reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

A my byłyśmy w czwartek na szczepieniu i pielęgniarka nam zalecila żeby dawać małej troszkę soczku bo pomoże na brzuszek, więc spróbowaliśmy z sokiem jabłkowym z Gerbera. W soczkach przynajmniej naturalny cukier, a nie jak w tych herbatkach.
Amelka z soczku zachwycona, aż krzyczy że mało:-):-):-):-):-):-):-)
Powoli wprowadzamy po troszku i obserwuje reakcje, kupka teraz bez problemu 2 x dziennie i dzieciątko zadowolone z innego smaku i najważniejsze że brzuszek nie boli!!

reklama
A my byłyśmy w czwartek na szczepieniu i pielęgniarka nam zalecila żeby dawać małej troszkę soczku bo pomoże na brzuszek, więc spróbowaliśmy z sokiem jabłkowym z Gerbera. W soczkach przynajmniej naturalny cukier, a nie jak w tych herbatkach.
Amelka z soczku zachwycona, aż krzyczy że mało:-):-):-):-):-):-):-)
Powoli wprowadzamy po troszku i obserwuje reakcje, kupka teraz bez problemu 2 x dziennie i dzieciątko zadowolone z innego smaku i najważniejsze że brzuszek nie boli!!

a ile tego soczku dajesz? bo u nas kupka raz dziennie albo raz na 3 dni:(

a ile tego soczku dajesz? bo u nas kupka raz dziennie albo raz na 3 dni:(
na początek dawałam troszkę na łyżeczkę, drugiego dnia tak 20 ml,a teraz dostaje 2 razy dziennie po 30 ml z butelki; ogólnie to pielęgniarka mówiła że maksymalnie można przepajać dziecko tyle ile zje na raz mleka,czyli jak moja jednorazowo je 150 ml to w ciągu dnia dostaje 150ml soku i herbatki razem wziętych

u nas kupka 1 co drugi dzień :tak:wcześniej młody jadł Bebilon Comfort co to na zaparcia i kolki jest, ale kupka wcale nie częściej była :no: teraz jemy Bebilon zwykły :tak:
ja dziś chciałam herbatkę rumiankowa kupić, ale nie było z Bobovity a Hippa nie lubi :-(

Dziewczyny które przestawiały swoje dzieci z piersi na butelkę - proszę o opinie w jaki sposób to robiłyście ile czasu trwało do całkowitego przestawienia :confused:

Merlin moja sama sie przestawiła ,poprostu głodna była i coraz mniej piersi a coraz wiecej mm a teraz jak od jakiegos czasu prawie całe noce przesypia to praktycznie samo mm bo cycuchy puste prawie ...

apropos odstawiania
bo ja tak w okolicach 6 miesiąca planuję
czy trzeba jakieś tablety brać na zanik laktacji????

reklama
bromergon, ale taki jakiś, niemiecki, i ciasno się obwiązywałam. Ale najlepiej po prostu co raz mniej karmić, a na końcu mocno związać bandażem, mniej pić, i pić miętową herbatę bo zasusza, ja jeszcze robiłam zimne okłady. Nie ciepłe bo powodują że pokarm wylatuje, co za tym idzie jest go więcej.

Do góry