reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

w morrisonie widzilaam ostatnio marchewke w sloiczkach i byla chyba firmy organicmiala takie brazowe czy szare etykietki chyba, byla promocja ogolnie na jedzenie w sloiczkah, ale juz nie pamietam szczegolow....

reklama
tez szukalam w tesco i nie znalazłam :( same mieszane. albo jablko z marchewka, albo marchewka z ziemniakami, albo dla starszych dzieciaczkow z miesem, groszkiem, itd.
Klaudia najlepiej chyba bedzie zetrzec marchewke samemu i tak samo z jabluszkiem. i podawac. a jak nie bedzie reakcji alergicznej to wtedy wprowadzic sloiczek mieszany ... ja mam tak zamiar zrobic.
najpierw podalam soczek jablkowy hipp

Dziukuje dziewczyny za pomoc. Katrenki bylam dzis wlasnie w morissonie i przeszukalam wszystkie firmy. Zerkne jeszcze w PL sklepie na gerberka :-)

Faktycznie chyba bede musiala sama zrobic :)

a co do robienia samemu to oprocz ugotowania i zmiksowania to robicie cos jeszcze z jedzonkiem ? dodajecie cos?

A mnie dziś pediatra zjechała, że moje dziecko już conajmniej dwa tygodnie powinno zupki jeśc!!! A wszędzie pisze że po 4 msc. I już jutro kazała mi podac jarzynową mimo, ze mała ma biegunkę. Jestem w szoku.

A mnie dziś pediatra zjechała, że moje dziecko już conajmniej dwa tygodnie powinno zupki jeśc!!! A wszędzie pisze że po 4 msc. I już jutro kazała mi podac jarzynową mimo, ze mała ma biegunkę. Jestem w szoku.
ja bym tego lekarza nie słuchała!!!
Dziecko ma biegunke a ona karze jeść zupke jarzynową pomimo tego, ze dziecko jeszcze nie miało w ogóle rozszerzonej diety!
WIesz, na twoim miejscu bym ja zjechała pediatrę za głupoty które wygaduje! Dziecko nie skończyło jeszcze 3 miesięcy!!!
Nie szukasz innego lekarza?

chyba już nic nie trzeba dodawać...hmm
a ile gotować taką marchewkę? I jak długo ona może stać w lodówce?

Gotujesz do miękkości :tak: najlepiej przyrządzić na parze - wtedy nie traci żadnych wartości :tak:

Teściowa mnie dzis tak wkurzyła - ale zachowałam siły i przełknęłam :-D pisze tu bo chodzi o żywienie maluszków. Zaczelo sie od tego kiedy bede rozszerzac diete Joasi - ja sie nie rozwijalam a tylko powiedzialam ze cyckowe po 6 miesiacu, butelkowym po czwartym. Poszlam do pokoju i slysze jak ona mowi do A i jego siostry:"Ja Wam juz o wiele wczesniej dawalam, w 6 tyg dostawaliscie ciasteczka Petit cos tam, a od 2 miesiaca obiady" :szok: Slyszalam jak A tylko burknal, ze czasy i schematy sie zmienily, a ja normalnie mialam ochote jej wykrzyczec, ze dzieki tym ciasteczkom w 6 tygodniu zycia dziecka i A i jego siostra i bracia i 18-letnia wnuczka(!) maja takie problemy z zoladkiem i jelitami ze az glowa boli. Boze, ze ona tego ze soba nie powiazuje???! Ech, masakra. Mam tam w dupie co bedzie myslec, moja Joasia dostanie pierwsze danie jak zacznie siedziec i w kawalku, w papki bawic sie nie bedziemy. I pewnie zostane za to wyklęta przez tesciowa :-D:-D:-D

reklama
Do góry