak albo jablko i owoce lesne :-/

tez szukalam w tesco i nie znalazłam :( same mieszane. albo jablko z marchewka, albo marchewka z ziemniakami, albo dla starszych dzieciaczkow z miesem, groszkiem, itd.
Klaudia najlepiej chyba bedzie zetrzec marchewke samemu i tak samo z jabluszkiem. i podawac. a jak nie bedzie reakcji alergicznej to wtedy wprowadzic sloiczek mieszany ... ja mam tak zamiar zrobic.
najpierw podalam soczek jablkowy hipp

Do góry