reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Dziewczyny mam pytanko. Pediatra powiedziala mi ze zaczniemy wprowadzac jedzonko od 5-6 miesiaca, ale nie wspominala nic o soczkach i herbatkach?? Widzialam w sklepach herbatki po 4 miesiacu z jablkiem itd. I sama nie wiem czy moge jej to dac czy tez lepiej poczekac . Dodam tylko ze herbate z koperku/rumianku pila wiec?? Moze lepiej zapytac przy okazji pediatry co??

reklama
A jak karmisz? Butelka? Bo jak butelka to trzeba dopajac i dawac soczki/herbatki, a jak piersia to wystarczy piers. Spokojnie mozesz kupowac zgodnie z oznaczeniami na butelkach, ale jesli wprowadzasz rozszerzenie diety od np 5 miesiaca to dopiero wtedy soczek ;-) Ale zapytaj sie pediatry przy okazji jeszcze.

A jak karmisz? Butelka? Bo jak butelka to trzeba dopajac i dawac soczki/herbatki, a jak piersia to wystarczy piers. Spokojnie mozesz kupowac zgodnie z oznaczeniami na butelkach, ale jesli wprowadzasz rozszerzenie diety od np 5 miesiaca to dopiero wtedy soczek ;-) Ale zapytaj sie pediatry przy okazji jeszcze.

Dziunka mala ma skaze i karmie ja nutramigenem. Pediatra mowila ze zaczniemy rozszerzac diete od 5-6 mca. Czyli co herbatke moge?? a soczek pozniej tak??

hej ... pytanko mam

wczoraj dalam marchewke dla synka ... i jadł ze smakiem pół słoiczka dalam ale widac ze jeszcze chce ... no a w nocy okolo 3 wisk krzyk.... oczka zamkniete a on mi płacze sucho ma nakarmiony ... pomasowalam brzuszek i zasnał ... o 7 znow to samo .... znow pomasowalam uspokoił sie a za chwile troche postękał i zrobił kupke... kupka taka papkowata strasznie ... i do tego zołta a do tego pomaranczowe gdzieniegdzie jakby marchewka niestrawiona ... no i nie wiem czy dawac czy odstawic na jakis czas yh ... ?? to normalne ?? :|
a może za dużo jak na początek??

Kasiula ja za pierwszym razem dałam Oliwi 4 łyżeczki, na drugi dzień 1/3 słoiczka. Teraz zjada po pół, więcej nie chce pluje.

Kasiiula, ja dałam małej pół słoiczka marchewki (smakuje jej bardziej niż jabłuszko). Rano też marudziła, ale chodziło o kupkę, bo była twarda, cała pomarańczowa. Marchewka jest zatwardzająca i u Zuzi tak właśnie zadziałała, więc jeden dzien przerwy i dzisiaj znowu dostanie marcheweczkę. Lekarz mi powiedział, że najlepiej po marchewce dać z 2-3 łyżeczki jabłuszka.

co do soków - na początek lepiej herbatki smakowe.Ja podaję jabłkowo-melisową. No i wodę. A na początek soczek najlepiej dawać w proporcji z wodą 1:1.

Mam pytanie, poicie dzieciaczki z kubków-niekapków?

reklama
Mi nie przyszłoby do głowy już teraz kupować kubka niekapka i dawać małemu z niego pić. Chyba jeszcze za małe nasze dzieciaczki są. Pewnie może by i wypiły ale chyba smok wystarcza narazie. Bo jak teraz już kubek niekapek to za 2 msc szklanka??? hihihi
Pytam bo dostałam kubek niekapek do stosowania od 4 miesiąca życia...

Do góry